|
Skleník od firmy Korbel, 13.5.2010 Taktéž jsem koupil před týdnem tento skleník.Mám tento dotaz.Nezatéká do hliníkových profilů voda?Mám obavu, aby v zimě v nich nezamrzla a neroztrhala hliníkovou konstrukci. |
 |
Včely - jaké rozlišují barvy, 20.12.2009 Úspěšný včelař
Včela rozezná barvy, ale jen některé. Nejlépe vidí ultrafialově. Naopak červená je pro ní jako černá. |
 |
|
 |
Buk, 26.10.2006 Jak vypadá plod buku lesního? |
 |
Pampelišky a jiné plevele, 26.9.2006 Pampelišky buď po dešti vyrývám, nebo na jaře - když mají v růžici ještě nerozvitý květ - tam nasypu lžičku dusíkatého vápna. |
 |
odstraneni mechu, 25.9.2006 Já používám zelenou sklalici. |
 |
sršně, 24.9.2006 Taky máme sršní hnízho na chalupě asi 4 metry vysoko ve štítě a je velké cca 1 metr. Je jich několik set a už začínáme mít strach. Každý den je pozorujem a v současné době zvýšily aktivitu kolem hnízda. Nevíte kdy se rojí? Chteli jsme je zlikvidovat... celý příspěvek > |
 |
jabloň, 13.8.2006 Nejoblíbenějším štrůdlákem byl Kardinál žíhaný, jednu dobu známý jako Šálové. |
 |
Lze úspěšně sázet vzrostlé stromy?, 13.8.2006 Dříve se vysokokmeny pěstovaly ve školce 6 - 8 let a vysazovaly se prostokořené (samozřejmě na podzim) Pro dobré ujmutí jsou ale nejvhodnější špičáky, jejichž cena je 80 kč.
Stromy v kontejneru lze vysazovat celý rok. Pokuste se bal při přeszování... celý příspěvek > |
 |
Hrušeň - je jako postříkaná oranž. barvou, 13.8.2006 Ještě lepší ochrana je zlikvidovat jalovec (chvojka - Juniperus sabina) v okruhu 200 m. Pokud máte sousedy, kteří se vyžívají v koniferách, tak to bude problém. Jestli ale žijete na samotě, je řešení snadné. Tato nemoc, přestože vypadá ošklivě hrušce... celý příspěvek > |
 |
Staré hrušky, 13.8.2006 Pokud by tě problematika starých odrůd zajímala, navštiv Valašské muzeum v Rožnově. Starými odrůdami se zabývá Ing Vlk a Ing Václav Tetera.
Vítek |
 |
|
 |
Staré hrušky, 13.8.2006 Poděbradka = Dielova máslovka. Toto tvrzení však nemusí být stoprocentní. Ona kdysi existovala Poděbradská máslovka. To byla ale uplně jiná odrůda, která již pravděpodobně zanikla. V Čechách Dielovu máslovku ziskal první... celý příspěvek > |
 |
Hrušeň Korunka, 13.8.2006 Vím, že už je na reakci na tuto zprávu pozdě, ale kdyby někdo jiný pátral po Korunce, tak ať tu má i tuto informaci. Ve starších knihách než zde byly zmiňovány je jediný podobný krajový název a to Císařská koruna, což je Boscova... celý příspěvek > |
 |
odrůda Signe Tillisch, 3.7.2006 Zkus si napsat do Holovous do výzkumáku, možná by ji prodali. Dělaj starý odrůdy pro CHKOčka. |
 |
Banánové jablko, 25.6.2006 Malinové může být ještě Červený podzimní kalvil. |
 |
Plot z Jabloni - receptar, 25.6.2006 Karla Kotysana neznám a receptář nesleduji. Pokud jste zkoušel zadat ve vyhledávači "štíhlé vřeteno" a nebylo to co jste hledal, máte asi na mysli palmety (rožděje). Mě známá nejucelenější publikace je Ošetřování a řez... celý příspěvek > |
 |