|
Rajčata - kdy budete končit rajčatovou sezónu a jak?, 17.10.2014  Venku sezonu ukončila plíseň už před měsícem, ve velkém skleníku už zůstavají pouze Currant Gold a Red, zbytek jsem likvidoval v sobotu, protože jsem potřeboval větší množství rajčat na oslavu a už tam nic nezbylo. Ve skleníku u zdi sezonu ukončí až... celý příspěvek > |
 |
Sklizeň 2014, 9.10.2014  Po dnešní sklizni rajčat jich je ve skleníkách stále ještě dost. |
 |
|
 |
Záchrana rajčat, 23.9.2014 Zdravím pana Vladimíra a i všechny ostatní. U mě je rajčatová sezóna v plném proudu už jenom ve skleníkách a pod střechou stosoly. Venku jsem rajčata likvidoval v neděli, měla plíseň a stejně už byla z 90% odplozená. Letošní sezonu hodnotím velmi... celý příspěvek > |
 |
Záchrana rajčat, 24.8.2014 Osobní zkušenost nemám, ale malíř co maloval babičce mi říkal, že stříkají pouze mlékem s vodou 1:1 a plíseň od té doby nemají. Ještě říkal, že to mléko musí být čerstvé přímo od krávy, s krabicovým to prý nefunguje. |
 |
Bifteková rajčata, 16.8.2014  Na pěstovámí velkých rajčat sice nejsem, ale dostal jsem jednu rostlinu nějakého srdce, tak jsem ji přidal do skleníku. Sklidil jsem 2 největší plody a byly opravdu chutné. Ještě jedna z mých stálic Zolotaja Andromeda se také chtěla vytáhnout.
|
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 11.8.2014 Miele je dobré rajče, Taiko má větší plody a má sklony k moučnatění, takže dostává stopku. Kiš Miš or. je opravdu velmi plodné a chutné, stejně tak i Kiš Miš red. Černá hruška prostě vypadá takto, na orig. pytlíku je nádherná opravdu černá hruška a... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 10.8.2014  Pár mých rajčat.
|
 |
Jak zpracovat nadbytek salátových okurek, 10.8.2014 Když už okurky ani "Piďa" nežere běžně je strouháme do mrazáku. V zimě se akorát rozmrazí, udělá se zálivka a salát je hotov. Chuťově bych to přirovnal k salátu z okurek koupených v zimě. |
 |
Sladkaja děvočka?, 31.7.2014 Tak jak hodnotíte "čokoládu"? U mě to vypadá, že se jedná o Black cherry, stejná velikost, barva i chuť. |
 |
Hnědé špičky rajčat San Marzano, 22.7.2014 Já si myslím, že to bude vysokým obsahem dusíku a draslíku.
|
 |
|
 |
Sladkaja děvočka?, 13.7.2014 To by za to asi nestálo u mě je taky "Sladkaja grozd šokoladnaja" ve všech třech případech kulatá a to na přebalu vypadala fakt luxusně. |
 |
Rajčata pro sezónu 2014, 15.6.2014  Tak rostou sice jako z vody, ale zatím žádný náznak zrání. |
 |
Jak vysoké opory k tyčkovým rajčatům?, 1.6.2014  Já venku v barelech používám spirálové tyče 2,1m. Ve skleníku mám provázky okolo kterých rostliny obtáčím a ve skleníku u zdi mám spirály z vázacího drátu.
|
 |
Co vaše réva? (2014), 30.5.2014  Moje réva vypadá zatím takto.
|
 |
Kam je sveden tento okap?, 29.5.2014 Řekl bych, že tento okap je sveden do země |
 |