|
Neujali sa všetky vrúble, 22.2.2014 Pozorně jsem sledoval tuto diskusi. Na to můžu odpovědět pouze latinskiy-(In nomine Patris et filii et spirittus sancti Amen). Pro ty, kteří bez urážky nemají klasické vzdělání, to znamená Konec.
Wendy |
|
Čiernavka škodca sliviek z azie, 22.2.2014 To je z toho, že Vám nestačí naše vyzkoušené odrůdy, na které je kontrola ÚKZUS, a stále chcete něco nového (lepšího)? ve své produkci. Tímto se donese spousta infekcí a škúdců, kkeří zde nemají predátzora(viz. klíněnka) a potom dělají v našich... celý příspěvek > |
|
|
|
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 22.2.2014 Lidi prosím Vás neblbněte. Přece z toho, jak se vyvíjí letošní jaro, nechcete hádat, jaká bude úroda meruněk. To přece záleží jen na tom, jak bude položená cyklona a anticyklona-jestli v květu přijde mráz pod -5 celsia, a při malých plůdcích(což je... celý příspěvek > |
|
Bílá plíseň na dřevě, 22.2.2014 Ještě doplněk. Ten Spartan je zhruba na 1,8 ha
Wendy
|
|
Bílá plíseň na dřevě, 22.2.2014 Vlnatka krvavá je bestie bestiovitá. To co píšete, je sice pravda, ale ze všech odrůd je nejvíce náchylný Spartan. Před čtyřmi roky v jednom ovocnářském podniku byla vlnatka drasticky (chemicky) na spartanu tzv. zlikvidována. Tehdy jsem se ptal... celý příspěvek > |
|
Papriky 2014, 15.2.2014 Jsem zde poprvé. Chtěl bych však říci, že už asi 10 let dělám stabilně Amy a asi 3 roky Superamy F1 a z kapií klasickou Lydii a mám výborné výsledky. Ž ádná jiná odrůda, kterou jsem zkoušel, se jim nevyrovná. Osivo beru zásadně volně vážené v Semo... celý příspěvek > |
|
Štíhle vřeteno hrušně, 14.2.2014 Pro Mirka i ostatní. Pořiďte si příručku od Tomáše Nečase-Pěstujeme hrušně a kdouloně a tam naleznete nejen perokresby, ale i fotky pěstovaných vřeten v ČR. Je to mnohem názornější, než vysvětlování zde.
Wendy |
|
Štíhle vřeteno hrušně, 14.2.2014 Na jaké podnoži?
Wendy |
|
Odolné odrůdy meruněk, 14.2.2014 Ještě k rezistenci na moniliový úžeh a gnomonii. Víte co se tohoto týká, jsem dosti velký skeptik. U úžehu infekci způsobuje stejný patogen jako u monilie. To znamená perfektní odstranění všech napadených plodů a zaschlých větviček po úžehu a hlavně... celý příspěvek > |
|
Odolné odrůdy meruněk, 14.2.2014 Souhlasím s Vámi pane Petře, že meruňka napadená šarkou může (a taky plodí), ale napadené plody jsou kvalitativně úplně někde jinde. Chuť nevýrazná až vodnatá a skoro bez cukru. Velmi markantní to je na Velkopavlovické. Možná však, že na některých... celý příspěvek > |
|
|
|
Odolné odrůdy meruněk, 12.2.2014 Odolné odrůdy meruňek.
Ze starších odrůd je vůči šarce tolerantní Paviot a Harcot a dokonce za imunní je považována odrůda Harlayne. myslím si a jsem přesvědčen, že mnohem větší nebezpečí u meruněk představuje moniliový úžeh a gnomonie, zvlášť... celý příspěvek > |
|
Nezabúdli ste na sýkorky?, 4.2.2014 Pane Petře z Pardubic, to co máte na lojové kouli jsou Modřinky, taky je mám na několika rozvěšených. V sadě jsem nainstaloval 20 krmítek a objevili se mi tam dokonce i Zvonci a Hýli. Už dlouho jsem je neviděl, až letos. Jinal každý rok pro tyto... celý příspěvek > |
|
Rouby - prodej, 4.2.2014 Připojuji se k reakci pana Vinšálka. Ješťe se mi nestalo, že by se mi rouby z Litoměřic neujaly a to ve 100%. A ze zaslaných metr dlouhých letorostů počítají pouze 10- slovy deset oček. Wendy |
|
Hodnocení meruňkové sezóny 2011, 23.12.2013 Dobrý večer. Nechci hodnotit žádný z příspěvků i když všechny podrobně sleduji. Zato Vám všem přeji šťastné a veselé Vánoce a hlavně zdraví, abyste příští rok mohli pokračovat ve Vaší Bohulibé činnosti. Ještě jednou šťastné a veselé a nový rok s... celý příspěvek > |
|
Jahody Elsanta, 23.6.2013 Jahody Elsanta
Ještě na doplnění- nejranější sorta u nás pěstovaná byla Surprise des Halles. I dnes je tato odrůda tzv. ozdravená, základem mnoha šlechtění.
Wendy |
|