|
Jak rozdrtit jablka bez drvica, 2.10.2014 Většina rad je k ničemu, problém je v tom že drť z jablek a šťáva nesmí příjít do styku se železem, zinkem.Všechny použité časti musí být z nerezu nebo ze dřeva, ještě tak možná drtící trny z hliníkuZkuste si ukrojit plátek jablka železným nožem a... celý příspěvek > |
 |
Hniloba jablek ontario, 2.10.2014 Mám Ontario desítku let, monilii nikdy netrpělo.V posledních letech jsou napadena všechna jablka.Je něco v ovzduší nebo se nějak mění podnebí-asi teplo.Ontaria už mě nikdy nevydrží do dubna kdy byla nejlepší.V únoru či březnu se objeví skládková... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Jak rozdrtit jablka bez drvica, 2.10.2014 Vrtulí na maltu? Rozmixujete-li jablka na kaši nejde to vylisovat, to je pouze na kvas. |
 |
Jak rozdrtit jablka bez drvica, 1.10.2014 Rozemlít na mlýnku na maso, rozstrouhat na robotu. |
 |
Přezimování cibulovin v nádobě, 17.9.2014 Např.tulipány jedině do volné půdy, ani ty propagované košíčky nejsou dobrý.Po odkvětu nechat řádně zaschnout a pak tahat ze země. |
 |
Hoblinkový ocet, 16.9.2014 Zajímalo by mne zda existuje bílý ocet který se používal na nakládání zeleniny a byl 10%.Bílí vinný ocet vhodný na saláty toho se nabízí spoustu. |
 |
Uskladnění křenu, 13.9.2014 Na délku kořene uříznu plastovou lahev zaleji vodou a postavím do spíže a občas vyměnit vodu.Takto vydrží dva měsíce pak ztrácí na síle a začne růst.Jinak přes zimu v písku takto vydrží opravdu dlouho. |
 |
Kdy končí přirozená fyziologická letošní žravá pout molic na kadeřávku?, 10.9.2014 Loni byla na kapustě ještě v listopadu a letos prostě hrůza.Přští rok zkusím vysadit lilík mochyňovitý jehož šťáva molici udajně hubí. |
 |
"Dženzgrív"? James Grieve, 26.7.2014 Zadejte do googlu James Griev a dozvíte se všechno. |
 |
Brouci na kopru, 26.7.2014 Nezaznamenal jsem že by tyto brouci škodily, horší jsou mšice a stříkat kopr to se mě nechce.Letos mě ho uplně zdecimovaly. |
 |
|
 |
Tester na vázaný chlor, 25.6.2014 K testování vázaneho chloru je tableta s označením DPD 3 která je v novém testeru ale jako náhradní ji ji většina prodejců nemá.Většinou se to pozná čichem, voda je velmi cítit clorem, viz jiná diskuse. |
 |
Plzáci, 18.5.2014 Co mám odzkoušeno tak kočky na zahradě spolehlivě vyhubí sýkorky a jiné ptáky. |
 |
Plzáci, 17.5.2014 Kosáci žerou jen ty malinký, a to když maj mladý. |
 |
Co dělat se dvěma hektary louky a traktorem?, 15.5.2014 A co hlavně hlídat a hlídat i když dnes se krade i seno. |
 |
Sekačka pro babičku, 27.4.2014 To babička nemá nikoho kdo by posekal zahradu, ať radši upeče štrůdl. |
 |