|
Valor, 1.9.2013  Vybarvuje moje i Davidova oblíbená odrůda Valor. Plodů je méně zato mají velikost kolem 60 gramů. Právě proto, že se jedná o pološvestku, tak je potřebné hlídat tu správnou zralost, i když u některých pološvestek je delší vyzrání prospěšné ke... celý příspěvek > |
 |
První broskvoně dozrávají, 1.9.2013 U stromků vypěstovaných z pecky to může být běžný jev. |
 |
|
 |
Vlaška končí, 1.9.2013  Starodávná odrůda slivoně s názvem Vlaška, se s virovou šárkou na nějakém rozumném vzájemném soužití bohužel nedomluvila. K dohodě nedošlo a většina plodů je zdeformovaných, uvnitř červených a už většinou opadaly. Je mi to moc líto, jelikož ty zdravé... celý příspěvek > |
 |
Krasava, 1.9.2013  Místní ženská populace považuje, stejně jako paní Marie, nahořklé broskve za vadu chuti. Proto jim Krasava vůbec nechutnala. Já na to mám jiný názor, a naopak se mně Krasava později zdála málo chuťově koncentrovaná a výrazná. Když k tomu přičtu... celý příspěvek > |
 |
Althanova renklóda - problém s plody, 1.9.2013  Jakési vzpomínky na dezertní Althanovu renglódu jsou nyní mimo realitu. Nejsem spokojen ani s tou zdejší, ani s tou na Vysočině (Žďárské vrchy). Ta z Vysočiny je ještě fádnější.
|
 |
Amers, 1.9.2013 Myslím tím toto vlákno. Hlavně Davidův příspěvek. A tento vzkaz je pro zakladatele vlákna "slivoň Amers". |
 |
Amers, 1.9.2013 Zde máte něco o Amersu.
|
 |
Jubileum, 1.9.2013  Plody slivoně Jubileum dozrály. Barevně jsou zajímavé, ale jinak to není můj "šálek kávy". Chuť je medově sladká, slabě aromatická. V porovnání s Althanovou renglódou jsou však sladší i aromatičtější, takže jako její náhrada do vyšších poloh, by se z... celý příspěvek > |
 |
TopTaste?, 31.8.2013  Plody odrůdy Toptaste jsou sice velmi atraktivní svým vzhledem, nicméně je to pro mě stále i po letech velká neznámá. Plody ze stromu č.2 najednou oproti minulým letům jdou velmi dobře od pecky (slabě ulpívá dužnina jen k jednomu boku pecky), ale... celý příspěvek > |
 |
Valor, 25.8.2013  Vybarvují plody Valoru. Je jich méně, za to jsou dosti velké. Přidá někdo na tuto odrůdu ještě nějaký další pozitivní názor?
|
 |
|
 |
TopTaste?, 25.8.2013  Plody Toptaste letos vybarvily ještě před odrůdami zrajícími před ní, proto tolik lákají k ochutnaní.
|
 |
Krasava, 25.8.2013 To je vždycky nevýhoda. Chce to prozkoušet do jaké míry podtržení se ještě pak dokáže dostavit standartní chuť. Jelikož začíná být venku "hnusně", tak je asi otrhám všechny, i ty tvrdé a uvidíme. |
 |
Krasava, 25.8.2013  Je tedy dost těžko pochopitelné, že v Břeclavi dozrála Krasava o měsíc dříve, jako by Břeclav ležela někde na Balkáně a ne na jižní Moravě. Mirek s Krasavou není spokojen, takže co k ní napsat. Pravda je, že tak silně koncentrovanou chuť, jako u... celý příspěvek > |
 |
Althanova renklóda - problém s plody, 25.8.2013  Desertní (Kutina a kolektiv) Althanovu renglódu, považuji za jednu z nejkvalitnějších renglód. Jednak pro svoji pevnou dužninu a jednak pro svoji specificky příjemnou chuť. Otázkou je do jaké nadmořské výšky, či polohy, tuto jakost dokáže... celý příspěvek > |
 |
Hořké broskve, 25.8.2013 Milá paní Marie. Zdaleka ne vše co je hořké, musí být jedovaté. Například hořké byliny Puškvorec, Pelyněk, Zeměžluč nebo Hořec naopak prospívají játrům a trávicí soustavě vůbec. Co se týče hořkosti broskví, tak letos se dostavuje v hojné míře a... celý příspěvek > |
 |