|
Příspěvky uživatele - 81.42
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Postřik, 14.3.2014 Postřik
Nevím, kde jste na to přišel, ale evropská norma na poločas rozpadu látek, které se používají v zemědělství (tzn. i v ovocnářství a zelinářství), je 150 dnů. Poločas rozpadu látek ve zdravotnictví je několikanásobně větší, takže jakýkoliv... celý příspěvek > |  | Postřik, 14.3.2014 Radek 111
Co chcete na záhonu pěstovat?
Wendy |  |
|  | Řez slivoně, 14.3.2014 Řez slivoňe
Tak jako se vyjádřil p. Miloš Vysloužil. Pokusil bych se vybrat budoucí náhradní terminál. Ostatní větve bych rozšířil systémem " dvojstupňového sektorového rezu". Abych toto osvětlil. Je to řez na vnitřní očko, s tím, že letorost,... celý příspěvek > |  | Rozkvétání meruněk v letošním roce, 14.3.2014 Rozkvétání meruněk v letošním roce
Vážení, dnes jsem ze sebe dělal dřevorubce-řezal jsem jednu zanedbanou zahradu na západním okraji Brna-obec Veselka. Jaké bylo mé překvapení, když jsem se rozhlédnul po okolních zahradách a objevil jsem PLNĚ... celý příspěvek > |  | Vrtalka třešnová, 7.3.2014 Vrtalka třešňová.
Žádné "fígle" Vám nepomohou. Do půdy se vrtule třešňová dostává pouze ve spadených plodech, takže první podmínkou je všechny plody očesat a nedopustit, aby zůstaly pod stromem. To další je už mnohem snadnější-ochrana proti... celý příspěvek > |  | Jakou odrůdu meruňky zvolit na vysočinu, 7.3.2014 Nesadit do Vašich půdních podmínek jakoukoliv meruňku na Montclaru. Možná bych nedoporučil ani St. Julien, ale buď myrobalán, nebo M-VA.
Wendy |  | Jak se zbavit včel?, 3.3.2014 Jednoduchá likvidace Vos a Sršňů. Do postřikovače naftu nebo benzin a vydatně rosit. Nepřežije ani jeden jedinec a že by se k Vám dostal to vůbec nehrozí. Benzin je účinnější co se týká rychlosti. Naruší chytinový obal vosího těla a je... celý příspěvek > |  | Druh broskvoně, 3.3.2014 Pro Standa V.
Z bělomasých odrůd je to Supergreen - zelenobílá dužnina, zraje 5 dnů před RH. Je to nektarinka. Z pozdních jedině Fidelia - zraje 10 dnů po RH.
Wendy
|  | Druh broskvoně, 3.3.2014 Spring lady, Princess. Royal gem, Royal Glory.,Fantazie, Flamingo, Burbank July Elberta.
Wendy |  | Řez po výsadbě, 3.3.2014 Nechejte 4 kosterní větve a terminál. Kosterní zkraťte na třetinu, ale na vnitřní očko a terminál na výšku širší pyramidy vzhledem k zakráceným kosterním větvím. Po nárůstu letorostů z oček na kosterních větvích vyříznete letorost z vnitřního očka, a... celý příspěvek > |  |
|  | Podnože, 3.3.2014 Záleží jaké podnože máte na mysli. Jabloňové mají v Litoměřicích(M1, M11, M26, M9, MM106, A2, J-TE-E, J-TE-H, J-TE-G). Některé mají u Uniplantu ve Skbni. St Julien dostanete ve Valticích. Tamtéž i M-va 1,2 a BM -Va-1,2,3, a myrobalán. Podobný... celý příspěvek > |  | Papriky 2014, 2.3.2014 Pro Mičurinec a všechny ostatní. Jsem z jihojihozápadního okraje Brna a papriky dělám na pozemcích zhruba 250 m n mořem- orientace jih. I bez závlahy mi Amy a superamy F1 dávají každým rokem záplavu nádherných plodů. Co se týká Lýdie-možná jsou... celý příspěvek > |  | Reže sa uz vo velkom, 2.3.2014 Pozorně jsem si prohlédl Vaše snímky a mohu Vám řící, že máte dobře provedený řez u všeho. U broskvoně, u které jte chtěla vyšmikhnou terminál, máte na výběr. Buď kotlovitou korunku, nebo vřeteno a právě u vřetene terminál ponecháte.
Wendy |  | Šarka?, 1.3.2014 Šarka tam sice je, ale mohou to být odrůdy tolerantní vůči šarce, takže dozraje do kvality 90% plodů, ale jen v případě, že zničíte obaleče a ostatní škůdce.
Wendy |  | Lze teď zroundupovat pýr?, 1.3.2014 Omlouvám se za poloviční informaci. Těmito přípravky pýr zlikvidujete jen tehdy, pokud má dostatečnou listovou plochu.
Wendy |  |
 |
|
|
|