|
Rheingold? Oulinská? Kterou?, 17.8.2013 Řežu ji po sklizni ve druhé polovině srpna. mám jednu hodně starou a jednu mladou, oba stromy jsou čtvrtkmeny, podnože nevím. Korunu mám zapěstovanou s terminálem - spodní patro větví, s odstupem druhé patro a pak jsem terminál nahoře odstranila, aby... celý příspěvek > |
|
Schnou mi floxy, 17.8.2013 To, že je sousedi mají OK, není směrodatné - jedině, že by měli stejnou odrůdu jako vy. Ony totiž jsou různé odrůdy floxů k chorobám různě citlivé, novější jsou většinou odolnější. Lída... celý příspěvek > |
|
|
|
Poradíte mi o jaké kaktusy a sukulenty se jedná?, 17.8.2013 S tou sedmičkou má pravdu p.Josef, pryšec to rozhodně není. Lída |
|
Schnou mi floxy, 17.8.2013 Floxy trpívají na padlí - jestli to náhodou není ono, v tom případě stříkat. Bez fotky se těžko radí. Lída |
|
Kdy zastipnout horni cast rajcat aby dozrala?, 16.8.2013 Ona se otrhaná nezralá rajčata mají nechat dojít v pokojové teplotě a ve tmě (třeba přikrytá papírem) - a pod postelí tmu mají ;-))
Jinak jsem jim vršky ustřihla dneska (nad posledními nasazenými plody jsem nechala list) ... celý příspěvek > |
|
Hortenzie, 16.8.2013 Ono také záleží na tom, jestli máte velkolistou (vyžaduje polostín, řeže se co nejméně) nebo latnatou (lépe kvete na slunci, ale polostín snese, řeže se hodně). Lída |
|
Malinoostružiník řez, 14.8.2013 Řežou se jako ostružiny - nové výhony nechat, staré odplozené pryč.... Lída |
|
Rheingold? Oulinská? Kterou?, 14.8.2013 p.s. - Ohledně té Rheingold zkuste zahr.centrum Slivoň-Fytex Slaný, měli ji v nabídce. |
|
Rheingold? Oulinská? Kterou?, 14.8.2013 Mám na zahrádce Oulinskou (starý strom a mladý stromek). Je vynikající, když jdu okolo neodolám a mlsám. Je nejen sladká, ale i voňavá. Dozrává většinou kolem 8.8., letos o pár dnů později. Ani starý strom nemám vysoký, záleží na řezu. Je samosprašná... celý příspěvek > |
|
Nektarinka, 12.8.2013 Když ony ani ty rezistenty nemusí být 100% - kamarádka jabloně nikdy nestříkala (má Topas, Rubinolu, Rajku, Goldstar) a plody byly čisté. A letos? Dnes jsem si toho všimla - plody a někde i listy samá strupovitost... Že by u všech najednou prolomená... celý příspěvek > |
|
|
|
Co nasadit po gladiolách, 12.8.2013 Jedná se o vzájemný přenos chorob a škůdců. Ty gladioly se vám budou špatně tahat, když je máte mezi tulipány... Lída |
|
Opuncie, 11.8.2013 Ohledně zaschnutí máte dvě možnosti. Buď nechat po odříznutí tak dva-tři dny a zasadit, nebo dále čekat, až se na řezu objeví "čekací" kořínky - obvykle při krajích uvidíte takové malinké bělavé hrbolky. Jinak je to kaktus, takže uvedený substrát by... celý příspěvek > |
|
Kovový oblouk pro popínavé rostliny, 10.8.2013 Nějaký rok vydrží i kupovaná konstrukce z obchoďáku za 200 Kč, bývá u ní problém, že většinou urezne u země. My holky to většinou řešíme tak, že vedle urezlé části zapíchneme kolík nebo kus železa a zbytek konstrukce k němu přitáhneme drátem. Kotvení... celý příspěvek > |
|
Žluté listy, 9.8.2013 Zapomněla jsem přidat obrázky, nešly okopírovat... L.
Nebezpečná choroba ovocných dřevin - evropská žloutenka peckovin
CANDIDATUS PHYTOPLASMA PRUNORUM
|
|
Žluté listy, 9.8.2013 Také tipuji, že to žloutenka není. Nevím, jestli stromek kvetl, ale u žloutenky udávají abnormální prodlužování květních stopek a hlavně zelenou barvu okvětních lístků, listy stromku kromě silného svinutí (okraje listů jsou až k sobě) a světlé barvy... celý příspěvek > |
|