|
Příspěvky uživatele - 38.136
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Používáte na zahradách herbicidy?, 27.6.2019 Asi za 10 dnů po výsadbě. Rajčatům postřik na list nevadí. |  | Používáte na zahradách herbicidy?, 27.6.2019 Já jsem vlastně Sencor použil letos v rajčatech, takže nejen Arcade v bramborách. I samotný Sencor je účinný. Na zahradě většinou nemáme vyselektované odolné plevele. |  |
|  | Používáte na zahradách herbicidy?, 26.6.2019 Do brambor jsem letos použil Arcade. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, mery, pilatky, obaleči... na jádrovinách 2019, 26.6.2019 Minulé dny se do lapáku na obaleče jablečného chytil sem tam jeden, ale za dnešní noc jich bylo 48! Vypadá to na už druhou generaci. I podle AMETu. Pro okolí HK je počátek letu motýlů druhé generace na 80 procentch. Takže i postřik bude už začátkem... celý příspěvek > |  | Mšice na švestkách a rynglích postřik, 24.6.2019 Já bych použil klasickou chemii a netejral bych chudák strom ještě mýdlem a olejem. Jsou to mšice, ne molice. Jenom nedokážu pochopit, že jste nezasáhl dříve! Ta černá tekutina jsou šťávy, co vylučují mšice a na nich žijí černě (houby). |  | Mšice na švestkách a rynglích postřik, 22.6.2019 Nejsem až takový příznivec, ale když už něco pěstuju a motám se kolem toho a chci nějakou úrodu mít, tak se holt ta chemie použít musí. Více či méně. Dovolím si tvrdit, že moje jablka by obstála v testech na rezidua velmi dobře, skoro jako pro výrobu... celý příspěvek > |  | Mšice na švestkách a rynglích postřik, 17.6.2019 Pirimor žádná sláva není. Je jedovatý (nejen) pro včely a velmi dlouho se odbourává. V zimních odrůdách jabloní určených pro výrobu dětské výživy (tzv. bezreziduální produkce) se může použít nejpozději do 20.5. Reldan do 10.7. Z tohoto důvodu je mně... celý příspěvek > |  | Je to plevel?, 16.6.2019 Laskavec ohnutý, plevel. |  | Katalpa - zkroucené listy, 15.6.2019 Nepoužili jste nějaký herbicid do trávníku? |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, mery, pilatky, obaleči... na jádrovinách 2019, 2.6.2019  Tak jsem si dnes dal trochu práci a je to tady! Vajíčko obaleče jablečného, stádium růžový proužek (budoucí larva). Zítra provedu postřik Integrem. V tuto dobu lze použít už i Calypso nebo Mospilan. Reldan až za několik málo dnů. Měla by být vidět... celý příspěvek > |  |
|  | Choroba nebo nedostatek vyzivy?, 2.6.2019 Mšice jitrocelová. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, mery, pilatky, obaleči... na jádrovinách 2019, 2.6.2019  Na dnešek se jich chytilo 8. Tabulky jsou z AMETu. Královéhradecko a JZ Slovensko. Pan IH by už měl hnedle stříkat larvicidem. Tak, kde je pravda? |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, mery, pilatky, obaleči... na jádrovinách 2019, 1.6.2019 Tak tedy žádnou obalečí zodpovědnost nevidím! Včera i předevčírem byl celkem vlahý večer a nechytil se ani jeden. Takže, když se podívám do záznamů v kalendáři, tak jakýsi vrchol letu a pravděpodobnost začátku kladení byl kolem 20.5. Podle AMETu... celý příspěvek > |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, mery, pilatky, obaleči... na jádrovinách 2019, 30.5.2019 To není obaleč, ale pilatka. U mně ok, dělal jsem postřik při dokvétání (jako u slivoní) Reldanem nebo Mospilanem. |  | Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, mery, pilatky, obaleči... na jádrovinách 2019, 23.5.2019 Dnes jsem koukal do okolních neudržovaných zahrad a strupovitosti je hodně, padlí je jen sem tam. Stříknul jsem dnes Mythos + Talent. Takže fungicidy asi už letos naposledy. Listy mám čisté. Předevčírem se laplo asi 20 obalečů jablečných. Ale je... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|