|
Krásná kytička mi umírá, 2.1.2011 Dobrý den
Nejsem si jistej, ale řekl bych, že to bude druh pepřovníku. A jestli ano, tak nejspíš umírá přílišnou zálivkou.
Mirek |
 |
Množení Oleandru semeny, 19.3.2009 Množení Oleandru semeny mi přijde zbytečné. Rostlina se dá velice dobře množit řízkováním a jak je tu již psáno, rostlinu tvorba semen vysiluje. Mirek |
 |
|
 |
Jacobinia carnea, 19.3.2009 Tuto rostlinu už mám téměr dvacet let a mohu ji doporučit všem. Je to nenáročná a nádherná rostlina. Jen nesouhlasím s tím, že se pěstuje podobně jako oleandr. Ten přeci jen může přezimovat při nízkých teplotách. Nevadí mu ani slabý mráz. Což se o... celý příspěvek > |
 |
Jaké cibulnaté vydrží v květináčích?, 19.3.2009 Jsem taky "blázen" do cibulovin a souhlasím s tím, že větší a květuschopnější rostliny se vypěstují přímo na záhoně. Snad ještě můžu k vašemu "seznamu" přidat Křín a Arisaemu. Taky ochotně kvetou i v květináči. Mirek |
 |
cardiocrinum giganteum, 19.3.2009 Podle mého opravdu jde o křín. Teď jde o to, kolikrát vám kvetla. Jestli víckrát, tak to cardiocrinum není určitě. Mirek |
 |
Hibiscus venkovní velkokvěty moscheutos, 19.3.2009 Pěstuji tento ibišek už pár let a semena tvoří pravidelně. Ne v takovém množství jako syrský, ale na rozdání sousedům a známým to stačí. Mirek |
 |
cardiocrinum giganteum, 18.3.2009 Dobrý den. Jestli se opravdu jedná o Cardiocrinum g.,tak vás musím zklamat, ale rostlina po odkvětu zachází. Podle toho co tu čtu v příspěvkách, si myslím, že jde o Křín. Ten je i častěji k sehnání. Mirek |
 |
zahradní kala, 14.7.2008 Můžou se pěstovat v květináči, ale mohutnější a květuschopnější rostliny vypěstujete venku na záhoně. Jinak souhlasím s příspěvkem před vámi, že kaly se mají pěstovat na sluníčku. Jen potřebují stálou vlhkost a hnojit. Pěstuji je klasickým... celý příspěvek > |
 |
Venkovní kala, 20.4.2008 Zdravím. Kaly hnojím dá se říct vším možným. Co právě mám koupené. Kristalon dávám každý týden a v době největšího růstu i 2x týdně. Občas mezi tím použiju hnojivo na pokojovky. Po dkvětu již nehnojím. Hlízy neodlamuju kvůli hnilobě. Jen když se sama... celý příspěvek > |
 |
orchidej, 10.4.2008 Aha, tak přeji aby se Vám s jejím pěstováním vedlo lépe než mě. Mirek |
 |
|
 |
orchidej, 10.4.2008 Zdravím. Je to Ludisia a jestli vám takto narostla, tak bych rád návod na pěstování. Mám asi 20 orchideji, všem se daří, kvetou,ale tato jen tak přežívá. Díky. Mirek |
 |
Co je to za rostlinu?, 8.4.2008 Jestli se nepletu, tak jde o druh maranty. Květiny dost náročné na pěstování v bytových podmínkách a to především na vlhkost vzduchu. Mirek |
 |
Moření cibulovin, 27.3.2008 Chtěl bych poprosit o radu čím mořit cibuloviny. Jde mi především o "venkovní" kaly. Ale můžete i napsat jaké zkušenosti máte s ostatníma cibulovinama. Děkuji. Mirek |
 |
Spathipyllum, 18.12.2007 Čert ví. Já osobně tvrdím, že veškeré pěstování květin je o zálivce. Může to být jak přelití,tak přeschnutí. Opravdu to chce zalévat s citem a taky podle teploty pěstované květiny. Bal nemá být přemokřený, ale ani suchý. A taky to chce dobrou drenáž... celý příspěvek > |
 |
Pestujeme orchideje, 18.12.2007 Tak to jsem se spletl. Já koukám na obojí. Mě tak ani nejde o skleněnou nádobu, jako o to, že by tam měla být na dně ta voda. Ty kořeny až prorostou až na dno, tak budou stále ve vodě a budou zahnívat. Tedy to je jen můj názor. Podle mě průhledný... celý příspěvek > |
 |