|
Opět Těchobuzická, 24.8.2011 Ochutnával jsem opět po roce těch pár plodů na Těchobuzické a připadá mi, že to je sladká renglóda, skrývající se v obalu švestky. Jeden z rodičů se prostě nezapře. Chuť je celkově poměrně výrazná a velmi sladká. Uvidíme, jestli bude mít někdy... celý příspěvek > |
 |
Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami, 19.8.2011 Vaše hodnocení Hanity jsou nepřesvědčivé, pánové. Po všelijakých ovocných odvarech letošního léta, má člověk konečně něco pořádného v puse. Je to chuť jako břitva i přes její klasickou nakyslost. Jak jsem psal připomíná mi nejvýraznější klony Domácí... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Nahrada za švestku domácí, 19.8.2011 Já Ti to Palo říkám pořád. Musíme něco přikoupit. Ale ona jedna starost úplně stačí, natož ještě někam dojíždět. |
 |
Nahrada za švestku domácí, 18.8.2011 Tak si ji rychle pořiďte. Je to nejlepší švestka, která zatím Němcům vypadla z rukou. Je tak výrazná, že mi připomíná ty nejvýraznější typy Domácí švestky. To je ta pravá náhrada. Jednička mezi švestkami. |
 |
Hodnocení meruňkové sezóny 2011, 16.8.2011 A velmi dobře mně funguje můj oblíbený síran amonný. Už zabral i na starší velké broskvoně. Je to zázračné hnojivo do zásaditých půd. |
 |
Hodnocení meruňkové sezóny 2011, 16.8.2011 Už jsem dříve psal, že nemám problém se sázením peckovin po peckovinách atd. Dokonce si ani nelámu hlavu s velkou jámou a speciální hlínou. To už nedělám dlouho. Nově nasazený stromek jen přihnojuji kristalónem a vše je ok. Neříkám, že to... celý příspěvek > |
 |
Hodnocení meruňkové sezóny 2011, 11.8.2011 LESKORA - Nejranější ovoce si člověk nejlépe vychutná. Tento rok se rané odrůdy zužitkovaly nejlépe, protože bylo ještě příznivé počasí. Leskora je stálicí raných meruněk a stává se v tomto období základní odrůdou.
RADKA - Díky vysoké úrodě byly... celý příspěvek > |
 |
Toptaste x Těchobuzická, 10.8.2011 Na prvním stromě Toptaste se projevuje to samé, jako na druhém a to jen na nejspodnějších výhonech. Nejdou od pecky a dužnina je nekvalitní. To je důsledek prvních úrod, kdy ještě strom neukáže, co opravdu umí. Ostatní plody již vypadají lépe. |
 |
Č. lepotica a Katinka, 10.8.2011 Lepotica byla možná na startu slabší, ale jinak podala standartní výkon jako každý rok. |
 |
Kvetení Leskory, 1.8.2011 Ahoj. Na Kioto se zeptej Libora. Goldrich mně kvete jako jeden z prvních. Lépe řečeno ten strom se 100% sluncem. Ten z jv. až j.sluncem o něco déle. Leskora z jv.expozicí kvete až nakonec. Kvete ještě, když jsou ostatní odkvetlé. Je to zvláštní, že... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Vylepšení starého trávníku - veřejná zeleň, 16.12.2009 Dobrý den,
prosím o radu, jak vylepšit stávající trávník. Jedná se plochu veřejné zeleně, tedy volně přístupnou jak lidem, tak psům. Stáří trávníku neznám (starý), jedinou péčí doposud byla pouze seč 5 - 6 x ročně (bez mulčování). Vzhledem k tomu,... celý příspěvek > |
 |
Servis Rondela, 10.12.2007 Teď jsem mluvil s nějakou paní z té firmy Fridrich. Neochotná, nic nevěděla, nezájem. V celých Čechách nemají ani jeden servis!! První Rondelu jsem koupil začátkem 80. let a vydržela skoro 20 let. Druhá ani ne čtyři roky. Zkratuje (vyhazuje... celý příspěvek > |
 |