Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Je toto Rubinola?, 17.9.2014
Zdravím, jablko, co vím by mělo být Rubinola, ale nevím to jistě. Úplně jistě to neví nikdo, ale nejspíš to Rubinola bude, protože přesně takto vypadá.
Jablka na holých větvích, 17.9.2014
Je jasné, že to bude rezistent Podle tvaru stromku, popisu a vzhledu plodů se jedná na 99% o Bohemii. Není to rezistent.
Zpracovani sipku, 16.9.2014
Jistě by to šlo, ale z kila šípků byste dostal pár kapek šťávy. Teoreticky by se asi daly rozvařit a propasírovat přes velejemné síto. Při jemnosti chloupků by i to byl asi problém.
Dřinka - použití, 16.9.2014
Je otázka, zda se dřínkovice nevyrábí podobně jako některé malinovice, borůvkovice, jahodovice či borovičky. Vypálí se kvas z jablek, řepy, brambor nebo obilí a do nich se naloží ty dřínky (maliny, jahody, jalovec). Po vyluhování se z tohoto macerátu... celý příspěvek >
Kdy ostříhat letní jabloň?, 15.9.2014
u peckovin to neplatí tak výrazně, protože mají úplně jiný režim probouzení vlků ze spících oček ...z paty letorostu vyrostou výhony kratší než z středové 1/3 prutu No to máte pravdu, to ale souvisí právě s těmi spícími očky Ale my... celý příspěvek >
pokud provede řez po odkvětu, narostou ty pruty cca 15-25 cm dlouhé, tedy cca jen10% délky co by se stalo při řezu zimním. Hm, to kdyby bylo beze zbytku platné, nepotřebovali bychom slabě rostoucí podnože ani baleriny.  V květu řežu slivoně,... celý příspěvek >
Jak bude stromek reagovat po zakrácení všech prutů na 3 očka, to lze přibližně odhadnout. Z každého ponechaného pupenu zřejmě vyraší výhon, asi kratší než při zakrácení v předjaří.     Pokud bych se nechtěl tvarovat se stěnou,... celý příspěvek >
Střešní krytina na dřevník, 15.9.2014
Na povrch velikosti 6m2 nemá smysl hledat krytinu levnou (abyste ušetřil 150 Kč?), nýbrž takovou, která bude ladit se střechou a nebude pod ni zatékat. Obávám se, že sklon 5cm/m je tak malý, že některé krytiny popzužít nelze.
Vždy, když jsem viděl v přídomních zahrádkách jabloně ořezané a la košíkářská vrba, braly mě mrákoty. Dnes to, podobně jako PP, tak kriticky nevidím. Ano není to ideální způsob ale na druhé straně předzahrádka není ovocná plantáž a priority... celý příspěvek >
Určení odrůdy jabloně, 15.9.2014
Fotit tedy moc neumíte. Před 30 lety možná už Rubinola existovala, ale co vím, nikde se neprodávala ani nepěstovala.
Vlašský ořech - Králíci, 12.9.2014
Co potom konzumace ořechovky vyráběné právě z nezralého oplodí?
Určení odrůdy jabloně, 12.9.2014
Každé jablko v optimální zralosti křupne, když do něj kousneme.  Rubín má určitě delší stopku než Rubinola (ostatně tu zdědila právě po Rubínu). Takže já se přidávám k moudibvláčku - Rubín. Taky kvůli údajům, že se teď dá sklízet (což... celý příspěvek >
Vlašský ořech - Králíci, 12.9.2014
Větvičky z ořešáku bych králíkům nedával. Obsahuje prý nějakou mírně jedovatou látku - snad juglan. Navíc jsem přesvědčen, že by je králíci beztak nežrali. Nezkoušel jsem to ale, ořešák neprořezávám.
Valjevka, 12.9.2014
Začínám nabývat dojmu, že ztráta chuti některých slivoňových odrůd není jen tak náhodná, že nesouvisí s počasím a vůbec již ne s nějakým nedostatkem živin nebo vyčerpanou půdou. Obávám se, že infekce PPV se na některých "papírově tolerantních"... celý příspěvek >
Výsadba ríbezlí, 12.9.2014
V podstatě ano. Vysaďte je tak hluboko, aby byl pod zemí případný kmínek a jednotlivé pruty rostly rovnou ze země.
Další diskuze:  121122123124125>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika