|
Letní odrůda hrušky - Kozačka?, 30.7.2014  Prosím Vás, nepoznává někdo tuhle letní odrůdu. Pekně voní. Chuť je sladká, jemně aromatická. Dužnina je šťavnatá. Hmotnost je kolem 34 g. Strom má cca 60 let. Děkuji. |
 |
Ošetřování, ochrana meruněk, 28.7.2014 Můžu teď cca 2 týdny po sklizni vykonat průklest na staré meruňce, nebo to nechat až na jaro, po odkvětu. Děkuji. |
 |
|
 |
Co vaše réva? (2014), 27.7.2014  Začíná se vybarvovat Premier. Letos padlí pořádně řádí. |
 |
Skoré slivoně, 27.7.2014  Letos poprvé zarodila Katinka, doba zrání a chuť je velmi dobrá. Jsem rád, že mám i tuhle odrůdu. |
 |
Řez broskve - prosím o radu, 21.7.2014 Souhlasím se Standou.
Co se týče 3 leté broskvoně - nemá dostatek světla (v bezprostřední blízkosti jsou vysoké stromy), proto se vytahuje. Broskvoně vysazujte na nejlepší místo na zahradě. |
 |
Bergeron je nejlepší, 21.7.2014  Můj Bergeron není klon získaní v Lednici, je původem z Maďarska. |
 |
Bergeron je nejlepší, 20.7.2014  . |
 |
Bergeron je nejlepší, 20.7.2014  Bergeron dozrál. Rozhodně patří k nejlepším - plnohodnotné meruňkové aroma a řízná chuť. Škoda, že je náchylný na monilií a následný klejotok. 10 plodů mělo hmotnost 431 g. |
 |
Klanopraška (Schizandra) čínská hnědnutí listů, 18.7.2014 ...tam pěstujte třeba figovník, né klanoprašku. Podle fotek bych to tipnul na tepelný šok a následně přeschnutí kořenového balu. Klanopraška potřebuje dostatečnou půdní vlhkost, jako ve své domovině. Ale k tvorbě plodů potřebuje slunné... celý příspěvek > |
 |
Klanopraška (Schizandra) čínská hnědnutí listů, 18.7.2014 To ji máte na terase/balkóně? |
 |
|
 |
Domácí velkoplodá - jak se bráníte Šarce (PPV), 13.7.2014 Jednou, a nebude to trvat věčně, vědci přijdou s vakcínou, která se naleje ke kořenům, mávnutím proutku PPV odpluje do věčných lovišť
...je to pěkně naivní. |
 |
Bergeron je nejlepší, 13.7.2014  Stav mého Bergeronu z 8.7. Předpokládám, že na sběr si ještě tak týden počkám. Před 3 dny jsem ochutnal, první plody odrůdy Barbora, zatím to vypadá velmi nadějně. Chuť byla vynikající, přesně jak má meruňka chutnat. Co může způsobovat problémy... celý příspěvek > |
 |
Jak se zbavit užovky?, 10.7.2014 Kdyby tak žrala i hryzce. |
 |
Veharda, 9.7.2014  I u nás byl včera moc silný nárazový vítr. Odneslo to Ontário, ulomilo větev. Pane P.Z jak je to s chutí Vehardy u Vás. Taky jste zaznamenal tu mdlou chuť. |
 |
Veharda, 9.7.2014  Foto 2
|
 |