|
Nákup semen pro pěstování zeleniny, 23.10.2013 Já to nějak nechápu... píšete zahrádkář začátečník, tak proč se chcete zbytečně zdržovat pěstování vlastních semen? Chápala bych to u rajčete nebo papriky ale na co u zelí, mrkve, petržele... když sáček stojí 10-15Kč ? |
 |
Miscanthus (Sioux), 20.10.2013  Košíček nééé , už tak jsem vypadala dost podivně když mě z batohu čouhaly trávy a oprašovala jsem jimi ve vlaku strop . Ale sehnala jsem jak Chinu, Ghanu, tak i pravou Calamagrostis brachytricha. Dvě mini hosty a dvě luxusní dlužichy Vienna a... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Dlužicha - Heuchera - trvalka nejen do polostínu?, 20.10.2013  Odborník bylo možná trochu nadnesené i když... určovala to paní která má internetový obchod - dlužichy a hosty. Na foru kam jsem dávala fotky se jako odborník jeví... já sama jsem si tipla jen Marmalade kterou mám, jinak nejsem schopná rozlišit jemné... celý příspěvek > |
 |
Trvalka s tmavočervenými listy, 17.10.2013 Vše už bylo napsáno... tak snad jen Sedoulek "Niger" je temně purpurová "travička". Pěkná je i červená bazalka i když je to letnička. |
 |
Co to kvete?, 15.10.2013 Těsně vedle Renato ... takže druhý pokus, co Hedychium (gardnerianum?)? |
 |
Co to kvete?, 15.10.2013 Moc pěkné , je to nějaký druh Helikonie, že? |
 |
Podzimní červeň - ale co to je?, 15.10.2013  Ambroň západní u nás v zahradnictví... |
 |
Pochlubte se květinami, 14.10.2013 Já jí mám polostín, spíš stín ale soused jí má také (řekla bych i stejný druh) a jemu roste i na dopoledním slunci v předzahrádce. Vysoká je do 50cm a jinak nic speciálního ode mě nevyžaduje, tedy kromě podzimního vyndání a jarního zasazení. Určitě... celý příspěvek > |
 |
Podzimní červeň - ale co to je?, 14.10.2013 Tak já si tipnu ještě tu dvojku... to už jsem tedy musela zapátrat ale s vaší nápovědou to jde... co třeba kříženec Je... dec zv... ý?
|
 |
Podzimní červeň - ale co to je?, 13.10.2013 1) že by Am...ň zá... í?
|
 |
|
 |
Pochlubte se květinami, 11.10.2013 Ano, Arisaema ringens (s tímto názvem jsem jí koupila), o něco výše je vyfocená ještě s květem. |
 |
Pochlubte se květinami, 10.10.2013  a máme tady podzimní barvy...
|
 |
Lilkoviště, 7.10.2013  Přidávám fotku posledního lilku... Carlson. Měla to být raná výnosná odrůda -ha, ha . Zaplodil jako poslední, má jeden plod, který se ani pořádně nevybarvil (stále nafialovělý a druhá strana bílá)...tak mě naštval, že lilek pujde na kompost a sáček... celý příspěvek > |
 |
Jack Dunckley The Italian Job - určení květin, 7.10.2013 První a poslední fotka mě připomíná Včelník moldavský. |
 |
Co je to za květinu?, 3.10.2013  Dávám hlas pro Asarinu .
Jsou i bílé Thunbergie ale podle listu tipuju Asarinu. Mám ji doma s růžovým květem, listy má trochu plstnaté a měkké (alespon tento druh).
|
 |