|
Příspěvky uživatele - 92.38
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Jaká organická hnojiva používat?, 7.11.2014 Nevím, rozdělovat hnojiva na pevná a tekutá mi přijde smysluplné jen pro prodavače - jestli je mají prodávat v láhvi nebo v pytlíku. Koneckonců rostlina přijímá všechny živiny pouze v tekuté podobě, takže zjednodušeně - každé opravdové hnojivo je... celý příspěvek > | | Jak na pěťoura?, 7.11.2014 Pro PP:
Pan J.R. tentokrát svá slova doložil, a to 6.11. v 16,30 odkazem na BASF -ochrana rostlin, kde jsopu uvedeny teploty klíčení peťouru. Já to považuji za docela validní argument, přinejmenším, do doby, než bych viděl podobný odkaz, kde se... celý příspěvek > | |
| | Jonathan, Red Delicious, Boikovo, Sudetská, 6.11.2014 Ing. Fidla, 23.12. 2013: Inu o málo čem panuje tolik mýtů, polopravd a nepravd jako o řezu ovocných stromů
Pravda, nicméně i v tomto velmi obsažném příspěvku je vedle mnoha cenných rad pár přinejmenším trochu kontroverzních.
rady z publikací... celý příspěvek > | | Čištění demižonu, 6.11.2014 Když vymyju sklo Savem, láhev smrdí chlórem ještě nějaký čas i po vypláchnutí. Proto se mu snažím při čištění demižonů vyhnout. Většinou je není zapotřebí desinfikovat, jen opticky vyčistit.
Perlička. Jednou jsem čistil demižon... celý příspěvek > | | Jonathan, Red Delicious, Boikovo, Sudetská, 6.11.2014 Sudetská určitě ne. Spíš Hvězdnatá reneta. Nebo možná Akane. To se ale před 40 lety nepěstovalo.
| | Zákrsek, špičák, polokmen, čtvrtkmen, 6.11.2014 Špičák bývá levnější. Pokud chcete zasadit čtvrtkmen, je ale lepší koupit zapěstovaný čtvrtkmen. Ze špičáku můžete vypěstovat cokoli, ale ztrácíte rok. | | Biozahrada?, 6.11.2014 To není zdání, to je dávno známý fakt. Obešla by se velmi snadno a lépe, ostatně to po milióny let dokázala. Existuje však řada relativně nenápadných organizmů, jejichž vymizení by údajně vedlo v krátké době ke kolapsu života na Zemi (nižší... celý příspěvek > | | Vysočina, 6.11.2014 Musím přiznat, že i mě to jablko s nenápadným názvem chuťově docela nadchlo, a to natolik, že jsem před 4 dny vysadil celý nový stromek. Čekal jsem tedy - a vlastně ještě čekám - o trochu delší skladovatelnost. Bral bych i trochu silnější růst, ale... celý příspěvek > | | Jak na pěťoura?, 6.11.2014 Pampeliška má zcela jinmé vlastnosti jako peťour. Je to trvalka s křehkým kořenem. Vydrží i přes zimu, snese i hlubokou orbu, když se při rytí či pletí přesekne či přelomí na víc dílů, rostlina se ještě namnoží. Peťour má jiné zbraně.... celý příspěvek > | | Výměna oleje v sekačce, 6.11.2014 Myslím si, že vypouštěcí šroub na olej má snad každá sekačka. Aspoň na všech, co jsem měl, byl. O té doby, co jsem si povolováním zapečeného šroubu nejdřív odřel klouby na rukách a poté je popálil horkým olejem, vylévám olej ze sekačky jednoduše... celý příspěvek > | |
| | Jak na pěťoura?, 6.11.2014 Člověk, který se zajímá jen a pouze o ty informace, které v každodenním životě použije, je duchovně chudý člověk. Že na plevel se chodí s motyčkou, je rada jistě pravdivá, stěží však pro někoho neznámá.
Každá... celý příspěvek > | | Biozahrada?, 6.11.2014 Na druhé straně ne všechno, bez čeho se příroda nezhroutí, lze považovat za úplně zbytečné. Možná postradatelné, byť s jistým ochuzením pestrosti a diverzity.(zubři, zající, lišky - houby, Blboun nejapný...). Ale některé organizmy zbytečné jsou - do... celý příspěvek > | | Biozahrada?, 6.11.2014 Klíšťata... | | Jak na pěťoura?, 6.11.2014 U mě působí peťour významnější škodu pouze v porostu brambor. Objeví se tam až dlouho po zapojení porostu, kdy už pletí není dobře možné. Klíčí tak v zastíněné půdě. | | Jak na pěťoura?, 6.11.2014 ...vyhřátý záhonek má na povrchu klidně 60°C
Stando, to je fakt hovadina, už to konečně přiznejte.. Někdy je důležité nejen udržet myšlenku, ale ji i včas opustit. Nemůžete srovnávat rozpálenou plechovou střechu a povrch záhonu. Možná... celý příspěvek > | |
|
|
|
|