|
Čištění demižonu, 6.11.2014 Přesijte lopatu písku do betonu a ty kamínky co zbudou, nasypte do demožonu s trochou vody a krouživými pohyby jej snadno vyčistíte. Devadesát litrů louhového roztoku se prodraží. Navíc u kamínků nehrozí poleptání horkým louhem. Po vylití z... celý příspěvek > |
|
Výměna oleje v sekačce, 5.11.2014 Taky se kloním k výměně oleje na podzim. Vzhledem k častému používání sekačky se olej dřív ojede než zestárne. Proto ho raději měním každoročně. Stejně tak naplním nádržky všch strojů benzínem (s aditivem od Hondy proti stárnutí). |
|
|
|
Dřevěná udírna s izolací, 5.11.2014 Na vápně Vám taky rozhodně neporoste plíseň. |
|
Drtička větví, 5.11.2014 Každoročně podrtím (na pomalém štěpokovači) několik q vrbového proutí - odpad z těžby košíkářského materiálu. Část končí v kompostu, něco pod stromy jako mulč, něco v kamnech. Vzdor mulčování roste plevel jak vzteklý, vrba pod stromy nebo v kompostu... celý příspěvek > |
|
Tvarování třešně, 5.11.2014 Já nižší očka většinou nevyslepuju. Nechám je vyrašit a jen zakracuju výhony na listové růžice, které táhnou mízju.,. Přijde mi, že kmínek tak lépe sílí Růžice odstraním až další jaro po zapěstování korunky.
Zato konkurenční výhony... celý příspěvek > |
|
Mohu zasadit broskvi 3 metry od tůjí?, 5.11.2014 zasadila jsem asi 3m od tůjí malou broskvi
Že jste jio zasadila malou věřím, stromky se vysazují obvykle malé. To ale neříká nic o tom, jak velká bude, až vyroste. A taky nevíme, jak velká je ta tůje. Vzdálenost stromků broskvoní 3 metry od sebe... celý příspěvek > |
|
Dřevěná udírna s izolací, 5.11.2014 Já bych top nechal tak. Izolace nic neřeší, Voda Vám může v udírně kondenzovat i po zaizolování. Asfalt ani Ipa do udírny nepatří.
|
|
Jak na pěťoura?, 5.11.2014 Stando, to už zas kalíte vodu. Nepleťte sem rostliny, které klíčí pouze po požáru a stratifikaci pecek. Já se nehádám o teplotě nad 86 st, že při ní nebude plevel klíčit, to chápu, povařená semena většinou neklíčí. Jen se mi nezdá, že peťour bude... celý příspěvek > |
|
Tvarování třešně, 5.11.2014 "...pro založení korunky v určité výši je lepší, když terminál půjde z dominantního pupenu v rámci ponechaných 5-6ti než z vrcholového pupenu...
Rozhodující je, v jaké výšce zakládáme korunku. Je-li špičák příliš vysoký, bude terminál samozřejmě... celý příspěvek > |
|
Jak na pěťoura?, 5.11.2014 Znamená to tedy, že semena peťouru ve stínu nebo vyseté v květináči za oknem,(kde 58 st.C určitě nebude) nemá šanci vyklíčit? Tomu přece neuvěříte. |
|
|
|
Pink Lady, 4.11.2014 V naší zemi se pěstovala a dosud místy pěstuje řada kvalitních a generacemi odzkoušených odrůd, pestré chuti a často přirozeně odolných proti chorobám. Tyto postupně z produkčních sadů a bohužel i ze zahrad mizí - Malináče,... celý příspěvek > |
|
Lišejník na ovocných stromech, 3.11.2014 To pozoruji také.Ale vysvětluji to tím, že ty stromy na nichž lišejník roste, jsou jednoduše staré. Na mladých stromcích není. A to ani na těch, kterým se příliš nedaří (okousané, namrzlé, s rakovinou). |
|
Lis na ovoce, 3.11.2014 To máte pravdu. Nicméně uvedl jste to v souvislosti s moštováním jablek:
...oba diskutované principy - odstředivka / lis na účinnost nemají podstatný vliv. Rozhodující vliv však má kvalita použité filtrační tkaniny
A já si jenom... celý příspěvek > |
|
Hrabos?, 3.11.2014 Stoprocentně souhlasím s poslední větou.
Co se všakn týče hubení hrabošů - zejména sousedí-li Vaše zahrada s polem či otevřenou krajinou - je to sisyfofská práce a bez naděje na vítězství.
Já beru hraboše jako pomocníky... celý příspěvek > |
|
Lišejník na ovocných stromech, 3.11.2014 Jeďte se podívat třeba do Norska, kde amatérští ovocnáři ve vybraných oblastech dostávají dotace za každý ovocný strom. Jejich jabloně byly často obaleny lišejníky tak, že kůra vůbec nebyla vidět. Samozřejmě lišejník neodstraňovali,... celý příspěvek > |
|