|
Příspěvky uživatele - 184.146
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Odrůda Meruňky Leala, 18.8.2013 Tak tedy nejchutnějších. |  | Haganta x Toptaste, 18.8.2013 Nádhera, pane Milane. Taky se moc těším, ale takovou plodností jako Vy, se zatím chlubit nemohu. Na myrobalánu plodnost stále nic moc. |  |
|  | Odrůda Meruňky Leala, 18.8.2013 Ale ono to jde úplně klidně, pane Mimmo. Nedávno tady proběhlo hodnocení 3 nejlepších starých odrůd jabloní. Zůčastnilo se asi 20 pisatelů. U mě to problém nebyl, zvítězila Coxova, druhý Mac Intosh a třetí bych dnes už natrvalo zařadil Red Delicious.... celý příspěvek > |  | Flamingo, 18.8.2013 Zdravím, pane Mikeši na Žatecko. Tak snad nám ho bouřky nepolámou, co říkáte. |  | Strupovitost peckovin (Venturia carpophila), 18.8.2013 Strupovitost peckovin se po důrazném nástupu jaksi zastavila a to pravděpodobně díky slunečnému a suchému počasí. Krásně to bylo vidět na nektarince Harko, ale i jinde. Dokonce nepamatuji, kdy naposled nebyly tak dlouho nikde vidět příznaky plísně... celý příspěvek > |  | Haganta x Toptaste, 18.8.2013 ...i když jeden plod je výborný, druhý dobrý, třetí na prd.
Jo, tak tohle přesně znám i u jiného ovoce. A někdy to ani nemusí být z důvodu příliš velkého množství plodů na stromě.
|  | Harbritte snad nikdy nezklame, 18.8.2013 Tak to mám radost, že i někdo jiný pěstuje a fotí Harbritte. Asi nejen v posledních letech mu tady silně konkuruje standartní Redhaven. Doufám, že nám následující bouřky s nepříjemnými doprovodnými jevy, jako jsou kroupy a silný vítr, nezhatí dozrání... celý příspěvek > |  | Zelená ringle, 17.8.2013 Paní z tohoto vlákna mě inspirovala, abych i teď v létě znovu pochválil příznivé důsledky letošní dlouhé zimy. Jednak proto, že přinesla i do vyšších poloh úrodu ovoce na kterou jsme my v těch nižších zvyklí skoro každý rok, a jak připomněla paní,... celý příspěvek > |  | Odrůda Meruňky Leala, 17.8.2013 Mám také ještě poslední Bergeronky a jsou opravdu "boží". Moji Lealu překonají určitě. Ale ty větší plody Lealy byly taky moc dobré, nasládlé, příjemné. Možné je, že u Vás je tomu právě naopak. Leala překonala Bergeron. Vaše Lealy vypadaly moc... celý příspěvek > |  | Série Top, 17.8.2013 Kdysi mi říkal jeden školkař, že Čačanská Lepotica se nesmí podtrhnout, jinak "kroutí hubu", tak nevím jestli nemá stejnou zkušenost Miloš a pan Vinšálek s Hanitou. Já na Hanitu nedám dopustit, to je známá věc.
K tomu Toptaste bych chtěl panu... celý příspěvek > |  |
|  | Topfive, 17.8.2013 Opět "záříte" s Topfive, pane Milane, viďte. Moc pěkné. Já jsem si Topfive nechal na jaře poslat z Plantexu. |  | Zelená ringle, 16.8.2013 Na Vysočině jsou renglódy taky "plné" a přesně jak říkáte, na některých švestkách vidím plody letos poprvé. |  | Série Top, 16.8.2013 Zdravím na Slovensko, pane Stano. Už jsem psal v nějakém jiném vlákně o Toptaste, že v minulých dvou letech byla u mě tato odrůda neodlučitelná od pecky. S postupem času se odlučitelnost bohužel spíše zhoršovala a plody byly až přespříliš sladké,... celý příspěvek > |  | Těchobuzická, 13.8.2013 Já bych raději tu z minulého roku. Ostřejší, švestkovitou. Milošova fotka souhlasí. Vybarvení v této opožděné vegetaci trochu udivuje.
|  | Lejuna, Lerosa, Lemeda, Lenova, Kompakta, 13.8.2013  Bude někdo obhajovat nárok meruňky s názvem Kompakta na další působení ve svém sortimentu odrůd? Přednosti: Dobrá odolnost proti moniliovému úžehu a proti mrazu v době květu. Nedostatky: "Prázdná" chuť. Slabšího meruňkového aromatu lze místy... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|