|
Choroba rajčat?, 4.9.2013 Jak se jmenuje ta zajímavá knížka? Díky. |
 |
Rajčata Darinka F1 co se jim stalo?, 4.9.2013 Prohlédněte si na třetím snímku stonky rostlin a uvidíte tam hnědé, ostře ohraničené fleky - to je plíseň. |
 |
|
 |
Black Magic, 4.9.2013 Ajvaz nemám ale u Pannonie mohu potvrdit, vloni byly střapce volné a bobule oválnější, letos jsou kulaté a namačkané na sobě jako u mošťáků. |
 |
Hrbolatá jablka, 3.9.2013  Mám spálená jablka sluncem a jak vypadají je vidět na snímku. |
 |
Rajčata Darinka F1 co se jim stalo?, 3.9.2013 Prohlédně hnědé skvrny na listech a pokud uvidíte náznak žlutého okraje okolo nich tak by to plíseň neměla být. |
 |
Rajčata Darinka F1 co se jim stalo?, 3.9.2013 Každopádně to nafoťte ať se pokusíme určit chorobu. Může nastat případ že se léčí plíseň a ona to není, některé usychání listů je jí velmi podobné. Pokud nemáte napadeny plody tak by to plíseň být nemusela. Plíseň napadá souběžně téměř vše -... celý příspěvek > |
 |
Výsadba SO4, 2.9.2013 Uvažuji takto - když nechám podnož vyhnat zelený výhon, tak může být spoj výše nad zemí než u již naštěpovaných sazenic. Vadit by to ale nemělo, i u již vyzkoušených roubovanců na starších hlavách to mám různě vysoko a roste to.
K vyslepování... celý příspěvek > |
 |
Výsadba SO4, 2.9.2013 Asi to půjde ve vhodnou dobu, řízky na množení jsou vlastně taky loňské dřevo. Odkaz |
 |
Výsadba SO4, 2.9.2013 Podobné dilema řeším i já, taky si chci "vyrobit" vlastní štěpované sazenice. Metod je několik a já se chystám laborovat.
Něco jsem nastudoval tady.
Když nechám do země zapíchlou podnož narašit a zakořenit, jak hluboko ji dát? Tak aby byla... celý příspěvek > |
 |
Melounoviště 2013, 29.8.2013 Rovralem to nebude, počasí nepřeje. |
 |
|
 |
Koňský hnůj, 29.8.2013 Co používáte jako podestýlku? Předpokládám že slámu. A ta sláma je odkud? Z polí neošetřených selektivními herbicidy? Nevím jak u vás (a nemyslím si že je tomu jinak protože každé pole je zaplevelené), ale tady u nás roste plevel rychleji než obilí a... celý příspěvek > |
 |
Réva ve skleníku dozrává, 28.8.2013 Tady se píše o oválných bobulích, má představa o oválné bobuli je však poněkud jiná než na snímcích tamtéž. |
 |
Jaká budete pěstovat rajčata v roce 2013?, 26.8.2013 Já už je nemám, rozdal jsem je i s květináči. Je to jedno z nejhnusnějších rajčat, pokud se tomu jalovisku vůbec dá rajče říci, které jsem pěstoval. Toto je můj osobní názor "na rovinu", a tohle rajče už nechci ani vidět. |
 |
Jaká budete pěstovat rajčata v roce 2013?, 26.8.2013 Ano, vše jsou keříčkové odrůdy. Již jsme se na toto téma bavili a on je celkem problém najít rané a tyčkové. Ty které mám vysazeny vypadají po deštích nic moc, plody jsou měkké, některé praskají, ale je potřeba i vzít na vědomí že jeden keříček... celý příspěvek > |
 |
San Marzano Gigante 3?, 23.8.2013 Letos obzvlášť se to projevuje na mnoha odrůdách, ten šílený růst kdy se rajčata snažila vše dohnat této poruše nahrával. Hlavně u těchto protáhlých odrůd je potřeba preventivně ošetřit Wuxalem Kalcium již při tvorbě plodů. |
 |