|
Trachycarpus, 30.4.2017 Jde o několik věcí. Záleží na tom, jaké kabely se používají. Jestli se přímo dotýkají listů, neměli by mít větší výkon, než 10W/1 metr. Při vyšších výkonech (např. všude doporučované samoregulační kabely) může docházet vlivem vyšší povrchové teploty... celý příspěvek > |
 |
Trachycarpus, 28.4.2017 Vyhnilý střed. Pravděpodobně zapaření, dlouhou dobu v zábalu bez větrání. Jestli bylo vytápění dostatečné, musíte vědět vy. Jak děláte zábal, jako máte regulaci teploty a jakou venkovní teplotu jste u ní měl? |
 |
|
 |
Fotky jezírek a filtrací, 23.4.2017 Ano, tak to ve zkratce myslím. Čím méně rostlin, tím méně problémů. Některé rostliny jsou sice schopné přijímat živiny i z vody, ale zároveň ji znečišťují opadem a tlením listů (a je otázkou, co převažuje). Pokud někdo přežene v počáteční euforii... celý příspěvek > |
 |
Postavit kolem 4 letých stromů lešení 4X4m o výšce 3.5m a omotat to průsvitnou netkanou textilií 1.9, 22.4.2017 Gratuluji, jako jediný zde, jste pochopil jak se zimují a chrání pře mrazem subtropické rostliny. Lze to ještě vylepšit použitím "bublinlové" fólie.Kvalitní izolací krytu lze spotřebu el. energie hodně srazit dolů. |
 |
Kytky do sucha :), 22.4.2017  S trvalkami je selkem dost údržby. Mrkněte se na suchomilné keříky. např. něco takového? |
 |
Fotky jezírek a filtrací, 20.4.2017 Zajímavý způsob oddělení prostoru pro rostliny. Dnes už se ale na to dívám tak, že čím méně rostlin, tím menší problémy s čistotou vody.
Ještě doporučuji Jesetera ruského, je stejně bezproblémový jako J. malý a je skoro stejně vybarven jako J.... celý příspěvek > |
 |
Startovací bakterie, 19.4.2017 Ano, po tom co jsem před několika lety spustil filtraci se štěrbinovým předfiltrem a dvěma 300 litrů nádržema, se nemohu zbavit dojmu, že voda je čistá již od začátku, ještě než jsou bakterie schopné se namnožit. Na první "zelenou " zimní vodu... celý příspěvek > |
 |
Startovací bakterie, 19.4.2017 Vrátil bych se k původnímu tématu. A to doplňování vody do jezírka. Napsal jsem, že použití vody ze studny (kvalitní zdroj s dobrým rozborem) neznamená, že je automaticky horší, než voda z vodovodu (jak je neustále lidem vtloukáno do hlavy ve všech... celý příspěvek > |
 |
Startovací bakterie, 18.4.2017 To je, bohužel, realita. Mám to poměrně dost přesně ověřené z mnoha rozborů. Záleží ale na lokalitě. Vyjadřuji se jen k oblasti, kterou znám. Naopak s hlubokými vrty je problém s vysokým obsahem železa a manganu. Někdy je to naprosto nepoužitelné (to... celý příspěvek > |
 |
Startovací bakterie, 18.4.2017 Prosakování hnojiva do studní není vůbec běžné. Spíše je to nemožné (snad jen v písku Jižní Moravy), pokud je studna správně udělaná.. Daleko častější jsou kyksy vodárenských společností, zejména těch, které berou vodu z povrchových zdrojů (např.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Tráva s Bofixem na kompost?, 17.4.2017 Nevím, jestli znáte ten příběh do konce. Problém s pesticidy se nakonec vyřešil třetím způsobem. V normě se posunula desetiná čárka. Když máte dobré lobisty, tak jde všechno. |
 |
Je ten kompost správně vyrobený?, 17.4.2017 Konvalinko, díky za inspiraci. Letos vyrábím něco takového. |
 |
Filtrace nexus, 16.4.2017 Štěrbiňák oplachuji tak 1x za 14 dní. Díky velké výšce je tam celkem rezerva. Jednou za čas (2x ročně) vytáhnu síto a očistím pořádně kartáčem. Po třech sezónách se už takto nedá úplně vyčistit, jako na začátku. Letos ho naložím po sezóně do... celý příspěvek > |
 |
Filtrace nexus, 15.4.2017 Jsem zvědavý na četnost čištění. Jak jsem už psal, mě toho štěrbiňák chytá tolik, že filtrační nádoby (300 litrů) čistím až po sezóně. |
 |
Oddělení tůji od trávníku, 10.4.2017 Lído, právě ten zelený mě tráva začala přerůstat již druhou sezónu. Ještě chvíli jsem se to snažil udržovat postřiky chemií, ale pak jsem to vzdal a přešel na rýpání. Může ale zatím být vliv závlah...
Záleží na tom, jak široký pás mulče kolem... celý příspěvek > |
 |