|
Sklizeň révy 2013, 26.8.2013 Bobule Solarisu jsou u mne skutečně malé a to jsem třikrát provedl vcelku důkladnou zálivku v rozmezi asi dvou týdnů v celé viničce, každý keř dostal asi 30 litrů vody ve třech dávkách.Teď už to nechám na přírodě, více vody by mohlo uškodit.Ta... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň révy 2013, 25.8.2013  Odrůda Solarisu-na foto je panenská úroda pomalu dozrává.Mám vysazené prozatím tři keře, jeden na podnoži a dva pravokořenné, zarodily letos všechny.Možná to už bude na burčák, když k tomu přidám hrozny Merzlingu a hrozny odrůdy Göczeji... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Réva ve skleníku dozrává, 24.8.2013  A takhle vypadá Arkádie dnes, hrozny jsou již zralé a velmi chutné.
M. |
 |
Odrůda Křižovnikaja, 24.8.2013  Odrůdu Křižovnikaja pěstuji již několik let, má hezké růžové hrozny a poměrně velké bobule.Takhle vypadá hrozen dnes, začíná dozrávat.Martin |
 |
Augustin (V 25 - 20), 24.8.2013 Vostorg má větší mrazuvzdornost, to se může příznivě projevit v tuhé zimě, tak bych vysadil z každé odrůdy pár sazenic.Obě jsou velmi kvalitní, odolné plísním a mají vzhledné hrozny.Martin
|
 |
Sklizeň révy 2013, 24.8.2013  Zdravě "závidím" tu sumu teplot ve vaší oblasti, tady na severu (Hlučínsko) prozatím sklízím jenze skleníku Arkádii a Radku, brzo bude k jídlu Aivaz a Pannónie. Venku do týdne Vostorg.Vloňském roce mi ale réva venku zmrzla 18.května, předloni... celý příspěvek > |
 |
Réva ve skleníku dozrává, 23.8.2013  Jeden výhon Aivazu vedu štítem skleníku, trochu jsem keř asi přetížil, dost hroznů jsem ještě nechal na keři v rohu skleníku.Příští rok proředím.
M. |
 |
Réva ve skleníku dozrává, 23.8.2013  Trochu jsem asi Aivaz přetížil, kromě hroznů na výhonu vedeném ve štítě skleníku je jich ještě dost na keři v rohu skleníku.Přítí rok proředím.
M. |
 |
Réva ve skleníku dozrává, 23.8.2013  Aivaz ve studeném skleníku dnes, brzy se bude dát konzumovat.
M. |
 |
Odrůda Romulus, 23.8.2013  Bezsemennou odrůdu Romulus mám vcelku v oblibě, má slušné hrozny a dobrou odolnost chorobám a také je mrazuvzdorná.Takhle u mne dnes vypadá.
M.
|
 |
|
 |
Nero vs. Alden, 23.8.2013  Takhle u mne vypadá Alden dnes, začíná dozrávat, má slušné bobule a udávanou velkou odolnost chorobám i mrazu.
M. |
 |
Augustin (V 25 - 20), 23.8.2013  Odrůda V 25-20, má poměrně velké bobule a hrozny, dnes již rozšířená a osvědčená odrůda.
M. |
 |
Odrůda Ananasnyj, 23.8.2013  Takhle vypadá o mne odrůda Ananasnyj, má docela velké bobule, je poměrně dobře odolná chorobám i mrazu.
M. |
 |
Cabernet Cortis, 23.8.2013  Caberet Cortis -letošní panenská úroda na Hlučínsku, zdá se že zrání je letos opožděno.
Martin |
 |
Odrůda révy Kantimirovski, 23.8.2013  Po provedené důkladné závlaze keře se zdá že bobule narostly. |
 |