Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jak rozlišit odrůdu ořešáku?, 1.10.2014
Roku 1978 už jsem v JZD Brno - Tuřany štěpovaný ořešák koupil. Pravda, nebyly pro každého...
Daple dandy pěstování, 1.10.2014
Abych řekl pravdu, nevím, nemám s nimi zkušenosti aniv ně důvěru. Líbí se mi chuť švestek i meruněk, ale nevím, proč je míchat v jednom plodu. Když vyrábím marmeládu, taky jen z jednoho druhu. Pro svoji polohu hledám kvalitní... celý příspěvek >
Nechci se přít, ale myslím si, že Mars i Saturn jsou v sortimentu již od 70. let. V Dvořákově pomologii z r. 1978 figurují oba. Můj Mars má už taky přes dvacet.
Šunka bez rychlosolí, 1.10.2014
Umletí trochy masa nijak nenaruší chuť šunky. Jistou možností ke zpevnění díla je i vmíchání trochy uvařených pomletých kůží. Pravda, stoprocentní šunkaři nebudou souhalsit, ale chuti šunky (zejména kuřecí či králičí) to neublíží, naopak.
Jarka, 1.10.2014
Jarka je kvalitní jablko příjemné chuti. V praxi se ale neujala. Podle mě z více důvodů 1. Zastiňují ji kříženci stejných rodičů (Golden x L.Lambourne) Rubín   (velikostí, popularitou i chutí)  a Delor (vzhledem a... celý příspěvek >
Jakou rezistentní letní hrušeň vhodnou na pálení?, 1.10.2014
Proti padlí jsou rezistentní všechny hrušně, proti rzi prakticky žádná. Nejlepší na pálení je určitě Wiliamsova, je ale pěstitelsky náročnější. Docela aromatické mi přijdou Alfa, Margaryta, Santa Maria, Isolda, nakonec i Clappova.  Červencová,... celý příspěvek >
Stará švestka - jaká je to odrůda?, 1.10.2014
Jestli Vám švestky vyhovují, chutnají a netrpí šarkou, naroubujte ji. Není pravda, že nemá přírůstky. Jen musíte zvednout hlavu a použít nůžky na tyči. Jednoleté výhony jsou ostatně patrné i na fotkách.
Rajka nebo Florina, 1.10.2014
Podle mě se srovnávají odrůdy, které si vůbec nekonkurují. Sklízejí se i konzumují v jinou dobu. To je jako kdybychom se přeli, jestli si máme zasadit Šampion nebo radši Golden Delicious.
Vypěstovat semenáč z jakéhokoli skvělého ořechu nemá smysl. Jednak byste na plody čekala řadu let, navíc bez jistotžy, že budou stejně dobré. Musela byste jich vyset několik desítek a pak vyselektovat ten nejpodobnější (asi by tam nějaký... celý příspěvek >
Rajka nebo Florina, 30.9.2014
Jsou určitě lepší odrůdy než Florina - rezistent 1. generace.
Uhynulá krůta - sníst či ne?, 30.9.2014
Samozřejmě, pokud krůtu vyhodíte, nic tím neriskujete. Nicméně, jestliže zvíře zemřelo víceméně násilnou smrtí a nezašlo nějakou nemocí, našli jste je druhý den, nebál bych se je jíst. Vykrvené zvíře není, ale to má vliv jen na trvanlivost masa.... celý příspěvek >
Křovinořez, poměr oleje v benzínu, 30.9.2014
Odměrka není praktičtější.  Zatímco stříkačku vyprázdníte zcela, ve štamprli část obsahu zůstane. A to tím víc, čim viskóznější olej použijete. Navíc stříkačku nemusíte vymývat, štamprli ano, než vyjedete litr benzínu, chvíli to trvá.
Stromky z Polska, 29.9.2014
Na e-shop Prodejstromku jsou zde vcelku pochvalné reference. Stromky mají taky z Polska. Nebál bych se toho. Samozřejmě fakt, že babičce stromky rostou, neříká nic o pravosti odrůdy, podnože, o použití viruprostého materiálu, atd. Ale když... celý příspěvek >
Maliny nasadily plody, 29.9.2014
Chcete-li větší úrodu příští rok v červnu a červenci, ty konečky letošních výhonů s nasazenými plůdky odstřihněte.     Něktetré odrůdy se pěstují převážně (snad i výlučně) pro tuto "jednoletou" sklizeň a odplozené letorosty se... celý příspěvek >
Koňský hnúj s pilinama, 29.9.2014
Piliny v koňském hnoji nijak nevadí, bez ohledu na druh dřeva.  Smíchané se zvířecími exkrementy se rychle rozloží. Při výsadbě bych rozhodně smíchal se zeminou i dvouletý hnůj. Ne že by pálil, ale kvůli minimu anorganických látek se bude dál... celý příspěvek >
Další diskuze:  116117118119120>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika