|
Volba mezi traktory - Husqvarna CTH 126 nebo Stiga 3084 H, 28.11.2014 Stiga je lepší, není co řešit.
Píšete 600 m a členitých...
Pokud myslíte 600 m2 - tedy čtverečních, tak si raději pořiďte sekačku. Čas který ušetříte sečením výkonšjším traktorem vám zase přibude při čištění traktoru. Podle mě traktor... celý příspěvek > |
 |
Husqvarna LC 56, 25.5.2013 Jak hodnotíte ten zubatý nůž crown-cut? Jak sbírá a jak mulčuje. Díky |
 |
|
 |
Nůž 56 cm do sekačky Floraself, 10.5.2013 Ještě to doplním. Nemusí jít samozřejmě o originál. Třeba má i nějaká jiná sekačka nebo traktor nůž dlouhý 56cm. |
 |
Vybiram zahradni traktor, 21.7.2012 Návod nejspíš hovoří, že se mají spouštět nože až po dání plného plynu...
Pak je to mechanický ráz při zapnutí. Ale snad to mají vyzkoušené...
U velkých traktorů (Zetor apod.) jsme zařazovali náhon k pohybu čelní rotačky jen v takových... celý příspěvek > |
 |
Vybiram zahradni traktor, 16.7.2012 Jo přesně ten bych vám doporučil. Na 1500 m2 jednoválec v pohodě stačí. Musíte jezdit ve větší trávě pomaleji. Ale na tak malé ploše to zdržení bude zanedbatelné - v řádu několika minut. Výhodou a to podstatnou bude menší spotřeba... celý příspěvek > |
 |
Challenge AJ 92 - 16 HP vs. Expert 92.160 H, 9.7.2012 Já osobně žádný, takže stále vybírám... Zkušenosti nějaké mám.
Není problém najít dobrý zahr. traktor, ale najít dobrý poměr cena/užitná hodnota už je složitější. I traktor cca za 40 tisíc může hodně posloužit pokud člověk ví co si kupuje a... celý příspěvek > |
 |
Challenge AJ 92 - 16 HP vs. Expert 92.160 H, 5.7.2012 Souhlas, jen poznámka: hodina práce a hodina práce může být sakra rozdíl!
Např. dva sečou stejnou plochu i stejně velkou trávu stejným traktorem. Jeden ji poseče za 2 hod pěkně piánko, raději stroj nepřetěžuje. Druhý jezdí rychle až traktor... celý příspěvek > |
 |
Challenge AJ 92 - 16 HP vs. Expert 92.160 H, 5.7.2012 Jo dvouválec (větší motor) je obecně žíznivější než jednoválec...
S tím musíte počítat. Třeba se to po zaběhnutí stroje i obsluhy usadí na přijatelné hodnotě cca 3l. Méně to asi nebude. |
 |