|
Příspěvky uživatele - 102.201
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jak na veverky?, 15.6.2014 No, nevím. Veverka může chodit krást oříšky, ale není žádným plundrovačem zahrad. A že by zahrabávala vlašáky do hlíny? Nevěřím.
|  | Dřevokazná houba - jak ošetřit?, 15.6.2014 Myslím, že je úplně jedno, jestli plodnice hub odstraníte nebo ne. Je to stejné, jako kdybychom chtěli vymýtit podhoubí v lese tím, že budeme sbírat hřiby. Houba napadá mrtvé dřevo a výtrusy se na zdravých stromech neuchytí. Bude-li mít strom... celý příspěvek > |  |
|  | Padání nedozrálých třešní, 15.6.2014 Nemám to ověřené, ale zdá se mi, že hlavní roli hrají půdní poměry. Vídám na stromech třešní vysázených i poblíž sebe velké rozdíly v tom, kolik donosí plodů. Všechny hojně kvetou, konečná úroda je na některých spíš rozpačitá. Jiné mají plodů dost.... celý příspěvek > |  | Jak na Mandelinku bramborovou?, 14.6.2014 Nějaká ploštice. Nemyslím, že by nějak významně škodila. |  | Nemoc třešně, 11.6.2014 Nepoužíváte na trávník pod stromkem nějaký herbicid? |  | Plíseň na listech, 8.6.2014 Co je kalině, nevím. Na jabloni to vypadá na strupovitost. Na postřik už je asi pozdě. |  | Záhoračka, 7.6.2014 Záhoračka je jedna z (mála) višní, které jsem nikdy neměl ani neochutnal. Trochu je s podivem, že třebaže je známá velmi dlouho, a v popisech bývala vždycky chválená, příliš se za tu dobu nerozšířila. Možná na Slovensku je to jinak. |  | Takto skončila moja Luna, 7.6.2014 Jste šťastný člověk, když Vám hryzec ožral jenom jednu jabloň. Já je počítám na desítky. Naučili se nejen na M9, ale i další podnože a loni nepohrdl ani semenáčem. |  | Nemocné slivoně, 7.6.2014 Problém může nastat, když opadá 90% nasazených plůdků.Může se to stát po vyčerpání stromu loňskou nadúrodou, nebo když slivoň strádá nedostatkem či nerovnováhou živin. Opad předčasně zmodralých drobných plodů může být i jeden z projevu napadení... celý příspěvek > |  | Žížaly hnojky, 7.6.2014 Pochybuji, že by někdo před hnojením žížaly z hnoje vybíral. Nicméně při výsadbě čehokoli bych hnůj ke kořenům nedával. Jednak pálí kořeny, navíc časem výrazně zmenší objem a sazenice se tak "propadne" |  |
|  | Padli na Otavě, 3.6.2014  Nejde o vojenský neúspěch na zlatonosné jihočeské řece, nýbrž houbové onemocnění v našem kraji donedávna nevídané. Možná důsledek globálního oteplení, kdož ví? Zajímavý je výskyt uprostřed větvičky, nikoli na konci letorostu, jak je obvyklé (2.... celý příspěvek > |  | Jak vám letos odkvetly jádroviny, 3.6.2014  Hrušně u nás odkvetly dobře. Flíčky rzi už se ale ozývají. |  | Althanova se zbláznila, 3.6.2014  Takto vypadají malé altanky v detailu. Dorostou-li do velikosti jako obvykle, bude mít strom co dělat |  | Nemocné slivoně, 31.5.2014 Já chápu, že hálčivec švestkám asi nepomáhá ke zdravějšímu růstu. Slivoně mají několik vážných nepřátel. PPV, úžeh, moninióza plodů. Ty mi skutečně dělají vrásky, stromy a plody jimi napadené viditelně trpí. Pilatka je snadno řešitelná, dírkovitost... celý příspěvek > |  | Nemocné slivoně, 30.5.2014 Možná blbý dotaz. Myslíte, že je opravdu nutné s hálčivcem za každou cenu v tuto dobu bojovat? Nota bene při ceně akaricidů, kdy malospotřebitelské balení za desítky (i stovky) Kč naplní sotva jeden postřikovač? Vždyť i stromy silně napadené... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|