|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Je toto Rubinola?, 17.9.2014 Zdravím, jablko, co vím by mělo být Rubinola, ale nevím to jistě.
Úplně jistě to neví nikdo, ale nejspíš to Rubinola bude, protože přesně takto vypadá. | | Jablka na holých větvích, 17.9.2014 Je jasné, že to bude rezistent
Podle tvaru stromku, popisu a vzhledu plodů se jedná na 99% o Bohemii. Není to rezistent. | |
| | Zpracovani sipku, 16.9.2014 Jistě by to šlo, ale z kila šípků byste dostal pár kapek šťávy. Teoreticky by se asi daly rozvařit a propasírovat přes velejemné síto. Při jemnosti chloupků by i to byl asi problém. | | Dřinka - použití, 16.9.2014 Je otázka, zda se dřínkovice nevyrábí podobně jako některé malinovice, borůvkovice, jahodovice či borovičky. Vypálí se kvas z jablek, řepy, brambor nebo obilí a do nich se naloží ty dřínky (maliny, jahody, jalovec). Po vyluhování se z tohoto macerátu... celý příspěvek > | | Kdy ostříhat letní jabloň?, 15.9.2014 u peckovin to neplatí tak výrazně, protože mají úplně jiný režim probouzení vlků ze spících oček
...z paty letorostu vyrostou výhony kratší než z středové 1/3 prutu
No to máte pravdu, to ale souvisí právě s těmi spícími očky Ale my... celý příspěvek > | | Kdy ostříhat letní jabloň?, 15.9.2014 pokud provede řez po odkvětu, narostou ty pruty cca 15-25 cm dlouhé, tedy cca jen10% délky co by se stalo při řezu zimním.
Hm, to kdyby bylo beze zbytku platné, nepotřebovali bychom slabě rostoucí podnože ani baleriny. V květu řežu slivoně,... celý příspěvek > | | Kdy ostříhat letní jabloň?, 15.9.2014 Jak bude stromek reagovat po zakrácení všech prutů na 3 očka, to lze přibližně odhadnout. Z každého ponechaného pupenu zřejmě vyraší výhon, asi kratší než při zakrácení v předjaří.
Pokud bych se nechtěl tvarovat se stěnou,... celý příspěvek > | | Střešní krytina na dřevník, 15.9.2014 Na povrch velikosti 6m2 nemá smysl hledat krytinu levnou (abyste ušetřil 150 Kč?), nýbrž takovou, která bude ladit se střechou a nebude pod ni zatékat. Obávám se, že sklon 5cm/m je tak malý, že některé krytiny popzužít nelze. | | Kdy ostříhat letní jabloň?, 15.9.2014 Vždy, když jsem viděl v přídomních zahrádkách jabloně ořezané a la košíkářská vrba, braly mě mrákoty. Dnes to, podobně jako PP, tak kriticky nevidím. Ano není to ideální způsob ale na druhé straně předzahrádka není ovocná plantáž a priority... celý příspěvek > | | Určení odrůdy jabloně, 15.9.2014 Fotit tedy moc neumíte. Před 30 lety možná už Rubinola existovala, ale co vím, nikde se neprodávala ani nepěstovala. | |
| | Vlašský ořech - Králíci, 12.9.2014 Co potom konzumace ořechovky vyráběné právě z nezralého oplodí? | | Určení odrůdy jabloně, 12.9.2014 Každé jablko v optimální zralosti křupne, když do něj kousneme. Rubín má určitě delší stopku než Rubinola (ostatně tu zdědila právě po Rubínu). Takže já se přidávám k moudibvláčku - Rubín. Taky kvůli údajům, že se teď dá sklízet (což... celý příspěvek > | | Vlašský ořech - Králíci, 12.9.2014 Větvičky z ořešáku bych králíkům nedával. Obsahuje prý nějakou mírně jedovatou látku - snad juglan. Navíc jsem přesvědčen, že by je králíci beztak nežrali. Nezkoušel jsem to ale, ořešák neprořezávám. | | Valjevka, 12.9.2014 Začínám nabývat dojmu, že ztráta chuti některých slivoňových odrůd není jen tak náhodná, že nesouvisí s počasím a vůbec již ne s nějakým nedostatkem živin nebo vyčerpanou půdou. Obávám se, že infekce PPV se na některých "papírově tolerantních"... celý příspěvek > | | Výsadba ríbezlí, 12.9.2014 V podstatě ano. Vysaďte je tak hluboko, aby byl pod zemí případný kmínek a jednotlivé pruty rostly rovnou ze země. | |
|
|
|
|