Příspěvky uživatele - 192.99

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Pomoc při určení choroby jabloně, 3.8.2013
Ty jablka vypadají stejně jako ty co jsem před pár dny zapomněl na venkovním parapetu okna (z mědi) a večer si šel pro ně. Byla z poloviny upečena.
Kosa, 30.7.2013
Jenom ve stručnosti asi toto. Naklepáním se zvýší tvrdost ostří asi o 10 až 20%. Naklepání ve fabrice je lepší a jinak se u každého "klepáče" liší. Rozhodná oblast pro sečení je asi 1 mm ostří. Měřit se to dá pouze Vickersovým mikrotvrdoměrem. Jsou... celý příspěvek >
Višeň ztratila všechny listy, 26.7.2013
Potíže se vším co nějak souvisí se Stanley jsem popsal v příspěvcích "Tragédie jménem monília laxa". Vycházel jsem z verdiktu rostlino lékařské správy, která u mne toto konstatovala. Zajímavé bylo prohledávání na "google". Tam na toto téma se nenašlo... celý příspěvek >
Za náchylné považuji ty co mají něco společného s "Grand duke". Toptaste má předka Valor a ten Grand Duke. Částečně mají tedy něco geneticky společného, samozřejmě že Stanley nejvíce.  Záhadou však zůstává odchod všech "čačanek", který... celý příspěvek >
Višeň ztratila všechny listy, 26.7.2013 Obsahuje fotku
Díky vašemu odkazu jsem už "chytřejší" a už jsem našel i souvislosti s odumuráním šeříku před mým oknem, který se od bývalých švestek Jojo nachází asi tak 10 m. Na sníku už jsem dokumentoval, že si toho všimla i rostlinolékařská správa. Poznámka:... celý příspěvek >
Pane Libore, mockrát děkuji za odkaz a zdá se, že jsme blíže problému toho odumírání. Na těch obrázcích je právě to co jsem pozoroval (mám zdokumentované) a to hojící se jizvy na starším dřeve aniž by tam někdo udělal "zářez". Rostlinolékářská... celý příspěvek >
Višeň ztratila všechny listy, 25.7.2013
Mne odešla na Monília laxa kromě některých švestek také mladá třešeň a hnedka vedle i okrasná vrba (kroucená). Postpně jak větévky visely, tak jenom znědly a dřevo odumřelo. Takž bych nevylučoval i jiné stromy.
Neznámá fialová rostlina, 21.7.2013
Fialově kvete také například "měsíčnice roční" a "kyčelnice žláznatá".
Orez mladej čerešne, 17.7.2013
Kdybych to měl udělat osobně, tak na jaře založím korunku novou. Korunka se zakládá ve školce když má stromek dostatek kořenů. Teď už také bude mít kořeny vyvinuté, takže řez na novou korunku bude fungovat. Jak se zakládá?. Všehno se odřeže, terminál... celý příspěvek >
Co s ní?, 12.7.2013
Skutečně monília laxa nabývá obludné rozměry u většiny peckovin a svěčí o tom počet odkazů z Maďarska. Nicméně podobné uvadnutí jsem měl doma a zaléval jsem a nic ale poté se ukázalo, že kořeny sežral hryzec. Stromek se kymácel a dal se snadno... celý příspěvek >
Co je to za ptáka?, 7.7.2013
Zkuste si najít na webu "vrána obecná šedá" a k tomu hlas. Ta má kombinaci barvy černé a šedé.
Naklepávač na kosu, 4.7.2013
Mám speciélní sekačku na vysokou trávu, mám dvě strunovky a dvě kosy, protože terén je tak nějak od přírody křivý, svažitý a jinak deformován a na nekteré účely je kosa nenahraditelná. Nepotřebuje elektřinu, benzín, neřve a i životnost je docela... celý příspěvek >
Nechtiac zrezana slivka, 2.7.2013
Úplně ulomený stromek jsem "sešíval" několikrát. Jde to ale musí se to umět. Jelikož to určitě bude rozdrcené, tak hladký šikmý řez, přiložit pomocnou laťku a zapáskovat. Korunu sřezat na polovinu habitusu.
Remenica pojazdu - material, 30.6.2013
Předpokládám, že to bude řemen klínový s odebraným vnitřkem (má méně plazivého efektu). Nicméně co otáčky. Výkon se přenese dobře vyššími otáčkami a pokud jsou malé je problém s velkým kroutícím momentem.
Čačanská rodná, Katinka, 24.6.2013
Když jsem narouboval na mladou Domácí švestku (infikovaná) roub z Čačanské, tak okamžitě se objevily flekaté listy jako důkaz choroby. Plody ovšem postižené nebyly.
Další diskuze:  678910  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika