|
Vinič Solaris - sadenica, 29.5.2013 2 kmínky = 2x tolik práce při odstraňování obrostu. 2 kmínky se používaly u méně mrazuvzdorných odrůd jako nepřímá ochrana před mrazem, kdy údajně byla větší pravděpodobnost, že alespoň jeden přežije.
Pokud naroste (a vyzraje) dostatečně dlouhý... celý příspěvek > |
 |
ABG, 27.5.2013 Ne, sekačky ABG opravdu nemontují v ČR, kompletní výroba je v Číně a sem se vozí již zhotové. Tady s nimi nikdo nic nedělá. VJK |
 |
|
 |
Co je to za červíky nad kaskádou?, 25.5.2013 Nejsem žádný odborník na potápníky, ale pokud si pamatuji, tak larva potápníka jednak vypadá jinak a hlavně není přisátá - naopak nabírá vzduch na hladině. Takže k vašemu závěru jsem trochu skeptický. VJK |
 |
Mazací tuk do převodovky půdního vrtáku, 22.5.2013 Jaký mazací tuk lze použít pro doplnění, resp. výměnu náplně v převodovce půdního vrtáku? Jedná se o typ Zipper ZI-EBO100H, v návodu je pouze " commercial HQ gearing grease". VJK |
 |
ABG, 21.5.2013 Je to samozřejmě čína jak vyšitá, nebo si vážně myslíte, že za ty peníze to někdo u nás vyrobí? Mám ABG 485, vytknul bych jí pár věcí, na druhou stranu stála necelé 4 tisícovky (teď už dokonce jenom 3). Náhradní díly se dají koupit u VARI, i když... celý příspěvek > |
 |
Spomienka na minulý ročník, 16.5.2013 Kdybyste pane Paľo rozebíral někdy v suchém létě dlažbu, viděl byste, že pod dlažbou je půda mnohem vlhčí, než mimo ní. Myšleno samozřejmě až pod štěrkovým ložem. Takže z hlediska vláhy nic nenutí révu pod dlažbou kořenit do nějakých velkých hloubek.... celý příspěvek > |
 |
Réva - draslík x hořčík, 15.5.2013 Wimpi, nechte révu být a dejte se na borůvky - půdu pro to máte ideální :-)
Ph máte zjištěno vodním výluhem nebo KCl (CaCl2)? VJK
|
 |
Réva - draslík x hořčík, 15.5.2013 Pokud je deficit 75mg/kg, na 100m2 je třeba dodat 6,75kg čistého hořčíku. VJK |
 |
Co vaše réva? (2013), 13.5.2013 Zdravím Wimpi, u mě podbobná situace - nakonec nejnižší teplota 0,5°C. Bylo to o fous. Přesně jako u vás - večer 10C na noc vyjasnění. Včera večer jsem na druhé zahradě přihrnoval brambory jako ochranu před mrazem, cca 10 jsem nechal nepřihrnutých... celý příspěvek > |
 |
Levák - sečení klasickou ruční kosou, 11.5.2013 Jsem také levák, a táta mě naučil sekat normální kosou pro praváka a neměl jsem s tím problém. Srpem mi to ale pravou rukou nešlo, tak musím mít srp pro levou. VJK |
 |
|
 |
Bezsemené stolní odrůdy, 8.5.2013 Mirku, Rhea má list zcela nepodobný jakékoli podnoži, takže to poznáte už teď. VJK |
 |
Bezsemené stolní odrůdy, 7.5.2013 Má-li se jednat o slovenský Uran, tak ten má bobule zelené až zelenožluté, při dobrém oslunění zelenorůžové. Drobná semena se semtam vyskytují. Chuť má výbornou. Je také možné, že se nejedná o Uran, ale o některou jinou slovenskou bezsemennou odrůdu.... celý příspěvek > |
 |
Réva v sklenníku, 3.5.2013 Rohovina a slepičince je každé něco jiného, tak co jste k révě skutečně dal? VJK |
 |
Kdy bych měl zlikvidovat plesnivou starou jabloň?, 3.5.2013 Pokud ty jablka nechcete/nedají se jíst, tak nečekejte do září a poražte jí hned. VJK |
 |
Vyštipování poupat u paprik, 2.5.2013 Minulý rok jsem vyštipoval, a pak čekal o několik týdnů déle na úrodu. Teď mám za oknem centimetrové pody AMY a nechám je už růst. Přednost dávám delšímu období sklizně před celkovým výnosem. VJK |
 |