Příspěvky uživatele - 184.146

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Odrůda Meruňky Leala, 18.8.2013
Tak tedy nejchutnějších.
Haganta x Toptaste, 18.8.2013
Nádhera, pane Milane. Taky se moc těším, ale takovou plodností jako Vy, se zatím chlubit nemohu. Na myrobalánu plodnost stále nic moc.
Odrůda Meruňky Leala, 18.8.2013
Ale ono to jde úplně klidně, pane Mimmo. Nedávno tady proběhlo hodnocení 3 nejlepších starých odrůd jabloní. Zůčastnilo se asi 20 pisatelů. U mě to problém nebyl, zvítězila Coxova, druhý Mac Intosh a třetí bych dnes už natrvalo zařadil Red Delicious.... celý příspěvek >
Flamingo, 18.8.2013
Zdravím, pane Mikeši na Žatecko. Tak snad nám ho bouřky nepolámou, co říkáte. 
Strupovitost peckovin (Venturia carpophila), 18.8.2013
Strupovitost peckovin se po důrazném nástupu jaksi zastavila a to pravděpodobně díky slunečnému a suchému počasí. Krásně to bylo vidět na nektarince Harko, ale i jinde. Dokonce nepamatuji, kdy naposled nebyly tak dlouho nikde vidět příznaky plísně... celý příspěvek >
Haganta x Toptaste, 18.8.2013
...i když jeden plod je výborný, druhý dobrý, třetí na prd. Jo, tak tohle přesně znám i u jiného ovoce. A někdy to ani nemusí být z důvodu příliš velkého množství plodů na stromě.
Harbritte snad nikdy nezklame, 18.8.2013
Tak to mám radost, že i někdo jiný pěstuje a fotí Harbritte. Asi nejen v posledních letech mu tady silně konkuruje standartní Redhaven. Doufám, že nám následující bouřky s nepříjemnými doprovodnými jevy, jako jsou kroupy a silný vítr, nezhatí dozrání... celý příspěvek >
Zelená ringle, 17.8.2013
Paní z tohoto vlákna mě inspirovala, abych i teď v létě znovu pochválil příznivé důsledky letošní dlouhé zimy. Jednak proto, že přinesla i do vyšších poloh úrodu ovoce na kterou jsme my v těch nižších zvyklí skoro každý rok, a jak připomněla paní,... celý příspěvek >
Odrůda Meruňky Leala, 17.8.2013
Mám také ještě poslední Bergeronky a jsou opravdu "boží". Moji Lealu překonají určitě. Ale ty větší plody Lealy byly taky moc dobré, nasládlé, příjemné. Možné je, že u Vás je tomu právě naopak. Leala překonala Bergeron. Vaše Lealy vypadaly moc... celý příspěvek >
Série Top, 17.8.2013
Kdysi mi říkal jeden školkař, že Čačanská Lepotica se nesmí podtrhnout, jinak "kroutí hubu", tak nevím jestli nemá stejnou zkušenost Miloš a pan Vinšálek s Hanitou. Já na Hanitu nedám dopustit, to je známá věc. K tomu Toptaste bych chtěl panu... celý příspěvek >
Topfive, 17.8.2013
Opět "záříte" s Topfive, pane Milane, viďte. Moc pěkné. Já jsem si Topfive nechal na jaře poslat z Plantexu.
Zelená ringle, 16.8.2013
Na Vysočině jsou renglódy taky "plné" a přesně jak říkáte, na některých švestkách vidím plody letos poprvé.
Série Top, 16.8.2013
Zdravím na Slovensko, pane Stano. Už jsem psal v nějakém jiném vlákně o Toptaste, že v minulých dvou letech byla u mě tato odrůda neodlučitelná od pecky. S postupem času se odlučitelnost bohužel spíše zhoršovala a plody byly až přespříliš sladké,... celý příspěvek >
Těchobuzická, 13.8.2013
Já bych raději tu z minulého roku. Ostřejší, švestkovitou. Milošova fotka souhlasí. Vybarvení v této opožděné vegetaci trochu udivuje.
Lejuna, Lerosa, Lemeda, Lenova, Kompakta, 13.8.2013 Obsahuje fotku
Bude někdo obhajovat nárok meruňky s názvem Kompakta na další působení ve svém sortimentu odrůd? Přednosti: Dobrá odolnost proti moniliovému úžehu a proti mrazu v době květu. Nedostatky: "Prázdná" chuť. Slabšího meruňkového aromatu lze místy... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika