|
Moruše 30 let stará, přežije přesazení?, 28.1.2014 Je to moruše černá trnavská, takže je tmavoplodá. Pochází z Dolných Orešan SK od pána, který se zabýval mj. pěstováním moruší a oskeruší. Jméno toho pána neznám, je to přece jen už pár let. V současnosti seženete zaručeně pravou moruši trnavskou od... celý příspěvek > |
 |
Moruše 30 let stará, přežije přesazení?, 27.1.2014 Je ji opravdu 30 let. Původní majitel je můj bratr. Zasazena byla v roce 1986 a v té době už byla minimálně dvouletá. Bratr v loni postavil dům a na moruši nezbylo místo (bude tam zámková dlažba). Proč je tak malá nevím. Prvních (odhadem) deset... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Moruše 30 let stará, přežije přesazení?, 27.1.2014  No možná ještě trošku ořežu.S tou vrbou to je problém, tam má svůj koutek manželka a ta nechce slišet. Stejně nechápu jak ta vrba tam může růst, v létě je to učiněná sahara a já ji nezalévám. Ještě se zeptám, jestli tu moruši... celý příspěvek > |
 |
Moruše 30 let stará, přežije přesazení?, 26.1.2014  Ještě doplním, že původní majitel ji chtěl pokácet, tak nebylo času nazbyt. Moruše je roubovaná a pochází ze Slovenska (Dolné Orešany) |
 |
Moruše 30 let stará, přežije přesazení?, 26.1.2014  Včera jsem přesadil moruši trnavskou 30 let starou. Co myslíte přežije to? Ořezal jsem větve dostatečně? |
 |
Příliš vysoký kmínek - přesadit hlouběji?, 27.12.2013 Jsem rád za tento Váš "kacířský" příspěvek. Ani já nejsem zastáncem nízkých kmínků, ale toto je přeci jen moc. K té vylomené větvi, ta větev je vylomená už od léta a nijak neošetřena, proto mám trochu pochybnosti jestli přiroste. Mám nějak zajistit,... celý příspěvek > |
 |
Příliš vysoký kmínek - přesadit hlouběji?, 26.12.2013  Sroste to? |
 |
Příliš vysoký kmínek - přesadit hlouběji?, 26.12.2013  Děkuji za vaše příspěvky. Pan JG mi to pěkně do podrobna popsal a tou cestou se zřejmě dám. Ještě prosím o jednu radu, co s tou vylomenou větví. zatím jsem to jen tak stáhnul, ale no nevím |
 |
Příliš vysoký kmínek - přesadit hlouběji?, 26.12.2013 V polovině většího stromku je jedna větev, tak jestli tam uříznout a tím snížit korunu, nebo ho uříznout celý a soustředit se na ten menší stromek? Jinak musím mít žebřík až do nebe |
 |
Příliš vysoký kmínek - přesadit hlouběji?, 26.12.2013  Ještě jeden |
 |
|
 |
Příliš vysoký kmínek - přesadit hlouběji?, 26.12.2013  Přivázáno k opoře |
 |
Příliš vysoký kmínek - přesadit hlouběji?, 26.12.2013  Celkový pohled |
 |
Příliš vysoký kmínek - přesadit hlouběji?, 26.12.2013  Brigádníci |
 |
Příliš vysoký kmínek - přesadit hlouběji?, 26.12.2013  Nové místo |
 |
Příliš vysoký kmínek - přesadit hlouběji?, 26.12.2013  Tak a máme přesazíno. Byla to ale makačka, ve třech jsme měli co dělat. Nakonec jsme vzali stromky dva, protože rostly blízko u sebe. Ten menší je ale ve špatném stavu (byl prorostlý plotem a má nalomenou větev, už z dřívějška) a ten větší to je fakt... celý příspěvek > |
 |