|
Povadle větvičky, 20.5.2014 Povadlé větvičky
Ten poslední příspěvek je zásah do černého, a zpytujte také svědomí, jestli nemá hodně dusíku.
Wendy |
|
Rouby Wiliamsova nebo Clappova, 14.5.2014 Rouby Wiliamsova nebo Clappova
Ještě něco mám, ale můžete to zkusit nevyzrálými bylinnými rouby za kůru. Je to stejný postup jako při roubování vyzrálými rouby s tím, že použijete spodní část nevyzrálého roubu, odstraníte čepel listovou, řapík... celý příspěvek > |
|
|
|
Určenie odrody, 14.5.2014 Určenie odrody.
Abych jednoznačně určil z obrázků odrůdu, to nemohu, ale myslím si, že to Chodské není. Já bych se spíš přiklonil ke Kasselské renetě(Grosse Kasseler Renette),která byla v Evropě a i u nás dosti hojně vysazovaná ve stromořadích, a... celý příspěvek > |
|
Broskev diana, 5.5.2014 Broskev diana.
Ještě doplněk. Neznamená, že když má někdo 2 stromky a druhý několik stovek, že ten tzv. "větší" nemůže získat dobré informace od toho "menšího". Naopak- zahrádkář, který má 1,5 stromku, je kolikrát lepším pozorovatelem a i... celý příspěvek > |
|
Nerad, ale přesto Vám pane Petře odpovím. Celkem můj broskvoňový sad má výměru 1,8 ha a příští rok bych, pokud Bůh dá a bude mi zdraví sloužit, chtěl tuto výměru rozšířít o zhruba 2 ha.
Wendy |
|
Co to je za chorobu na broskovoni?, 5.5.2014 Co je to za chorobu na broskvoni.
Osobně si myslím, že záchrana tohoto stromku je příliš těžká atletika na kohokoliv. Má rada je- vykopat, na kořenech bude určitě houba a hlavně nesázet nový stromek na stejné místo.
Wendy |
|
Co to je na švestce?, 5.5.2014 Co to je na švestce.
Na švestkách není žádný kůrovec, ale mnohem horší Bělokaz švestkový nebo Drtník ovocný. V každém případě je to velké nebezpečí pro ostatní stromy. Tento škůdce vylétá v teplé první dekádě Dubna-letos možná i dřív- a infikuje... celý příspěvek > |
|
Potom to není Diana. Nic proti panu Davidovi, jak jsem minule uvedl, že jedině v nových odrůdách jsem si z uvedených důvodů jist, tak si vzpomínám na překvapení, když ve velmi rané- Spring Lady se mi(nám) objevilo něco, co nejen... celý příspěvek > |
|
Redukcia plodov na mladých stromov, 5.5.2014 Redukcia plodov na mladých stromov.
U broskvoní a v podstatě u všech peckovin (ale právě u broskvoní se to projevuje nejvíc), existuje tzv. korelační vztah - tzn, že na jeden kvalitní plod by mělo být min. 40ks listové plochy. Pokud je méně, je... celý příspěvek > |
|
Broskev diana, 1.5.2014 Broskev diana.
A podle stejné příručky má mít Earliglo květy zvonkové. Zraje 14 dnů před RH, velká pravidelná plodnost- tolik literatura. Sám ji nemám, takže nemůžu hodnotit. Ale je to organizovaný bordel, když se zákazník nemůže spolehnout na... celý příspěvek > |
|
|
|
Broskev diana, 1.5.2014 Broskev diana
Dobrý den pane Petře. Nechci s Vámi polemizovat o květu Diany. Nicméně jsem zakoupil před šesti roky 10 stromků v Zemspol Kyjov (podle mých záznamů přesně) a všechny diany mají růžovitý květ. Abych se před tímto příspěvkem... celý příspěvek > |
|
Marhuľa Maďarská nerodí, 28.4.2014 Marhula Maďarská nerodí.
Zkuste ji zaplodit- tzn. ohýbat pár letorostů a omezit dusík.
Wendy |
|
60 let stará jabloň - určení odrůdy, 28.4.2014 60 letstará jabloň-určení odrůdy.
Nevím, proč se tolik divíte stáří. Mám na zahradě poslední exemplář meruňky Holubova, které je více než 100 let. Takových stromů meruněk znám několik a to dokonce ještě starší- např. mezi Želešicemi a Hajany... celý příspěvek > |
|
Ožrané mladé listy slivoní, 26.4.2014 Ožrané mladé listy slivoní
Na třetím obrázku máte toho nejhoršího žrouta zachyceného- je to píďalka. To další co tam vegetuje je jak napsal pan KUKY nějaký druh listokaza. Ten ovšem není tak nebezpečný jako píďalky, které si na Vašem posledním... celý příspěvek > |
|
Podnož P 14, 25.4.2014 Poídnož P14
Oporu nepotřebujete, protože základní A2 velmi dobře koření-její kořeny jsou velmi pevné a netrhají se jako u M9, M26, M7 ai J-TE slabě rostoucí. Pokud máte strach. že se Vám stromek vylomí v místě roubování, je bezdůvodný, pokud... celý příspěvek > |
|