|
Jak vyrobit kvas na žitnou?, 29.9.2017 Dobrý večer.
Z nedostatku ovoce budu poprvé dělat pálenku z kukuřice.
Teoreticky mám všechny informace, které potřebuji.
Jediné, čemu nerozumím, proč se naklíčená zrna suší, proč se nemohou ihned našrotovat a dále zpracovávat.Odpověď jsem... celý příspěvek > |
 |
Uchování jablečného moštu bez sterilace, 23.8.2014 Zdravím.
Mošt dávám do petek a do starého pultového mražáku.Je to nejjednodušší.Mám ale dotaz co s přebytky moštu? slivovice mám z loňska ještě dost a tunu rubínů na stromech, hrušky začínají taky dozrávat... Po zásobení rodiny a známých chci... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Smiřické vzácné, 27.10.2013 Dnes jsem vymoštoval poslední idaredy taky vinikající mošt, nevýhoda je malý vzrůst stromu a rozdílná velikost jablek... to u smiřického nehrozí... rád bych vyzkoušel mošt z panenského moštujete ho někdo? |
 |
Smiřické vzácné, 25.10.2013 A právě někteří potomci starých ovocnářů smiřické znova vysazují..jsem jeden z nich.Zdraví a mohutnost, dlouhověkost stromu, velikost a krása jablek, výtěžnost na mošt bezkonkurenční ... |
 |
Psidium, 12.9.2013 z pupenů nové listy zatím nevyrůstají, jsou tam malé a na nich jsou ty fleky taky. Dá se rostlina nějak zachránit? |
 |
Banánovník hyne, 22.8.2013 na listech jsem nic nenašel, že by tam byly svilušky. |
 |
Psidium quajava, 22.8.2013  Dobrý den,
pěstuji doma psidium za oknem, nedávno jsem ho koupil a nemám s tím ještě moc velké zkušenosti. Zalévám ho jednou týdně hnojivem plody a květ a mám ho za oknem. Objevili se mi na něm zespodu listu bílé mušky a nevím zda to jsou mšice a... celý příspěvek > |
 |
Banánovník hyne, 22.8.2013  dobrý den,
mám cca 2 roky starý banánovník, nedávno jsem ho zalil hnojivem kristalon plody a květ - vyčetl jsem to v nějakém diskuzním fóru a dal jsem ho za okno na slunce. Teď mi začínají pomalu žloutnout všechny listy, nevíte někdo co s tím.... celý příspěvek > |
 |
Beránci a kastrace, 5.8.2013  Dobrý den
Mám dva beránky na spásání a na podzim by jsem je chtěl dát na rošt a do klobásek.
Každý mi radí, že je mám nechat zavčasu kastrovat, tak chci znát váš názor.Prý by mi to masenko pak mohlo páchnout.Teď budou mít pátý měsíc.
Je... celý příspěvek > |
 |
Poškození Roundapem, 9.6.2013 Dobrý den
Postříkal jsem brambory roundapem po výsadbě ale byly dost naklíčené a vyrašily dřív než obvykle, takže mi pěkně zežloutly.Jestli bude vůbec nějaká úroda a taky mám obavu aby se ten sajrajt nedostal do hlíz? Budou brambory... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak zničit mech, 7.4.2013 zdravím, stačí na podzim vypustit pár slepic máte li pozemek oplocený a na jaře shrabat x hromádek mechu... naprosto spolehlivé |
 |
Mýtus Strýmka, 12.2.2013 Rozhodně kyselá jablka na zahradu patří, škoda že třebas tu Strýmku ještě nemám.Například moštuji až koncem října a zásadně z Idaredu.Z pozdních jablek je taky vysoká výtěžnost při pálení... |
 |
Dutiny v kosterních větvích, 12.2.2013 Dobrý den, v zahradě mám pár mohutných starých polokmenů bohatě plodících s dutinami po odstranění suchých větví nebo dávném nejspíš špatně provedeném zmlazovacím řezu.Dutiny jsou v kosterních větvích v jednom případě přímo v kmeni.Zadělávám je... celý příspěvek > |
 |
Odrůda hrušně a jabloně, 11.11.2012 zdravím, ještě doplním u jablka střední velikost občas shlukuje bílou štavnatou dužninu a lehounce jakoby mastný zašlý povrch slupky po vyleštění krásná barva, foto je s nevyleštěnýmy jablky |
 |
Odrůda hrušně a jabloně, 10.11.2012 díky jen dodám že hruška má asi 90 let je to obrovský vysokokmen a jablon je vysazena po roce 1945 sad zčásti zakládal ještě sudetský němec... |
 |