|
Čtvrtá hrušeň - doporučte odrůdu, 18.1.2014 Bohužiaľ Petru, Nelu a Omegu zaťiaľ nemám.Nechápem celkom čo hľadáte, keď vám možnosť 3 mesiace konzumovať 2 kvalitné, navzájom odlišné odrody nestačí.Od jesene do konca januára je tých odrôd naozaj veľa, a niektoré vydržia aj niečo dlhšie.Pri Bete... celý příspěvek > |
 |
Čtvrtá hrušeň - doporučte odrůdu, 18.1.2014 Rozdiel nie je iba2-3 týždne v prospech Bety.Bohemika je zase o tie 2-3 týždne skôr konzumovaťeľná.Dôležitý je ale fakt pri oboch odrodách, že v tej správnej zrelosti sú veľmi dlho. |
 |
|
 |
Odrůda Pinova, 18.1.2014 Keďže ste o svojej pravde presvedčený, tak ostáva iba zaželať aby ste boli s náhradou aspoň tak spokojný ako som ja s Pinovou. Stano |
 |
Čtvrtá hrušeň - doporučte odrůdu, 18.1.2014 Asi s vašimi chuťovými pohárikmi nebude všetko v poriadku lebo tieto odrody sú v chuti úplne odlišné.Okrem toho Parížanka v obyčajnom sklade už končí, a v porovnaní s Betou a Bohemikou je kvalitatívne o 2 triedy nižšie. Stano |
 |
Čtvrtá hrušeň - doporučte odrůdu, 18.1.2014 Z pozdezimných hrušiek mám najradšej odrodu Beta.Spolu s Bohemikou vydrží v pohode ešte 2 mesiace.Z mojich nových odrôd ma zaujali prvé plody Nordhauser forelenbirne, a z letných má zaujímavú chuť Radana. Stano |
 |
Odrůda Pinova, 18.1.2014 Mám asi 20 rokov Kidd´s Orange naštepený do jedného konára, a Pinovu mám celý strom.Asi to bude preto že Kidd´s je kvalitnejší. Stano |
 |
Odrůda Pinova, 17.1.2014 Úplne súhlasím s Paľom.Pokiaľ vo vašej polohe dozrie každoročne do dobrej kvality napr. Goldstar, tak by som to s tou Pinovou skúsil, však preštepiť sa to dá kedykoľvek. Stano |
 |
Klejotok, 8.1.2014 Pri napadnutí bakteriami Pseudomonas som pozoroval glejotok iba minimálny a niekedy vôbec.Broskyne režem vždy iba počas vegetácie, rany z výnimkou jednoročných výhonov ošetrím všetky, nepreťažujem úrodou, a každoročne na jeseň striekam Kuprikolom.Tá... celý příspěvek > |
 |
Klejotok, 8.1.2014 Prepáčte mi ale stále nechápem čo má spoločné kučeravosť(pretože ona infikuje broskyne po opade listov) s,, klejotok důsledkem infekce po řezu provedeném v nesprávnou dobu´´.Stano |
 |
Klejotok, 8.1.2014 Ešte raz, akej infekcie, pomenujte ju prosím.
Aj keby bolo v sade30 broskýň,sad by bol na rovine, na rovnakom podpníku... vždy by to vypovedalo len o náročnosti odrody. Stano |
 |
|
 |
Klejotok, 8.1.2014 Dle mojí zkušenosti je klejotok důsledkem infekce... Akej infekcie?Tak isto zaradenie odrôd ako náchylnejších na glejotok je nezmysel.Skôr by bolo správne ako náročnejšie na podmienky pestovania. Stano |
 |
Klejotok, 7.1.2014 Podľa môjho názoru ste urobili zle, pretože rezať broskyne v tejto alebo aj v inej dobe kôli glejotoku na postranných konároch je nezmysel.Stačí to na jar vyčistiť, a zatrieť balzamom, prípadne zohľadniť pri jarnom reze.Pokiaľ ale začne glejotok na... celý příspěvek > |
 |
Jaké odrůdy ovocných stromů?, 7.1.2014 Označiť celú našu LC kotlinu za mrazovú je trochu prehnané.Odporučil by som tiež Karešovu a Burlat, a z chrupiek klasiku-Kordia a Těchlovan.Napoleonova je síce chuťovo výborná ale strašne praská.Mám ju naštepenú ako opeľovača v Těchlovane, a zdá sa... celý příspěvek > |
 |
Odroda révy Flóra, 1.12.2013 Už sa stalo, a hneď som kúpil aj odrody Fanny a Lidi.To máte tak, keď človek vidí štepené prvotriedne sadenice za necelé 2 eurá tak sa neudrží.Zvlášť po skúsenostiach zo slovenskými tiež,,škôlkármi´´(česť výmimkám),kedy vám príde úbohá vlastnokorenná... celý příspěvek > |
 |
Odroda révy Flóra, 1.12.2013 Ukrajinskú Floru(Loru) mám tiež.Na maďarskej Flóre ma zaujalo to, že by mala byť odolná niekde na úrovni odrody Nero.Mrazuodolnosť by mala byť tak ako u ukrajinskej menovkyne -23°C, teda aspoň čo sa mi podarilo vygúgliť.Dozrievanie pri tejto odrode... celý příspěvek > |
 |