|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Drtička větví, 9.9.2014 Pořiďte si rychlý hlučný drtič a za rok jej stejně jako já věnujete svému nepříteli a pořídíte si tichý válcový štěpkovač. Na fotky s podrcenou hmotou se nedívejte. je to hloupá reklama. Když posekáte suché větvičky 1 cm silné, bude to vypadat... celý příspěvek > | | Mollies Delicious, 8.9.2014 Současnému systému degustací (sám se jich účastním) se nedá vyčíst nedostatek objektivity. Hodnocení je anonymní, degustují desítky lidí a při ochutnání nevíte, jakou odrůdu jíte. Některé organizace opakují degustace několikrát v roce, aby... celý příspěvek > | |
| | Mollies Delicious, 8.9.2014 Tomu rád věřím, i když nechápu, jak to ti pomologové dokázali hodnotit. V době, kdy končí konzumní zralost Molies Delicious, visí Topazy ještě na stromě a k jídlu jsou ještě o dost později. Z jakých pramenů jste, pane Vlastimile,... celý příspěvek > | | Topend, 8.9.2014 Byl jsem zvědavý jak dopadne tento top, podle přípony "end" jsem jí u nás mnoho šancí nedával. Letošní první úroda ale není vůbec špatná. Plody jsou pěkně velké, příjemně sladké, určitě víc než Tophit, President i Jojo. Letos je všechno dřív,... celý příspěvek > | | Vienská, 8.9.2014 Plody mojí Vienské velikostně vyrovnané nejsou. Je to taky tím, že ji mám na 37 let starém kmenném tvaru bez probírky. Ale mnohé plody jsou velké, takže při standartní péči bych se o jejich velikost neobával..
Denisy jsem měl jen 2... celý příspěvek > | | Proč ostružina nezraje?, 4.9.2014 Možná i nevhodná odrůda. U nás pršelo do úterka furt, kosa jak v listopadu, ostružiny rostou pod stromem a přitom sklízíme kila (nějaké, pravda, plesniví). Dokonce jsem je v neděli moštoval. | | Valor, 4.9.2014 V těch rodičovských odrůdách se tolik neorientuju, ale Valjevka mi z nich přijde chutí nejzajímavější a nejpodobnější pravé Domácí. Oproti Stanley jsou na ní víc patrny projevy šarky. | | Valor, 4.9.2014 Verity má jiný tvar i velikost než Haganta, chuť si nepamatuju, ještě jsem ji letos nejedl. Nicméně moje sestra - z úplně stejného křížení - mi taky není moc podobná. Asi jako Goldstar a Topaz.
| | Lískové ořechy, 4.9.2014 Myslím, že běžnou pasterační teplotou se tuk z buněk neuvolňuje. Jinak by asi z lískových jader vytekl, což se neděje. Řekl bych, že pojem denaturace se používá u bílkovin (ztráta terciální a kvarterní struktury), přeneseně pak u lihu. Ale to je... celý příspěvek > | | Lískové ořechy, 4.9.2014 ...denaturované tuky oxidují rychleji
To jste slyšel kde? Co je to denaturovaný tuk? | |
| | Zakládám novou zahradu, 3.9.2014 Pokud jsou zmíněna kritéria (odolnost proti PPV) méně důležitá, svůj výběr odrůd můžete rozšířit i o některé povedené klony švestky domácí.
Tak, tak. Dotáhl bych to ještě dál. Pokud jsou zmíněna kritéria méně důležitá, můžete se vykašlat na... celý příspěvek > | | Udírna, 3.9.2014 Taky jsem řešil toto dilema při stavbě udírny před 30 lety. Nechal jsem si poradit starým řezníjkem a postavil udírnu s topeništěm pod masem. Uzení bylo velmi rychlé, výsledky dobré, ale byly problémy s udržením síly plamene, teplotou, kapáním tuku... celý příspěvek > | | Stanley - jedna z nejužitečnějších odrůd minulosti, 3.9.2014 U nás Stanley zraje nyní. Ztráty monilií jsou velké, ale ne větší než jiných náchylnýchj odrůd. Chuť je docela příjemná. Dokazuje to ale, že naše chuťové nároky za poslední desítky let výrazně polevily. Stanley je totiž dost stará odrůda a měli... celý příspěvek > | | Špačci na švestkách, 3.9.2014 Na švestky ale chodí zase sojky.
To bych i bral. Sojky jsou samotářky, nelítají v hejnech. To když přiletí mrak špačků, za chvíli pod stromem prší kousky švestek. Hrůza. | | Hrušeň Clappova, 2.9.2014 Rouby Wiliamsovy Vám jistě poslat můžu, jako každý, kdo je pěstuje. Spíš přemýšlejte, proč široko daleko u Vás nikdo hrušně nemá. Jestli proto, že je poloha studená a hrušním se tam příliš nedaří, pak Wiliamsova není ideální volbou. | |
|
|
|
|