|
Odrůda rajčete, 28.1.2015 Osobně jsem to nikdy nezkoušel a zkoušet nebudu a neznám ani nikoho z okolí kdo by s tím měl zkušenosti. Vycházím pouze z informací na tomto fóru. Určitě bych aplikoval hned po vysazení propíchnutím stonku skrz, takže by měl stačit drátek dlouhý cca... celý příspěvek > |
 |
Odrůda rajčete, 27.1.2015 Drátkem se v uvedené výšce propíchne stonek. |
 |
|
 |
Jak se stříhají ovocné stromy?, 21.1.2015 Děkuji za rady i náčrtek. Mohl byste prosím pane Stando dokreslit to Vámi zmíněné sesazení horního patra a terminálu. |
 |
Jak se stříhají ovocné stromy?, 20.1.2015 To ohybání větví myslíte u kterého stromku? A tak tedy vůbec nestříhat nebo jenom omezeně? Svlačec samozřejmě odstraním ;-) |
 |
Jak se stříhají ovocné stromy?, 19.1.2015  Připojil bych se s prosbou o radu jak otřihat tyto dva stromky. Jsou kolegině a nerad bych je zmařil. Doma sice už nějaký rok střihám stromky zaprvé podle rad otce, který pro pracovní vytížení na to nemá čas a z druhé formou pokus omyl, ale to je... celý příspěvek > |
 |
Jak ostříhat sloupovou jabloň?, 14.1.2015 Stromek jsem dostal před dvěma lety, odrůda myslím Kordona. Zasazena je dobře tj. místem roubování nad zemí. Ješte nekvetla, tak tedy počkám do jara. |
 |
Jak ostříhat sloupovou jabloň?, 14.1.2015  Mohl by mi prosím někdo poradit jak mám ostříhat tuto sloupovou jabloň. |
 |
Čierna rajčina, 10.12.2014 Zdílím Váš názor na chuť, protože to rajče i podle mě žádnou nemá. Pěstuji ho pouze pro jeho vzhled. Náchylnost k plísni byla srovnatelná jako u ostatních rostlin. |
 |
Čierna rajčina, 9.12.2014  To není žádný zázrak, Indigo Rose sám pěstuji už 2 roky. |
 |
Potaš, uhličitan draselný K2CO3, 30.11.2014  Tohoto materiálu mohu zatím bez vlastního přičinění získat neomezené množství. Místní zemědělci si nechali navozit plnou silážní jámu popela z městské výtopny na biomasu. Ovšem nějak nezvládají aplikaci na pole a louky a už 2 roky to tu leží.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jaké zvolit vedení révy ve skleníku?, 21.11.2014 Díky za názory. Sazenice jsou pravokořenné krom BČ to je roubované. Mám je od Bredika. Vypadá to, že tady V a BČ povedu na kordonové rameno ve výšce okapu a letorosty povedu ke štítu, abych nezastínil záhony z boku. Ješte bych měl otázku, zda G a SS... celý příspěvek > |
 |
Jaké zvolit vedení révy ve skleníku?, 20.11.2014 Na jaře jsem do skleníku 3x9m zasadil 3 sazenice révy, konkrétně Vostorg, Beloje Čudo a Glenoru. V příštím roce bych rád přidal ještě Somerset Seedles. Původní záměr byl vést Vostorg a Čudo vertiko z každé strany vedle dveří a Glenoru na vodorovný... celý příspěvek > |
 |
Rajčata pro sezónu 2015, 19.11.2014 To mi připomíná odrůdu Indigo Rose. Chuťově vůbec žádný zázrak, ale esteticky fakt bomba. |
 |
Příprava pozemku na výsadbu vinice, 13.11.2014 A co takhle zkusit minibagr, projede i vrátky 80cm a práce nadělá taky dost. |
 |
Rajčata - kdy budete končit rajčatovou sezónu a jak?, 1.11.2014  Dnes jsem likvidoval část odplozených rostlin a ješte mi stále něco zůstává. Největší radost mi nyní dělá Andromeda zasazená u dveří skleníku. |
 |