|
Příspěvky uživatele - 38.136
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
A opět neznámá rostlina, 19.5.2019 Jo, jo. Je to ona.... Podle mně tam vloni v takovém množství nebyla, to bych si všiml. Chová se trošku invazivně. |  | A opět neznámá rostlina, 19.5.2019  Hlavně kolem křižovatek v HK roste často tahle rostlina. Z dálky vypadá jako řebříček, na který je ale ještě brzo. Tak jsem nelenil... a je to brukvovitá rostlina, jako nějaká tařice... Vypadá na dvouletku. Podle mně semena trousilo auto. Má nějaké... celý příspěvek > |  |
|  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, mery, pilatky, obaleči... na jádrovinách 2019, 16.5.2019 V minulých dnech byly mimořádně ideální podmínky pro rozvoj strupovitosti. Pršelo. Proto jsem dnes použil relativně nový přípravek proti strupovitosti a padlí SERCADIS v kombinaci s přípravkem TALENT, tj. podobná to kombinace,
jako pro zahrádkáře... celý příspěvek > |  | Světlé skvrny na listech jabloně, 13.5.2019 Mšice jitrocelová... |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, mery, pilatky, obaleči... na jádrovinách 2019, 7.5.2019 Tak dnes Mythos + Talent. Má pršet. Do konce května to vidím na ještě dva postřiky proti padlí a strupovitosti a bude konec fungicidních postřiků. |  | Akumulace tepla v pařeništi, 6.5.2019 Mám malé pařeniště 100x120 cm poly, made in China, přitápím jen při ohrožení žehličkou se spínacími hodinami, třeba 18 - 9 hod. Od konce března bez problému. Rajčata přímo vysévám tam. Melouny, kytky... Na noc zakrývám dekou a hadry. V noci tam je... celý příspěvek > |  | Neznámá kapradina, 6.5.2019 Já bych se přikláněl k pryskyřníkovitým. |  | Pozná někdo co je to za nářadí?, 5.5.2019 Svěrka zámečnická ruční. |  | Napadena merunka, 4.5.2019 Jedinou možností je postřik na začátku a na konci kvetení. Bez mudruvání, jestli je nebo není chladno a deštivo. Každou peckovinu, u které se to dá předpokládat. Dnes jsem u synovce řezem dolaďoval broskvoň a našel jsem několik chomáčků zvadlých... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, mery, pilatky, obaleči... na jádrovinách 2019, 4.5.2019 Je to dost pravděpodobné, Admirál má pihovitost šlechtiteli přiznanou. Ale záleží na podnoži, půdě (o pár metrů dál může být trochu jiná) a hlavně nepřehnojit!
A už jsem chytil do lapáku dva samce obaleče jablečného. Ve shodě s AMETem... |  |
|  | Napadena merunka, 4.5.2019 Moniliové vadnutí. Původce je stejný jako u moniliové spály. ESFY to asi nebude, je brzo. |  | Usychající květenství na jabloni, 1.5.2019 Myslím, že to může být i poškození mšicemi nebo merou jabloňovou. Na druhé fotce je nějaký pupenový nebo slupkový obaleč, takový ten chomáček listů uprostřed dole. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, mery, pilatky, obaleči... na jádrovinách 2019, 1.5.2019 Dnes jsem vyvěsil lapák Deltastop CP (obaleč jablečný). Konečně začalo pršet a pršet snad i bude, tak je třeba pohlídat strupovitost. Nejrizikovější je období do velikosti jablek lískového oříšku. To končí prvotní infekce ze spadaného listí. Objevil... celý příspěvek > |  | Jarní škůdci, 28.4.2019 Jsou to hlavně pupenoví a slupkoví obaleči. Přezimuje housenka i vajíčko. Postřik Sulkou nemá význam. Provádí se postřik insekticidem zhruba ve stadiu zelené až růžové poupě. Třeba Reldan nebo Mospilan. |  | Rajčata 2019, 28.4.2019  Tohle jsou rajčata vysévaná 29.3., dnes je 28.4. Po zmrzlých, tj. za 2 - 3 týdny budou akorát k výsadbě ven, ne-li už přerostlá. Od začátku jsou ve studeném pařeništi. Na noc jsem zakrýval dekou. Takže není kam spěchat... |  |
 |
|
|
|