|
Polykultura - kombinace rostlin - jak na to?, 23.2.2014 Mrkev + cibuli jsem zkoušela.Tam se nejedná o pokryv půdy, ale o to, že si navzájem mají odpuzovat škůdce. Tahá se dřív cibule, takže mrkev (na uskladnění) to neohrozí.Jenže u mne to odpuzování škůdců pro pochmurnatku jaksi neplatilo, takže od té... celý příspěvek > |
 |
Cupressocyparis leylandii - řez po výsadbě, 22.2.2014 Až dosáhnou požadované výšky. |
 |
|
 |
Nedaří se výsev čehokoliv v pařeništi, 20.2.2014 ps - tahle prodávaná umělohmotná domácí pařeniště jsou nanic. L. |
 |
Nedaří se výsev čehokoliv v pařeništi, 20.2.2014 Zkuste po vyklíčení kryt "pařeniště" buď sundat, nebo nechat pootevřený, případně za pařník dát zrcadlo (alobal), aby odrážel světlo zpět. Padání rostlin zamezíte buď propařením zeminy před výsevem, nebo se myslím dá použít zálivka... celý příspěvek > |
 |
Má cenu ji zachraňovat?, 19.2.2014 Zatím přírustky má, takže se snaží - nechala bych jabloň dožít. Lída |
 |
Jak vysít kopr?, 15.2.2014 Na podzim hodím pár kousků se semeny na kompost, většinou pak vzejde po celé zahrádce - rozdávám sousedům. Vysetý do řádků u nás nikomu pořádně nejde. Lída |
 |
Gladioly (mečíky), 14.2.2014  Tyhle už to nebralo...
|
 |
Gladioly (mečíky), 14.2.2014  Bohužel Růženku mám jen blbou fotku- viz přiložená. Lída
|
 |
Betonové odlitky na zahradu, 13.2.2014 Je to žádost o radu při zhotovení, ne o vhodnosti ... |
 |
Betonové odlitky na zahradu, 13.2.2014 Do betonu zalít kus(y) armovacího drátu. Vymazání formy - použít Separen (na kov Separen special). |
 |
|
 |
Pokojová růže, 9.2.2014 Umístit spíše v chladné místnost (hlavně po odkvětu), po rozmrznutí půdy je nejlepší ji vysadit ven. Vysloveně jako "pokojovka" přežije tak max. rok, dva, venku mi takhle jedna roste už víc, než deset... celý příspěvek > |
 |
Co to je a lze zachránit?, 9.2.2014 Zakoření i jednotlivý list = úplný nezmar. Jen nemá ráda zálivku kofolou, což praktikoval jeden můj bývalý kolega - a my se divili, co s ní je . Lída |
 |
Lze již začít s průřezem?, 7.2.2014 Zatírají se jen větší rány, je na ně lepší balzám, protože obsahuje fungicidní látky. Vosk je lepší na štěpování nebo na zatření řezných ran na jednoletých výhonech třeba u broskví. Lída |
 |
Efektivnost ochrany proti hryzcům, 6.2.2014 Oni kocouři moc neloví, na lovení to chce kočku... Lída |
 |
Samec nechce (bojí se) připustit samici, 2.2.2014 Dejte mu celer. Lída |
 |