|
Miscanthus (Sioux), 16.9.2013  Květo, u nás dnes zataženo ale jinak asi jasno.
Už, už,už to skoro bude..."poupě" je opravdu velmi tmavé a listy se krásně zabarvují. Takže to asi bude co má být. Fotka nic moc, nějak se mi nedařilo vyfotit ale co myslíte, je stejné jako... celý příspěvek > |
 |
Psidium, 13.9.2013 Do rašeliny ?!
Koukla jsem do chytré knížky a pan Šamla píše o Psidiu: "Zemina: nevyžaduje zvláštní složení půdy. Má býti výživná, propustná, dobře drenážovaná. Substrát v nádobách by měl mít toto složení : 2/3 dobré zeminy, 1/3 kravského hnoje,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Co je to za rostlinu?, 11.9.2013 Souhlasím s Lídou... je to řimbaba. Ta fotka nic moc ale jestli se vám zdá že má jiné květy, tak můžete mít plnokvětou řimbabu.
|
 |
Co je to za rostlinu?, 10.9.2013 Petúnie velkokvětá, třepenitá, nízká (Petunia hybrida grandiflora superbissima nana)
|
 |
Dlužicha - Heuchera - trvalka nejen do polostínu?, 10.9.2013  Mám asi 25 kultivarů dlužich. Žlutolisté opravdu na slunce nemůžou, jen zeleno a červenolisté. A to ještě ne na polední úpal, jednu obyčejnou červenolistou kterou mám třikrát, jsem dala na místo kde je odpolední slunce (od 13h až do večera) a přes... celý příspěvek > |
 |
Copak je to za rostlinu?, 9.9.2013  Možná stejný, možná jiný... ale taky se tohohle "zvonkozmetka" v denivce nedokážu zbavit
|
 |
Sázení okrasných trav na podzim, 9.9.2013 Jestli je to opravdu nutné tak bych ho přesadila. Vyrýt s pořádným koř. balem malý trs nebude takový problém... sama jsem minulý týden hýbala s loňským Miscanthusem kterému jsem našla lepší místo.
Přesazuji i v létě... hlavně když je čas a... celý příspěvek > |
 |
Zeleninový reaktor. Může to fungovat?, 8.9.2013 Aha, zase další reklama na akvaponický skleník, to už tady ale bylo .
Nechápu jak by to v našich klimatických podmínkách mohlo fungovat. A kdo si může dovolit vytápět v zimě skleník? Obětovat třeba třetinu místa ve skleníku pro ryby. O finanční... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 7.9.2013  Rajče "bujných tvarů" a čertovo rajče .
|
 |
Papriky - 2013, 7.9.2013 Pěkné , to máte z jedné rostliny? |
 |
|
 |
Rajče Ildi, 6.9.2013 Oni by Vám nejspíše nic neodepsali, jako mě
|
 |
Rajče Ildi, 5.9.2013 A já mám Ildi od Seva Seed a mám je už třetí rok (stejný sáček) kulatá |
 |
Jaký stromek na domu?, 5.9.2013 Mě to přijde dotaz od hosta xxx.xxx.19.99 jako vtip. Když Vám kytky k srdci nepřirostly a nechcete koukat na práznou zed... co tahle místo pěti thůjí (5x) si koupit velkoplošný plakát s motivem rostlin? |
 |
Sklizeň rajčat 2013, 3.9.2013  Dnes jsem sklidila poslední várku Šejků - plíseň bramborová už je i u nás ale skoro vše stihlo dozrát. Ze šesti rostlin jsem postupně sklidila "2,5 lavóru rajčat", na kila to nevím ale takhle plně zatížený mohl mít k deseti kilčům. |
 |
Určení rostliny, 3.9.2013 Líčidlo jedlé |
 |