Příspěvky uživatele - 92.38

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Škodlivý brouk, 30.5.2018
Nevšímat si ho. On zase odletí.
Vlky, 29.5.2018
  jsou situace, kdy je řez v předjaří pro konkrétní strom vhodný. Ale samozřejmě, s tím přece nikdo nepolemizuje. Řez v předjaří, zejména pro jádroviny, je vhodný z více důvodů: 1. Neodstraníte zbytečně živiny v narašených... celý příspěvek >
Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 23.5.2018
Mám v podstatě podobnou zklušenost, s tím rozdílem, že Jonagold by u nás asi nebyl nosnou odrůdou.     Moje pouklazování na ochranu rostlin "z druhé strany" není cilená na pěstitele jako Vy nebo p. KUKY, kteří investují mnoho námahy... celý příspěvek >
Broskvoň a nektarinka odolná více kadeřavosti?, 22.5.2018
...probíhala diskuse kde lidi uváděli vyšší odolnost broskvoňových semenáčů bez řezu... Otázkou bude kvalita, velikost a chuť plodů z těchto stromů.
Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, pilatka a obaleči na jádrovinách 2018, 22.5.2018
Kdy a čím stříkali, to se určitě nedozvíme. śkoda, že je aspoň nevyjmenovali.  Postřiky proti skládkovým chorobám určitě zanechají reziduí víc než ty kolem kvetení.    Integrovaná produkce pro dětskou výživu je asi užitečná věc.... celý příspěvek >
Zlý rast stromu po výsadbe, vyradiť? ešte ponechať?, 16.5.2018
Možná vylámané pupeny, možná zaúřadoval hryzec, možná porušené kořeny - i větrem u stromku bez opory.
Zhnedle plody tresni, 16.5.2018
Často to dělají třešně rostoucí v ne zcela vhodné poloze - v mrazové kotlině, chudé či nepropustné půdě, aj. S opylením to obvykle nesouvisí, ostatně letos bylo počasí v době květu ideální.
Jaký zádový postřikovač?, 9.5.2018
Je to asi jedno. Mám přes 10 let pístový a jsem taky spokojen. Oproti jiným značkám jsou postřikovače Solo jiný level. Kvalitou i cenou.
Nově vysazená Leskora neúplně obrazila, 9.5.2018
Odstříhejte všechny neolistěné letorosty, terminál s listy na konci taky. Osobně bych to udělal hned při výsadbě, kontejner nekontejner.
Vyholování u nektarinek/broskví, 9.5.2018
Absence spících pupenů a tendence k vyholování jsou v různé míře společnou vlastností všech broskvoní. Účelným řezem, kdy tlačíme obrost ke středu,  ji můžeme zpomalit, ale ne zcela odstranit. 
Ačokča, 2.5.2018
Ačokča roste jako liána i bez nějaké speciální péče, jen potřebuje oporu, po níž se může plazit. S pěstováním jsme přestali, protože nikomu nechutnala.
Kvitnú jablone, 2.5.2018
...túto jar je u nás vegetácia oneskorená oproti min.roku cca o 2 týždne. To je zajímavé. U nás je všechno naopak o 1-2 týdny dřív. V minulých letech jsme se na 1. Máje líbali pod rozkvetlou třešní, letos jsou všechny třešně již odkvetlé.... celý příspěvek >
Malý červ na borovici, 2.5.2018
existuje také květopas jabloňový a ten má podobný cyklus vývoje. Takže očekávám, že letos nebude z jablek nic, protože dnes již postřik nepomůže. Buďte v klidu. Květy jabloní, které rozkvetly, květopas nezasáhl.
Roubování ze stromu na strom, 25.4.2018
Ano, bujnost růstu,  konečná velikost stromu jsou odrůdové vlastnosti odrůdy. Roli hraje i podnož, lokalita, agrotechnika. V mládí rostou obvykle všechny odrůdy třešní tak, že rouby není problém odebrat. Staré stromy postupně růst zastaví, takže... celý příspěvek >
Choroba alebo skodca na listoch hrusky, 24.4.2018
Není.
Další diskuze:  2627282930>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika