|
Příspěvky uživatele - 149.18
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Leze česnek, 17.1.2014 Spoločný vinohrad je oplotený, každý máme kľúč od brány. Úrodu z viničových krov a to čo pestujeme pod nimi si navzájom neberieme, ale máme prirodzene obavu z votrelcov. Zatiaľ si netrúfli, najbližší dom v dedine je 50 m od vinohradu. Ľudia v dedine... celý příspěvek > |  | Co už jste letos naštěpovali?, 17.1.2014 V neprospech jarného štepenia sliviek za kôru bohužiaľ nahráva súčasná teplá zima. Ak teraz odoberiem vrúble sliviek, napriek uskladneniu v chladnu, vlhku a v tme budú tieto narezané vrúble v čase po odkvetu podpníka takmer s istotou vyrašené. |  |
|  | Odrůda Pinova, 17.1.2014 Pinova nemá s Kids Orange okrem génov koxovy renety nič spoločné. Kids Orange by som dnes už nepestoval. Napriek podložke M9 mi nespoľahlivo a málo rodila. Chuť príjemná, ale Cox aj Pinova sú výraznejšie. Pinova je v úrodnosti bezkonkurenčná, napriek... celý příspěvek > |  | Odrůda Admirál, 17.1.2014 Orion mám štepený na podložke M26, p. Miroslav. Stromček pochádza z Fytosu Plzeň. Myslím si, že na veľkosť plodov Pinovy bude mať väčší vplyv G.S. ako samotný podpník MM106. Je Granny Smith triploidná? |  | Preočkovanie starého vinohradu, 17.1.2014 Ďakujem za palce, pane Georgi! Ak Vás niečo chytne, nemyslím ischias, tak Vás to nepustí a vtedy nevnímate bolesti kĺbov ani únavu. Pre upresnenie: ceľkom už je tých koreňov 230. Začínal som pred 5 rokmi malým vinohrádkom založeným hneď pod tým... celý příspěvek > |  | Co už jste letos naštěpovali?, 17.1.2014 Pravda, na možnosť februárového vrúbľovania sliviek do rázštepu som zabudol. Veľmi dobre a s úspechom sa týmto spôsobom vrúbľuje vinič v čase marec, apríl. Vlani som takto skúsil prevrúbľovať mladú marhuľu- výsledok: totálne fiasko. PVC páskou som... celý příspěvek > |  | Co už jste letos naštěpovali?, 17.1.2014 Pre p. Efse: Zimnou dormanciou u kôstkovín som nemal ny mysli nič zložité. Môžete si tieto 2 slová vyložiť trebárs ako: "Klidové období ve vývoji organismu, vyznačující se sníženým metabolismem ve spojení s utlumením ostatních biologických procesů.... celý příspěvek > |  | Odrůda Admirál, 17.1.2014 Pokiaľ sa novinka objaví na predných miestach vo viacerých degustáciách a navyše opakovane v ďalšom roku, už to zrejme niečo napovedá o jej kvalite. Neskoré zimné sorty, ktoré, podobne ako niektoré prastaré odrody, v pivnici dozrievajú k chuťovému... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|