|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Toptaste, 24.9.2014 To, co popisuje Petr, je, dle mého, dojem z chuti Toptaste, která se utrhne ne zcela zralá. Tedy když už přibývá v chuti cukrů, ale dužina je ještě tuhá a nechybí jí říz a kyselinky. Tato fáze ovšem asi netrvá dlouho. Měl jsem loni touto dobou... celý příspěvek > | | Co mi v půdě chybí, že mi toho tolik hnije?, 24.9.2014 Je to nějaké pomíchané. Období průmyslové revluce začalo koncem 18. století, to si fakt málokdo pamatuje. Nicméně před válkou, třebaže továrny nebyly odsířené a topilo se uhlím, bylo u nás ovzduší mnohem čistší, to je obecně známo. A patrně i... celý příspěvek > | |
| | Tmavá mutace Rubínu s názvem Dark Rubín, 24.9.2014 Jak vypadá Dark Rubín ve srovnání s Bohemií? | | Co mi v půdě chybí, že mi toho tolik hnije?, 24.9.2014 Nojo, ale všechno nemůžeme svádět na odsíření. Bývaly doby, kdy síra v ovzduší nebyla skoro vůbec, jabloně nebylo čím stříkat a plody bývaly zdravé. Já trochu podezírám nás samotné pěstitele. Je podezřelé, že nejvíc monilie je v zahrádkách, mnohem... celý příspěvek > | | Bohemia nepřekonaná, 24.9.2014 Tady se připojuji k p. Polehlovi s chválou Bohemie. Pár plodů, co padnou za oběť vosám monilii či strupovitosti rád oželím. Jsou to krásná veliká jablka, která lze jíst již teď, za měsíc budou ještě lepší a vydrží i po Vánocích. Šťavnatou... celý příspěvek > | | Tophit, 24.9.2014 Žádné překvapení u Tophitu. Hromada velkých plodů podprůměrné chuti. Žádné chutné plody jako u Joja se mezi nimi nevyskytují. Na jaře ustoupí nějaké jiné odrůdě. | | Švestka Jojo, 24.9.2014 Švestce Jojo vůbec nerozumím. Některé plody opadaly ještě kyselé, jiné byly trochu pokroucené. Mnoho jich napadla a zlikvidovala monilie. Další změkly a byly bez chuti. Mezi nimi ale zůstalo na stromě pár desítek plodů (sotva 5% násady),... celý příspěvek > | | Jaké podnože do těžkých půd?, 23.9.2014 Kořeny se chovají chemotakticky - rostou tam, kde cítí vodu a živiny. Čím větší a hlubší je jáma s dobrou půdou pod stromkem, tím lépe poroste. Je pravda, že jáma 1,5 metru hluboká dá opravdu fušku, menší člověk by se v ní schoval, a pro jabloň na... celý příspěvek > | | Hořka řepa, 23.9.2014 V tom případě bych naopak já uvítal zdroj, který dané skutečnosti upřesňuje nebo vyvrací
Pokud informace o přeměně nitrátu na amidy nikde není, těžko můžeme najít zdroj, který by to vyvracel.
| | Hořka řepa, 22.9.2014 ...jen jsem uvedl, že nitrátový dusík se po uříznutí salátu přestane doplňovat a přemění se metabolickými procesy v salátu na jiné formy (převážně amidické
Tak to jsem asi špatně četl.
Můžete uvést zdroj, kde se uvádí, že dusičnany se ve... celý příspěvek > | |
| | Jakou švestku?, 22.9.2014 To máte pravdu. Mnozí pěstitelé (já taky) zlikvidovali své ještě mladé slivoně po několika úrodách zkroucených šarkovitých plodů a komentovali to, že švestky odešly na šarku.
I fotbalisté, když v... celý příspěvek > | | Jakou švestku?, 22.9.2014 A kde Vy Tondo pěstujete ty švestky, že Vám pořád odcházejí?
Tisíce stromů švestek na našem území "odešly" kvůli virové nemoci PPV (dříve šarka). Dnes jí zdatně sekunduje monilióza ve dřevě.
Pokud bych někomu chtěl poradit jakou švestku... celý příspěvek > | | Hořka řepa, 22.9.2014 Mýlíte se. Uříznutá rostlina se může rozvinout, vyrašit ze zásobních orgánů, vykvést pupeny, ale nemůže přirůst na objemu, protože by to odporovalo zákonu o zachování hmoty. (uříznutému salátu žádná hmota přirůst nemůže - z čeho taky, maximálně... celý příspěvek > | | Jakou švestku?, 22.9.2014 Pranostika, že ze studených oblastí je ovocný stromek odolnější platila ještě před 100 lety doslova. Zahradníci prodávali jen to, co vypěstovali. A tak v podhůří množili stromky těch odrůd, které se v kraji osvědčily,... celý příspěvek > | | Moniliová hniloba, 22.9.2014 Vidíte. Katinka Tegera a částečně lepotica letos monilii unikly, Elena shnila na stromě kompletně. | |
|
|
|
|