|
Destilat s pálenice, 17.9.2016 Ano, vůně je podstatnou složkou vypáleného destilátu a je dobré si všimnout, jak je u kterého výrobce nastavena teplota kolony a také čas, který se u plynového vytápění výrazně zkracuje.Možná také na úkor kvality.Je potřeba dbát na slovo zasvěcených... celý příspěvek > |
 |
Co Vaše réva 2016, 5.9.2016 Chrupka je opravdu spolehlivá odrůda, Prim ale rovněž. AB |
 |
|
 |
Raná meruňka na Jižní Moravu, 6.2.2016 Co tak populární a ranou Tsunami, nebo Radku... |
 |
Co se sadem po dědovi?, 4.1.2016 Velmi pěkný, prozíravý závěr.Jsme všichni na jedné lodi.Otázkou je, zda se modrá planeta stane, či nestane megalomanským "Titanikem". AB |
 |
Tera Vari - karburátor Jikov, 28.12.2015 Máte správně zavěšnou pružinu uvniř motoru? Jsou tam pro ni dva otvory. AB |
 |
Tera Vari - karburátor Jikov, 26.12.2015 Bowdenem ovládáte škrticí klapku, na které je přidružena přídavná (nezávisle) klapka omezovače otáček.Podívejte se do sacího potrubí k pochopení funkce.Omezovač otáček bych dočasně vyřadil a teprve pak se jeho vlivem zabýval a případně ho nastavil... celý příspěvek > |
 |
Mohu ještě vysazovat stromky, 9.12.2015 Pokud není půda promrzlá do hloubky a dostanete se rýčem vyhloubit jámu s patřičnou hloubkou, tak proč ne. Hodně záleží také na složení a druhu půdy. V ornici je to bez problému. AB |
 |
Nový stavební zákon, 4.12.2015 Ani se nedivím, zkuste si svou roli se sousedkou alespoň v představách vyměnit.Žádný zákon ani vyhláška, natož stav.úřad není s to postihnout všechny újmy.Bezohlednost především.A tou "blbuplně"překypujete. AB |
 |
Lucasova, 1.12.2015 Pavle, Vy s hruškami začínáte, já pomalu a jistě končím.Přesto mně nedá spát cena, za kterou je kupujeme.Byli jsme kdysi dávno jejich doménou, u každé chalupy nějaká (často stoletá) stála , plejádu druhů ani raději nevzpomínám.Jsem rád, že... celý příspěvek > |
 |
Včelky samotářky, 29.11.2015 Host.43 má dobré kušenosti, kterých je dobré si vážit a ne zbrkle reagovat.Ptáci by nenadělali moc škod, pokud by nenačali ovoce nejraději u stopky, hmyz je opravdu ten druhý, který přenáší také infekci(hnilobu)jak na ovoce, tak i na víno.Letos hmyzu... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Vlk z kmenu, 8.11.2015 Odcházení meruněk je často provázeno "vlčením"podnože.Je dost možné, že jde o důsledek moniliového úžehu.Neopadalo listí předčasně?Jinak by mohlo jít také o podnož mirabelku, ta běžně vlčí nahoře i dole.Pokud se po odkvětu nezvěsí listí, vlka bych... celý příspěvek > |
 |
Výroba domácího vína - dotaz, 4.11.2015 Koupil bych sáček kvasinek a použil dle návodu.Někdy pomůže i promíchání hadičkou (profouknutím). |
 |
Výroba domácího vína - dotaz, 26.10.2015 Kde ho máte? Víno v teplotě pod 15° C přestává kvasit. |
 |
Kaštan jedlý, 26.10.2015 Tak to Vám závidím, koupil jsem jeden v Baumaxu a jde mizerně, ještě zkusím Váš recept. AB |
 |
Najlepšie odrody, celkovo, všeho chuť, 25.10.2015 Osvědčil se mi nenáročný bílý Prim (syn.Palatina) a modrý Sevar, obě dvě jsou skoré odrůdy na chuť aj na víno.Jsou sice s peckami, ale bez postřiků. AB |
 |