|
Meruňka má malé povadlé listy, 8.6.2023  Tak letos nebude z meruňky opět nic, ale všimnul jsem si, že ve spodní části roste olistěná větévka. Nevím tedy jestli je meruňka opravdu na vyhození a nebo ji mám na příští rok ponechat. V horní části meruňky je prasklina na kmeni což mohlo také... celý příspěvek > |
 |
Rock Effect, 30.4.2023 Dobrý den. Máte prosím někdo zkušenosti s tímto pripravkem od AGRO NATURA Rock Effect
https://www.pasti.cz/agro-natura-rock-effect-250-ml/?gclid=Cj0KCQjwgLOiBhC7ARIsAIeetVBQnuD3mVzWcCQSZDYefSnBZPAitWbMcsQmmet1rhtOcWfU2Q6ouaEaAkq9EALw_wcB |
 |
|
 |
Krb v chatě, 26.9.2021  Dobrý den
V chatě máme pecek tak zvané Petry, který je umístěn cca 70 cm od stěny.
Mame v plánu si pořídit rohový krb na kterých je komínová trubka vedena v horní části krbů a krb umístit ke stěně v chatě, otázkou ale je jak dostatečně odizolovat... celý příspěvek > |
 |
Sloupovité stromky, 14.8.2021  Chtěl bych se dotázat na naši sloupovou třešeň, máme ji druhým rokem a zdá se mi, že není úplně v pohodě, vždy má pouze po jednom plodu třešní a ty většinou nedozrají a odpadnou, nevím si rady, můžete mi prosím poradit jestli nemám v příštím roce... celý příspěvek > |
 |
Skleník z polykarbonátu, 21.2.2021 Uvažuji o koupi skleníku VITAVIA TARGET 5000 PC 4, libí se mi jeho řešení + dokoupim automatické otvírání
konstrukce otvírače střešního okna VITAVIAje z ocelového plechu což by mělo vydržet nápor větru a nemělo by docházet k deformaci samotného... celý příspěvek > |
 |
Automatické otvírání oken skleníku, 7.2.2021 Letos budeme pořizovat nový skleník(polykarbonát) od fa Palram, který nabízí i automatické otvírání okénka,
Máte přímo s tímto systémem otvírání zkušenosti,
četl jsem pouze kladné recenze a zkušenosti, což je pro mě hodně pozitivní a jako... celý příspěvek > |
 |
Řez slivoní, 28.11.2020  Tak jsem dnes provedl prořez, snad jsem to nevzal moc.
Při střihu jsem zamozřejmě mysle nato aby pupen směřoval ven. |
 |
Řez slivoní, 22.11.2020 Děkuji za radu, ale nejsem z tohoto názvosloví moudrý, a nevím co je přesně myšleno.
Znamená to vnitřní větve odstranit a ponechat boční větve pro růst a tím pádem roztažení do boku?
Jak je to s terminálem, který je již dost vysoko? |
 |
Řez slivoní, 22.11.2020  Tak po roce se mi zdá, že hlavni terminál roste v celku dost rychle, jak prosím postupovat v úpravě výšky terminálu aby nedošlo k narušení hormonální nerovnováhy,
V mém případě je hlavní terminál v horní části rozdvojen a nevím, který ponechat... celý příspěvek > |
 |
Meruňka má malé povadlé listy, 26.7.2020 Jedná se o měruňku KURESIA.
Při sadbě byl zapraven zahradnický substrát a vše v ochranném pletivu.I přesto jsem měl u kmene díru po hraboších. |
 |
|
 |
Meruňka má malé povadlé listy, 23.7.2020 Lze tomu nějak předejít v případě, žebych si pořídil novou?
Děkuji |
 |
Meruňka má malé povadlé listy, 23.7.2020  Je to prosím tento případ uvadnuti?
Letos neplodila, neboť umrzla, ale listy byly pěkné až doteď |
 |
Vosy - jakv se jich zbavit?, 22.7.2020  Dobrý večer,
Dnes při pohledu pod střechu na chatě jsem si všiml vosího hnízda, které je již dost veliké.
Běžně likviduji malé hnízda i přes den kdy jsou vosy aktivní, BROS sprej hasičák na vosy a sršně. Účinek je okamžitý a vosy se již na místo... celý příspěvek > |
 |
Malé čerpadlo na dešťovou vodu, 25.4.2020  Tak jsem si dokončil rozvod vody pro zavlažování.
domácí vodárna jede perfektně. |
 |
Nádrž na vodu - zelený povlak na stěnách, 1.3.2020  Jelikož nelze kontrolovat množství vody z důvodu obalení textilii, tak jsem opatřil IBC nádrž mechanickou měrkou pro kontrolou množství vody. |
 |