|
Hedelfingenská versus Kordia, 11.7.2014 Ešte by som doplnil že Kordia menej praská. Stano |
 |
Hedelfingenská versus Kordia, 11.7.2014 Jediné negatívum Těchlovana vidím vo výraznom zmenšení plodov a zhoršení chuti pri veľmi veľkej násade, čo som pri Kordii nepozoroval.Obidve odrody sú každoročne v mojich podmienkach pri prezretí vynikajúce, pikantné,určite nie iba fádne... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co vaše réva? (2014), 7.7.2014 Presne tak.Na zaťaženie 12 strapcov na rastlinu, by ste podľa tohto doporučenia mali mať 16 plnohodnotných letorastov. Stano |
 |
Co vaše réva? (2014), 6.7.2014 Na jednom ruskom webe som našiel doporučenie zaťažovať Talisman 3 strapcami na 4 výhony.Takže by som to Mirku na vašom mieste možno prehodnotil. Stano |
 |
Roubování slivoní v roce 2014, 8.6.2014 Ten Milanov Topmun bude pravdepodopbne Topimun. Stano |
 |
Jak vám letos odkvetly jádroviny, 28.5.2014 Niektoré odrody si dali tento rok u mňa z nepochopiťeľných dôvodov pauzu.Popri tom vlani neboli nijak preťažené, mali dostatočné prírastky, zdravé listy bez príznakov nejakého deficitu, počasie v období kvitnutia bolo ideálne a napriek tomu minimálne... celý příspěvek > |
 |
Aké odrody?, 19.5.2014 To hafo je v mojom prípade 2,max.3 a je to v pohode.Vzdušný tvar, správna prebierka a pri zbere jablká s nejakou chrastičkou dávam bokom na spracovanie. Stano |
 |
Aké odrody?, 19.5.2014 Keďže pravdepodobne máte dobré podmienky na pestovanie akejkoľvek u nás predávanej odrody, nemať klasiku-Golden Delicius by bolo chybou.Do zlatista vyzreté plody(nie zelenkavé ako v obchodoch) sú skutočnou lahôdkou.Ďalšia vynikajúca odroda je... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2014), 30.4.2014 Slovplant predával Vostorg ako štepený, takže chyba sa stala podľa môjho názoru pravdepodobne na strane ich dodávateľa.To samozrejme nič nemení na tom že by mali bezodplatne zaslať novú sadenicu. Stano |
 |
Hrušeň Clappova, 19.4.2014 Platí totiž pravidlo, že čím je řez radikálnější, tím bude následný stromek větší.-to je úplná hlúposť.Výsledná veľkosť stromčeka vždy závisí od odrody, použitého podpníka, pôdnych pomerov, výživy a polohy. Stano
Podle fotek tipuji,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Samosprašnost u ořešáků, 18.4.2014 Protože cizosprašnost je dána dřívějším kvetením jehněd a pozdějším kvetením samičích květů-minimálne pri odrodách Apollo, Buchlov,Saturn je to opačne, skôr kvitnú samičie kvety.
Taky s velikostí stromu se samosprašnost zlepšuje-tomu sa mi nechce... celý příspěvek > |
 |
Kombinace samosprašného a samičího kiwi, 14.3.2014 Skúšal som vlani preniesť peľ z Issai na Kenn´s Red, v rôznych štádiách kvitnutia.Nepodario sa, a všetky kvety opadli.Vzdialenosť krov je asi 5 m. Stano |
 |
Halčivec révový nebo vlnovník révový, 11.3.2014 Tak to by ste mali tým Kuprikolom ešte strieknuť jablone proti chrastavitosti, a marhule proti monílii a máte to komplet. Stano |
 |
Korková zátka, 13.2.2014 Destiláty sa skladujú iba na stojato s celokorkovími zátkami.Platí že čím väčšie percento alkoholu, tým silnejšie rozpúšťadlo.Odstrániť žlté zafarbenie nepomôže, pretože je pálenka znehodnotená. Stano |
 |
Odrůda Pinova, 18.1.2014 Ešte by som doplnil že neznáša silnejší rez, po ktorom plodnosť vynecháva a úroda je iba symbolická. Stano |
 |