|
Ochrana rajcin a paprik proti plesni, 5.3.2015 Dobrý večer. Bydlím na horách v 800 m.n.m. a také pěstuji rajčata venku! Papriky mám ve skleníku a používám k postřiku výluh z kopřiv. Jsem odpůrce všelijakých chemických fujtajblíků.
Rajčata potřebuji být již hodně otužilá než jsou... celý příspěvek > |
 |
Pařeniště bez hnoje, 28.2.2015 Dobrý večer. Stando, rád se nechám poučit. Proč zdůrazňujete slovo "Hlína"? Nejspíše jsem měl použít výraz zemina. Zdeněk |
 |
|
 |
Pařeniště bez hnoje, 27.2.2015 Dobrý večer. Vemte vše co je organckého původu. Našlapejte do pařeniště a dejte na to asi 10 cm hlíny. Jestli chcete prolévat teplou vodou nikdo vám nebrání. Pokud seženete staré nechutné vlhké seno v roládách co nechtějí žrát krávy máte... celý příspěvek > |
 |
Rychlerostouci zivy plot, 5.2.2015 Dobrý večer. Rychle rostoucí živý plot? Já mám asi 300 metrů smrkového živého potu. Když smrky v žiném plotu necháte jednu sezónu zakořenit a potm lehce přihnojíte, potom vám smrky můžou "ustřelit" v růstu i 1m za sezonu.... celý příspěvek > |
 |
Stromy na okraj lesa, 18.1.2015 Dobrý večer. Na krajích lesů je dobré mít rychle rostoucí listnaté dřeviny. Jestli máte možnost sehnat jilm, jasan, javor, jeřáb. V krajní nouzi použijte lísku. Tento nezničitelný keř má roční přírůstky i dva metry a dobře odkloní - utlumí... celý příspěvek > |
 |
Zivy plot u lesa, 18.1.2015 Dobrý večer. Uvažoval jste o smrku. Je všude v lese jako náletová dřevina. Živý plot je z něj přímo báječný. Dá se dobře udržovat a není problém ho krotit na požadovaný tvar. Zdeněk |
 |
Náhrada trávníku, 17.1.2015  Bochánky mechu |
 |
Náhrada trávníku, 17.1.2015  Další fotka |
 |
Náhrada trávníku, 17.1.2015  Dobrý večer. Postup je celkem jednoduchý. Ve zkratce - odstarním hlínu a místo ní dám štěrk, kamení a písek. Na tento podklad položím proužky, koláčky mechu a lehce "pocukruji" pískem. Písek přitalčí mech k podkladu. Příměřeně za vlažím. Toť... celý příspěvek > |
 |
Náhrada trávníku, 16.1.2015 Dobrý večer. Mech a vymrzne??? Já pěstuji mechy na ploše asi 25m2 a krtka jsem nezaznamenal. Mechy opravdu nevymrzají. Díval jste se někdy na kameny porostlé mechy při -20 a potom na jaře? Ve vší úctě váš příspěvek je nesmysl.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Náhrada trávníku, 16.1.2015 Dobrý večer. Já osobně bych/ pokud u vás rostou mechy/ vysadil mechy na uvedené ploše. Je to absolutně bezúdržbová záležitost. Mechy nepotřebují ke svému růstu půdu. Když tam nebude půda a jenom hlušina neporoste tam plevel a mechy pojedou. Jsou... celý příspěvek > |
 |
Zastřihnout korejskou jedli?, 11.1.2015 Dobrý večer. Tento jehličnan snese i brutální seříznutí. Podle toho co je na fotce je patrné, že stromek si vybudoval kořeny a narazil na dobrý zdroj obživy. Pokud chcete aby stromek nerostl tak rychle nehnojte v okolí stromu. Jistě máte představu v... celý příspěvek > |
 |
Stopy ve sněhu, 1.1.2015 Dobrý večer. Pepo díky za rady pro mou starší dceru a taky ti přeji příjemný rok. Zdeněk |
 |
Stopy ve sněhu, 31.12.2014  Dobrý večer. Potřebuji poradit co jsou to za stopy. Děkuji Zdeněk |
 |
Zavislost rychlosti tleni kompostu na velikosti haldy a poloze v halde, 26.12.2014 Dobrý večer. Brambory přímo milují takový čerstý substrát. Na jiných vláknech jsem již několikrát popisoval pěstování brambor v trávě. Zdeněk |
 |