|
Vylamování květů u mladých stromků, 4.6.2013 Vylamování květů u mladých stromků
Ještě na dotaz co za listivé hnijivo. Vyrábí Fosfa Poštorná na úrovni zahraničních, ale za podstatně jiné ceny.
Wendy |
|
Vylamování květů u mladých stromků, 4.6.2013 Vylamování kvvětů u mladých stromků
Luna je po smrti. Co se týká hnojení- dva roky byla prováděna rekultivace s intenzivním hnijením za zelena. Jinak veškeré další živiny dostávají na list.
Wendy |
|
|
|
Krtek - a je to, 4.6.2013 Krtek, a je to.
Pan Jirka se zmínil o hryzci. Krteček je proti tomuhle darebákovi neškodné zvířátko. Už jsem o tom psal. Nakonec mi pomohla pouze velmi častá kultivace a stromky sázet do drátěných košů.
Wendy |
|
Goldrich meruňka, 4.6.2013 Goldrich meruňka
Pane Miloši Vysloužile. Tu násadu Vám tiše závidím. U mě na Pinkcotu není zdaleka tak velká.
Wendy |
|
Čačanská rodná, Katinka, 4.6.2013 Čačanská rodná, Katinka.
Pane Mikeši, pokud Vám vše vydrží na stromě, nachystejte si podpěry, nebo se Vám strom rozláme. Je to vlastní zkušenost.
Wendy |
|
Hrušně 2013, 4.6.2013 Hrušně 2013
Já ji mám na semenáči, protože kdouloň v mých púdních podmínkách je nepřijatelná(vysoké PH-9,8). Teprve před několika dny jsem sehnal Pyrodwarf, od kterého si slibuji maximum.
Wendy
|
|
Třešeň nebo sladká Višeň - hledám vhodnou odrůdu, 4.6.2013 Třešeň nebo sladká Višeň-hledám vhodnou odrůdu
Máte výbornou pozorovací schopnost pane Mikeši, ale pro v čely není dráha doletu 0,5km žádná vzdálenost, takže nevíme, co je za sortu za horizontem.
Wendy |
|
Vylamování květů u mladých stromků, 4.6.2013 Vylamování květů u mladých stromků
Pán Palo. Není vůbec třeba vylamovat květy. Mám vysázen sad broskvoní v r. 2011 a nikdy jsem nic nevylamoval. Sázeno na jaře 2011 s použitím Agrisorbu Mikro v dávce 5gramů na strom. Příroda mi pomohla 2x zalitím... celý příspěvek > |
|
Hrušně 2013, 4.6.2013 Hrušně 2013
Už třetí rok mi vynechává Boscova lahvice. Opylovačem to určitě není, protože mám v sadu další odrůdy(Clappova, Hardyho, Pařížanka, Lucasova, Konferene). Všechny jmenované mají slušně nasazeno, jen Boscova nemá nic-při stejné... celý příspěvek > |
|
Třešeň nebo sladká Višeň - hledám vhodnou odrůdu, 4.6.2013 Třešeň nebo sladká Višeň-hledám vhodnou odrůdu
Nevím, jak tyto skalky vypadaly, ale silně mi to připomíná "UHERKY". Spousta sladkých, trochu nahořklých plodů, výrazně skoro černé barvy. A také značně barvily. Stromy vzpřímeného růstu-až 10m... celý příspěvek > |
|
|
|
Spomienka na jablká 2012, 4.6.2013 Spomienka na jablká 2012
Pan Petr z Pardubic?
Wendy |
|
Pane Petře z Pardubic. Proto jsem měl dotaz na jaké podnoži, a ještě jsem se měl zeptat, kdy bylo provedeno přeroubování. Jinak podle fotek, i když možná méně dokonalých, všechna čest.
Wendy |
|
Třešeň nebo sladká Višeň - hledám vhodnou odrůdu, 4.6.2013 Třešeňnebo sladká Višeň-hledám vhodnou odrůdu
Pane Václave Vinšálku. V žádném případě se s Vámi nechci přít, jak jste nazývali Vaši odrůdu. Leč v tomto řpípadě najdete hodnocení Ramon olivy v malé pomologii č 3(Vávra-Ferkl-Koch-Černík). Klasický... celý příspěvek > |
|
Pan Palo. Mohl byste mi sdělit, na jaké podnoži(podpníku) máte tyto sorty? Děkuji.
Wendy. |
|
Vylamování květů u mladých stromků, 2.6.2013 Vylamování květů u mladých stromků
A to je p. Josefe právě ta chyba. Listové hnojivo je pro strom nejlépe přijatelná živina (a nejrychleji) a bez balastu. Toto až se zahrádkáři naučí, a bez rozdílu přijmou, tak natrhneme EU zadní část... celý příspěvek > |
|