Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jonathan, Red Delicious, Boikovo, Sudetská, 29.9.2014
Ano, chuť Boikova obrovského je nezaměnitelná, my jsme jim říkali šumivky, pro jakousi sifonovou příchuť. Co s nimi, to neřeším, protože je mám jen na jedné větvi kvůli udržení genofondu kdysi rozšířené odrůdy. Ale věřím, že jednoodrůdový mošt my... celý příspěvek >
Charneuská (Fondante de Charneu), 29.9.2014 Obsahuje fotku
Jsou to dobré hrušky. A na křížaly lepších není.
Jonathan, Red Delicious, Boikovo, Sudetská, 29.9.2014 Obsahuje fotku
Boikovo obrovské je opravdu obrovské. Škoda, že to podle fotky nejde poznat.
Fany, 29.9.2014 Obsahuje fotku
Měla by to být lahůdka (snad Jonathan x Šampion). V horší poloze ale nějak zvlášť neoslovuje. Vzhledem ani chutí. Možná je na hodnocení brzy
Diamant, 29.9.2014 Obsahuje fotku
Rezistentní kříženec Šampionu bohužel mnoho chuti svého rodiče nepodědil. Ale plody jsoun pěkné, nepadají, skladovatelnost dobrá a chuť nakonec ujde. Takže dobrý.
Selena strupovitá, 29.9.2014 Obsahuje fotku
Zatímco mnohé náchylné odrůdy trpí letos strupovitostí jen málo, Selena, pyšnící se rezistencí,  je postižená výrazně. Tímto se s ní loučím. Musím ocenit zdravý růst, vysokou plodnost a velmi dobré zavalení ran, byla-li použita pro... celý příspěvek >
Jonathan, Red Delicious, Boikovo, Sudetská, 29.9.2014 Obsahuje fotku
Sudetská reneta je krásné jablko, navíc oplodností a dobrým obrůstáním se mu vyrovná snad jen J. Grieve. Škoda, že chuť je pro dnešního konzumenta trochu drsnější. Navíc krásná barva se skladováním ztrácí.
Banánové zimní, 29.9.2014 Obsahuje fotku
Letošní plody Banánového jsou vydařené
Linda - orosená odměna, 29.9.2014 Obsahuje fotku
Lindu si pamatuji jako odrůdu chutí podobnou na MacIntosh. Chutí i vzhledem se jí podobá jiný kříženec Macu - Cortland. Letos se mu kupodivu vyhnula strupovitost.
Slivovice z odpeckovaného kvasu, 26.9.2014
Ano, Floki, máte pravdu, 10-15% kvasu je po vypeckování navíc. S tím, že vypeckovaný kvas se dá dojít déle a že by byl méně kyselý ale pravdu nemáte, není v tom rozdíl. Alespoň v palírně to nerozlišují. Rozmělnění ovoce dnes používá téměř každý.... celý příspěvek >
Douzeni koupeneho uzeneho, 25.9.2014
On je problém už v názvu. Co to je koupené uzené? U dobrých řezníků je k dostání opravdu kvalitní a dobře vyuzené maso, tomu odpovídá i cena.. Ale taky najdeme v marketech "uzené maso v akci", většinou zalisované v plastu, sice levné, ale podezřele... celý příspěvek >
Za kolik prodat slivovici ročník 1969?, 25.9.2014
Některíé destiláty časem své aroma ztrácejí. Švestky si ho drží dlouho, jablka taky (ty ho zas moc nemají). Ale meruňkové aroma ležením slábne, i v zavřené lahvi. Nejlepší meruňkovice skutečně bývá tak rok stará.    Nelze srovnávat čirou... celý příspěvek >
Spalord, 25.9.2014
Ono to není tak růžové. Je potřeba mít doma velkou moštárnu na zpracování toho, co těm obalečům a strupovitosti přeci jen padne jako daň. Ale je pravda, že v drsnější poloze se příliš nechce žít ani některým škůdcům.
Pravda o bramborách II, 24.9.2014
No a v čem jsou lepší? Mně tedy hranolky připravené jen v jednom dni (smažené ze syrových brambor) chutnají a nepřipadají podřadné.
Co mi v půdě chybí, že mi toho tolik hnije?, 24.9.2014
Pak je tu ještě jedna možnost. Že monilie tu byla i v dřívějších letech, jenže ji lidé tolik neřešili. Když na velkém stromě v deštivém létě polovina plodů shnila, nevadilo to, i tak jich na jídlo dost zbylo a oč bylo méně na krmení, to... celý příspěvek >
Další diskuze:  116117118119120>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika