|
Delor, 11.12.2014 Delor není rezistent, ale oproti Rubínu je - aspoň u nás - zřetelně odolnější. |
|
Kanadská borůvka, 11.12.2014 Nevadí. V Kanadě taky mrzne. |
|
|
|
Kdy zkrátit douglasku tisolistou, 11.12.2014 Přiznám, že já bych 90iletý jehličnan zasažený bleskem opravovat asi nezkoušel a spíš přemýšlel o jeho skácení. Ale nikdo neví, v jakém místě stojí a jak velká je jeho hodnota. |
|
Kanadská borůvka, 11.12.2014 Jestliže se jednalo o skutečné (kanadské) borůvky a zasadila jste je do běžné půdy, možná přežijí, ale budou živořit. Doporučil bych je co nejdřív na jaře vykopat i s balem (aspoň s tím, s kterým jste je po vyklopení z květináče zasadila), vykopat... celý příspěvek > |
|
Růže ze semen?, 11.12.2014 ...a co kdyby byl pyl a semeník ze stejné rostliny?
Pokud by se teoreticky jednalo o čistou linii, tedy všechny sledované vlastnosti byly homozygotní (nejčastěji recesivně), pak by potomek ze semeníku a pylu téhož květu (rostliony) byl v těchto... celý příspěvek > |
|
Jaký vybrat refraktometr?, 11.12.2014 Chuť šťávy je stále sladká, připomíná švestkový kompot
A nemůže to být tím, že kvas byl jednoduše přeslazený? Víc než 16% alkoholu kvasinky vyrobit neumějí, Pak nepomůže ani teplejší místnost, ani nové kvasinky. Jedině naředění.
Teplotu... celý příspěvek > |
|
Delor, 11.12.2014 Nepříliš šťastné názvy volené některými šlechtiteli (těchubuzickými) jsou spojené s přehnanou vírou v český jazyk. Lpění na názvech začínající na "D" : Dulcit, Degas, Delén Delvit, Delor, Deliga tak vedlo k neatraktivním jménům, které... celý příspěvek > |
|
Delor, 11.12.2014 Pokud nebudeme považovat za rubínovou odrůdu i Topaz. |
|
Poradte mi odrudu zimní jablone, 10.12.2014 Ze starých Smiřické vzácné, Vilémovo, Ontario, Krasokvět žlutý, Boskoopské, z novějších Angold, Jonalord, Delor, aj. |
|
(Báječná) Bláhova oranžová reneta, 10.12.2014 Ještě má stařičký (cca 70) polokmen Bláhovky (přeroubovaná Sudetská)šanci. Posledních 15 let navíc sklízím každoročně z kmene choroš jak jídelní talíř. Rozhodne úroda 2015. |
|
|
|
Cukerný roztok, 10.12.2014 Prakticky jediná možnost vzniku methanolu je nedodržení minimální teploty 67,5 °C při destilaci.
Této větě fakt nerozumím. |
|
Dřevěný soudek na slivovici - dozrání, 8.12.2014 Někdy to může pomoct, někdy uškodit. A možná že takto ze slivovice vznikne něco nového a zajímavějšího.
To je určitě pravda
Koneckonců slivovice po vypálení taky není bez chuti a zápachu a musí se nechat odležet. U whisky to nebude... celý příspěvek > |
|
Dřevěný soudek na slivovici - dozrání, 8.12.2014 Taky se mi líbí, co píše Rafael
|
|
Lidská moč: hnojivo budoucnosti?, 8.12.2014 nedelam si o nich zadne iluze (co se tyce pouzivani hnojiv a pesticidu).
1.Před sklizní hnojí jahody dusíkem jen hlupák
2. Soudě podle výnosů, polští zemědělci hloupí nejsou
3. Virus infekční žloutenky se močí nevylučuje. |
|
Lidská moč: hnojivo budoucnosti?, 8.12.2014 ...bratr pred lety dostal na detskem tabore zloutenku (ostatni deti taky). Duvodem byla konzumace polskych jahod, ktere zrejme tamni nadsenci zalevali mocuvkou s lidskou moci,...
Infekční žloutenka je nemoc špinavých rukou, získává se fekálně... celý příspěvek > |
|