Příspěvky uživatele - 161.61

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Ochrana rašící révy před májovými mrazíky, 9.5.2011
Dvouletou sazeničku révy o velikosti letorostů15 cm jsem ochránil před mrazem pomocí dvou PET lahví rozříznutých podélně a zasunutých do sebe, předtím jsem odstranil hrdlo a dno.Zbývající otvor v horní části jsem ucpal netkanou textilií.Přežila bez... celý příspěvek >
Coxova reneta (Cox´s Orange Renette, *1825 M.R. Cox v Colnbrook-Lawnu), 4.5.2011
Zdravím Vás pane Pal'o.Mám dvanáctiletý vřetenový zákrsek jabloně Topas na M9.Od druhého roku od výsadby pravidelně plodí.Letos je jak kytice.Každý rok provádím probírku, jinak zdrobňuje.Má vyšší nároky na agrotechniku (okopávku, zálivku atd.) jinak... celý příspěvek >
Coxova reneta (Cox´s Orange Renette, *1825 M.R. Cox v Colnbrook-Lawnu), 2.5.2011
Pane Petře máte pravdu o náročnosti pěstování odrůdy Elstar.Odborníky je považována za velmi problematickou a doporučována je pouze pro zkušené zahrádkáře pro svůj nadměrný růst a tendenci k zahušťování koruny letorosty.Je to jediná odrůda, kterou... celý příspěvek >
Coxova reneta (Cox´s Orange Renette, *1825 M.R. Cox v Colnbrook-Lawnu), 28.4.2011
Pane Petře, jsem také šťastný vlastník 11-letého zákrsku Cherry Cox.Jablíčka střední velikosti a vynikající chuti.Říkám jim jablka dvou chutí, při zakousnutí, a po poválení na patře zase jiná chuť.Mají rády vlhčí polohy a vláhu, jinak jsou málo... celý příspěvek >
Jak na rez hrušnovou?, 18.4.2011
Proti rzi hrušňové používám Baycor pár dnů před květem hrušně (na Třebíčsku zrovna teď).Druhý postřik provádím současně s postřikem jabloní proti strupovitosti přípravkem Discus (po odkvětu)Tato kombinace se mi osvědčila.Pár flíčků se objeví ale to... celý příspěvek >
Kdy postřik proti přezimujícim škůdcum, 18.4.2011
Pane Pal'o, co se týče té chemie, pokud byste tento nesmiřitelný postoj vyžadoval vždy, umřete hlady.Vše co se na polích pěstuje je chemicky ošetřováno.Jde jen o to omezit tyto postřiky na rozumnou a přijatelnou míru na vlastní zahradě zvlášť.Teď k... celý příspěvek >
Kdy postřik proti přezimujícim škůdcum, 15.4.2011
Pane Pal'o, nechtěl jsem, ale musím reagovat.Čekal jsem celý měsíc ale nikdo Vaši teorii nepotvrdil.Můžete mě zdělit kdo a kdy publikoval názor o škodlivosti pěstování jabloní náchylných na strupovitost s rezistenty v jedné výsadbě a na co to má vliv... celý příspěvek >
Kdy postřik proti přezimujícim škůdcum, 20.3.2011
Pane Pal'o, děkuji za dobrou chuť ale v tomto smyslu jsem naprosto klidný.Používám metody dle SISPO pro kategorii pěstování jablíček pro dětskou výživu.Takže rezidua v jablíčkách neřeším.(doba použití a druh přípravku to zaručují).Přeroubování... celý příspěvek >
Jabloň rozela, 20.3.2011
ROZELU a ORION vřele doporučuji - nádherná a chutná jablíčka.Tyto dvě odrůdy jsou právně chráněny v celé EU, což jasně napovídá o jejich kvalitě. - Mičurin II
Pane Pal'o, nejsem žádný velkopěstitel ani chemický Alí ale jedno vím určitě, cílená a rozumná integrovaná chemická ochrana jabloní je naprosto nutná(o prolomení rezistence toho bylo napsáno dost) a velmi se zajímám, aby byla co nejšetrnější (čerpám... celý příspěvek >
Pane Vinšálek, souhlasím v Vámi, že se nemá nikomu vnucovat konkrétní odrůdy, každý si musí sám vyzkoušet co mu chutná ale musí mít objektivní informace o všech odrůdách.Trvám na tom, že dostupnost starších odrůd a zahraničních novinek je záměrně... celý příspěvek >
Kdy postřik proti přezimujícim škůdcum, 18.3.2011
Pánové, patřím do skupiny, co používají hlavu, ruce a nůž.Poté co jsem vysadil na doporučení odborných časopisů skoro samé rezistenty jsem zjistil, že 70% odrůd po ochutnání nejsou pro mě přijatelné (chutnala dosti podobně).Uvědomil jsem si, že tudy... celý příspěvek >
Kdy postřik proti přezimujícim škůdcum, 17.3.2011
Panové, co se tady ještě nedovím.Takže rezistentní (odolné) odrůdy proti strupovitosti mají zároveň i zvýšenou odolnost proti obaleči.Toto je vrchol demagogie zdejších nekritických propagátorů rezistentních odrůd.Bohužel se tomu propůjčují i... celý příspěvek >
Další diskuze:  111213  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika