|
Kiwi, 16.2.2022 Poraďte prosím
Jaké nejlépe pořídit odrůdy arguty? Aby byly co nejchutnější a ideálně brzy dozrávající...
Mám místo na divoký růst 3 samice a jednoho/dvou samců.
Pročetl jsem všechny příspěvky xy let dozadu a všichni zkouší mrazy odrůd i... celý příspěvek > |
 |
Rozpadla se mi fólie, 28.9.2016 Asi jo... :-) Mám nějakou stříbrnou pásku, co používají instalatéři, tak podlepím místa, kde se to dotýká oblouků a děj se vůle boží.
Nejlepší na tom je, že všude okolo nás většinou mají fóliovníky zbouchané ze dřeva a potažené jakýmkoliv... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rozpadla se mi fólie, 25.9.2016  Na jaře jsem si koupil fóliovník. Konstrukci tvoří kovové trubky ("stříbrná" barva). Fólie je natažená na kostrukci a to dost těsně, navíc zakotvená v zemi, takže se ve větru moc netřepe. Tolik popis
Na radu zahrádkáře od vedle, jsem na oblouky... celý příspěvek > |
 |
Česká rajčata, 14.2.2015 Kolem 25.9.14, ještě před tím než přišly hodně studený noce. Na vijanu byly plně vyvinuté a vybarvené dva spodní plody, nechal jsem jich 6-8. horní = menší, výrazně tojhranné odstřihl. Z pozdnějších sklizní odešla všechna rajčata dříve - na plíseň... celý příspěvek > |
 |
Česká rajčata, 14.2.2015  Dnes jsem bral ze sklepa poslední rajčata. Sladká moc nebyla, ale nejedl jsem je s odporem - Zlatava. Ještě jsou tam nějaká drobná, ale to jen sem tam. Zlatava byla dobrá ve více kusech na vijanu. |
 |
Staré pomologické příručky, 11.2.2015 V Děčíně je u zahradnické školy i školka, mají tam sad starých odrůd. Na zahrádkářském webu je adresa na zahrádkáře z Ústí n. L., snad je tam někdo jako okresní ovocnář. V Táboře ho máme.
|
 |
Jurrský ovopark, 25.1.2015  Dneska jsem byl u známého ve školce a ve sklepě (s jablky). Přivezl jsem si dinosaura Parmenu zlatou ve stromku i v ovoci. Moc jsem ještě po encyklopediích a pomologiích nebloudil, ale u ní se uvádí 12. století (Anglie, Francie). Starší už je snad... celý příspěvek > |
 |
Kde objednat ovocné keře, 15.11.2014 Objednala jsem si v zahradnictví Strážnice ovocné stromky přes internet. Došly v různé kvalitě - některé s korunkou, některé pouze jeden holý prut, bohužel za stejnou cenu, aniž by na to bylo upozorněno v nabídce. Když jsem chtěla dodávku reklamovat... celý příspěvek > |
 |
Záchrana rajčat, 24.9.2014 Pod průhlednou fólií se plevelu daří, skvěle pod ním roste třeba ježatka. I když je pod fólií opravdu horko, nespálí jí to. Dělal jsem okolo tématu zahřívání půdy pod různě barevnou fólií diplomku, nepřikláním se k názoru, že pod průhlednou fólií se... celý příspěvek > |
 |
Co mi v půdě chybí, že mi toho tolik hnije?, 24.9.2014 Připojím se k panu Vyskočilovi. Stačí přečíst si nějaké knihy z historie a dozvíte se, jaká mimo ovocnářské oblasti byla už na Vánoce třeba jablíčka opatrovaná vzácnost. Více se zpracovával, sušilo, rozvářelo, ukládalo se jen pěkné ovoce. Lidi taky... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Záchrana rajčat, 21.9.2014 Na jednom obrázku není rajče Indigo Rose, ale Indigo (Blue) Beauty. |
 |
Pestovani topinambur, 21.9.2014 Hlízy se teprve tvoří, na vykopání budou možná až koncem října. Klidně je nechte v zemi, pokud máte pozemek za plotem a neryjou Vám v okolí divočáci, nic se jim (topinamburům) nestane. Jinak když je vykopete vydrží ve sklepě na brambory vcelku v... celý příspěvek > |
 |
Jste také fandové do bylinek?, 21.9.2014 Ostříhejte jí tak 3 cm nad zemí, a lístky odrolte až ze suché natě, možná ještě něco obrazí a to pak nasekáte do kostiček na led a zalejete vodou. Bylinky už sice z nových přírůstků na podzim tolik nevoní ale jen tak zůstane všechno aroma v... celý příspěvek > |
 |
Záchrana rajčat, 20.8.2014 Nezdá se mi vhodné ty měďnaté používat v této době, jedině na keříky nebo odrůdy, u nichž dozrávají celé vijany, přijde mi, že se po nich opožďuje zrání. |
 |
Záchrana rajčat, 20.8.2014 U mě ano (420 m. nad mořem), znám to poškození dost dobře z porostů brambor. V tomto případě by pro nevěřícího Mirka na posouzení pomohlo jedině foto od 105.49. |
 |