|
Příspěvky uživatele - 184.146
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Oullinská renglóda, 27.7.2012  I letos přinese Oullinská renglóda svoji standartní úrodu. Mnoho plodů však nenápadně pohltí moniliová hniloba.
|  | Topfirst, Herman - dotaz, 27.7.2012  Chtěl bych ještě připomenout hodnocení raných odrůd slivoní, v již zmiňovaném Zahrádkáři a to panem Tomášem Janem. Z jím zmiňovaných odrůd, Herman, Katinka, Lalomita, Opál, Tegera, Carpatin, Chrudimská a Hanita, má nejlepší hodnocení... celý příspěvek > |  |
|  | První broskvoně dozrávají, 27.7.2012 Dobrý den, pane 64.242. Ani nevíte, jak rád bych zažil znovuvzkříšení standardy Redhaven. Zvlášť, když ji mám teď na tak vhodné podnoži, jako je St.Julien. Po destesti letech mně starý strom RH moc důvodu k radosti nepřinesl (možná záměna není... celý příspěvek > |  | Harogem a Bergeron, 27.7.2012  Dobrý den, pane Mikeši. Souhlasím s Vaším názorem ohledně porovnání chuti VP s Bergeronem. Sklidil jsem nějaké plody odrůd Bergeron a Harogem v polotvrdém stavu, s celkem uspokojivou chutí. Obě odrůdy jsou ale schopny podat lepší... celý příspěvek > |  | Topfirst, Herman - dotaz, 23.7.2012 Mnou dovezený Opál byl zralejší dříve snad z důvodu minimálního množství plodů na stromech. Zralost Katinky jsem na stejném místě porovnat nemohl. PzP
|  | Určení odrůdy staré slivoně, 23.7.2012 Nemám tady po ruce žádný atlas, ale může se jednat o starou, německou, pravou švestku s názvem (+- nějaké to písmeno) LUTZENSCHANSCHENSKÁ. U velkopěstitelů letos po ní nebyla ani stopa. Gramáž, kterou uvádíte by odpovídala. Odrůda je citlivá na... celý příspěvek > |  | Začíná zrát, dozrává, zraje, 22.7.2012 Já osobně to beru tak, že když píšu začíná zrát, tak měknou první plody. U odrůdy Toptaste jde o pravou švestku a měla by zrát zhruba na přelomu srpna a září. O ranou švestku se nejedná. Není mně jasné o jakou odrůdu se jedná u Libora.... celý příspěvek > |  | Topfirst, Herman - dotaz, 22.7.2012 Senzační, pane Václave. Až lituju, že jsem si letos poměrně už dost pozdě na jaře nenachal od pana Kubáčka ve Střílkách k těm Favoritám ten Herman přibalit. Opravdu velmi pěkné, přítažlivé plody. |  | Padlí, strupovitost, mery, mšice, svilušky, květopas, pilatky a obaleči na jádrovinách, 9.7.2012 Já tady, spíše z legrace, vzývám Milošovy založené ruce, ale po zjištění, že na slivoni Prezident, kam se podívám, tam vidím z plodů visící klejotok, tak si tak říkám, že už žádný postřik letos realizovat nebudu. Docela obdivuju Kukyho, že... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|