|
Muchovník olšolistý - Martin (Amelanchier alnifolia), kde sehnat v r. 2014, 6.6.2014 Mám odrůdu Martin od pana Šlechty..
|
 |
Actinidia deliciosa Jenny, 7.6.2013  Nevím přesně, jestli mám taky zmiňovanou odrůdu.. podle listů se zdá že ano. 3 roky mi kvete, ale stále jen samčími květy. Byla kupovaná jako samosprašná. Nevíte někdo, proč mi moje kiwi neplodí? |
 |
|
 |
Kanadské borůvky -- Množení, 22.5.2013 Taky pěstujeme Kanadské borůvky. Podařilo se mi je namnožit dvěma způsoby:
1. řízkováním - ustřihla jsem větvičku pod kolínkem, namočila konec do práškového stimulátoru a vsadila do koflíku s rašelinou. Umístila jsem koflík do pařeniště.
2.... celý příspěvek > |
 |
Skákající škůdce na pokojovkách, 28.4.2013 Prosím o pomoc Mám na pokojovkách 1 - 2 mm černé škůdce. Vyskytují se na spodních částech listů a skáčou jako blechy. Vysávají listy, několik květin už mi zahynulo, mezi nimi i orchidej. Nevíte někdo co to je a čím kytky ošetřit? Díky.... celý příspěvek > |
 |
Převislá slunečnice, 23.1.2012 Znáte někdo tuto převislou slunečnici - Aztécké zlato od firmy Sieberz? Chtěla bych vědět, jak velké má květy.
Díky. Anna.
|
 |
Co je to za nekvetoucí letničku mezi muškátem, 17.7.2011 Určitě je to druh povíjnice. |
 |
Neznámá trvalka, 30.6.2011 Díky za pomoc |
 |
Neznámá trvalka, 29.6.2011  Koupila jsem si tento keřík, znáte ho někdo? |
 |
Příprava záhonu před zakrytím fólií, 20.6.2011 Chtěla bych si založit bezúdržbový květinový záhon. Musím odstranit všechny drny, než ho přikryji černou fólií? Díky za rady. Anna. |
 |
Pnoucí jahody, 15.6.2011 Před časem jsem se ptala paní Duškové z Receptáře na její názor na pnoucí jahody
Otázka zněla:
V televizním programu jsem viděla reklamu na,,pnoucí jahody" Zajímalo by mne, zda něco takového existuje. Připadá mi to jako velký nesmysl, nebo že by... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Hroznovec hroznatý - Cocoloba uvifera, 14.6.2011 Máte někdo nějakou zkušenost s tímto exotickým stromem s údajně jedlými plody? Díky. |
 |
Nemoc paprik, 27.5.2011  Máme krásné papriky, ale něco se nám na nich objevilo. Zdá se, že to není živočich, ale spíše choroba. Poradíte mi někdo co s tím? Naskenovala jsem list, doufám, že to bude dost detailní..Díky za každou radu. Anna. |
 |
Kanadské borůvky - pěstování, 20.3.2011 Dobrý den,
máme doma kanadskou borůvku a začaly nám u ní žloutnout listy, ale přesto plodí. Chtěla bych se zeptat, čím by to asi mohlo být? Děkuji za odpoveď. |
 |
Neznámý strom s ozdobnými plody, 20.11.2010  V místním zámeckém parku mne zaujal strom s krásnými plody.Poradí mi někdo o co se jedná? Není to jedovaté? |
 |
Ochrana kanadských borůvek před sněhem, 11.7.2010 Mám stejný problém.Nechci chránit borůvky proti zimě, ale před těžkým sněhem.Letos mi těžký sníh borůvky hodně poničil.Poradí nám někdo, jak borůvky ochránit -třeba nějakým krytem? |
 |