|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Jonathan, Red Delicious, Boikovo, Sudetská, 29.9.2014 Ano, chuť Boikova obrovského je nezaměnitelná, my jsme jim říkali šumivky, pro jakousi sifonovou příchuť. Co s nimi, to neřeším, protože je mám jen na jedné větvi kvůli udržení genofondu kdysi rozšířené odrůdy. Ale věřím, že jednoodrůdový mošt my... celý příspěvek > | | Charneuská (Fondante de Charneu), 29.9.2014 Jsou to dobré hrušky. A na křížaly lepších není. | |
| | Jonathan, Red Delicious, Boikovo, Sudetská, 29.9.2014 Boikovo obrovské je opravdu obrovské. Škoda, že to podle fotky nejde poznat. | | Fany, 29.9.2014 Měla by to být lahůdka (snad Jonathan x Šampion). V horší poloze ale nějak zvlášť neoslovuje. Vzhledem ani chutí. Možná je na hodnocení brzy
| | Diamant, 29.9.2014 Rezistentní kříženec Šampionu bohužel mnoho chuti svého rodiče nepodědil. Ale plody jsoun pěkné, nepadají, skladovatelnost dobrá a chuť nakonec ujde. Takže dobrý. | | Selena strupovitá, 29.9.2014 Zatímco mnohé náchylné odrůdy trpí letos strupovitostí jen málo, Selena, pyšnící se rezistencí, je postižená výrazně. Tímto se s ní loučím. Musím ocenit zdravý růst, vysokou plodnost a velmi dobré zavalení ran, byla-li použita pro... celý příspěvek > | | Jonathan, Red Delicious, Boikovo, Sudetská, 29.9.2014 Sudetská reneta je krásné jablko, navíc oplodností a dobrým obrůstáním se mu vyrovná snad jen J. Grieve. Škoda, že chuť je pro dnešního konzumenta trochu drsnější. Navíc krásná barva se skladováním ztrácí.
| | Banánové zimní, 29.9.2014 Letošní plody Banánového jsou vydařené
| | Linda - orosená odměna, 29.9.2014 Lindu si pamatuji jako odrůdu chutí podobnou na MacIntosh. Chutí i vzhledem se jí podobá jiný kříženec Macu - Cortland. Letos se mu kupodivu vyhnula strupovitost.
| | Slivovice z odpeckovaného kvasu, 26.9.2014 Ano, Floki, máte pravdu, 10-15% kvasu je po vypeckování navíc.
S tím, že vypeckovaný kvas se dá dojít déle a že by byl méně kyselý ale pravdu nemáte, není v tom rozdíl. Alespoň v palírně to nerozlišují.
Rozmělnění ovoce dnes používá téměř každý.... celý příspěvek > | |
| | Douzeni koupeneho uzeneho, 25.9.2014 On je problém už v názvu. Co to je koupené uzené? U dobrých řezníků je k dostání opravdu kvalitní a dobře vyuzené maso, tomu odpovídá i cena.. Ale taky najdeme v marketech "uzené maso v akci", většinou zalisované v plastu, sice levné, ale podezřele... celý příspěvek > | | Za kolik prodat slivovici ročník 1969?, 25.9.2014 Některíé destiláty časem své aroma ztrácejí. Švestky si ho drží dlouho, jablka taky (ty ho zas moc nemají). Ale meruňkové aroma ležením slábne, i v zavřené lahvi. Nejlepší meruňkovice skutečně bývá tak rok stará.
Nelze srovnávat čirou... celý příspěvek > | | Spalord, 25.9.2014 Ono to není tak růžové. Je potřeba mít doma velkou moštárnu na zpracování toho, co těm obalečům a strupovitosti přeci jen padne jako daň. Ale je pravda, že v drsnější poloze se příliš nechce žít ani některým škůdcům.
| | Pravda o bramborách II, 24.9.2014 No a v čem jsou lepší? Mně tedy hranolky připravené jen v jednom dni (smažené ze syrových brambor) chutnají a nepřipadají podřadné. | | Co mi v půdě chybí, že mi toho tolik hnije?, 24.9.2014 Pak je tu ještě jedna možnost. Že monilie tu byla i v dřívějších letech, jenže ji lidé tolik neřešili. Když na velkém stromě v deštivém létě polovina plodů shnila, nevadilo to, i tak jich na jídlo dost zbylo a oč bylo méně na krmení, to... celý příspěvek > | |
|
|
|
|