|
Příspěvky uživatele - 149.16
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Nemoc švestky - co to je?, 13.5.2013 "prvně se udělají hnědé očka, která následně vypadnou a zůstanou na listech dírky"
Toto podobné som čítal pri opise reakcie myslím, že Joja na šárku (Kohaplant). Bajas.
Pri napadnutí vírusom šarky sliviek (prenos napr. cicaním voškami... celý příspěvek > |  | Střih jabloně - je správně?, 13.5.2013 Mňa by zaujímalo, ako ten strom pokračuje na svojej ceste, kedy by už mohol mať i nejaké prírastky. Bolo by nejaké foto pane Petre? Bajas. |  |
|  | Extremni roubovaci experimenty, 13.5.2013 Pre mňa je "Extremní roubovací experiment" zatiaľ každé jedno vrúbľovanie. Hortenzia do Karešovej, Slivku Prezident do niečoho, čo vyrastá spod Čačanky, teda každé vrúbľovanie a očkovanie i jadrovín. Pre zakladateľa vlákna to asi dosť "extremní"... celý příspěvek > |  | Co je to za hmyz - škůdce?, 10.5.2013 Mnohonožky zúrodňují půdu, teda budú asi užitočné. Bajas.
Mnohonožky jsou úklidovou službou na povrchu půdy i v jejích svrchních vrstvách. Pojídají nejrůznější zbytky rostlin a s trusem do půdy vracejí živiny. Jsou součástí početné armády, bez... celý příspěvek > |  | Dosavadní klady a zápory letošní ovocnářské sezóny, 10.5.2013 Zase som sa nechal dobehnúť na pekný obal Černice - meno nemám po ruke -, ktorú som kúpil na výstave Záhradkár v TN(Sk). Išiel som ju zasadiť, a ten šúlanec stiahnutý mikroténom, som rozrezal a ono sa to rozpadlo.Už som vedel, že niečo nebude v... celý příspěvek > |  | Ktoré odrody sú vhodné na vypestovanie semenáčov?, 10.5.2013 ZR nemám, no mám 2 nejaké čačanky,1x Jojo,1xTopgigant plus, Tipalu. Po minuloročnom mraze 18.05. snáď niečo by na nich mohlo byť. Má zmysel eventuálne i z týchto sa pokúšať o podpníky z kostiek, alebo mám rovno hľadať pravé slivky(švestky) a ZR?... celý příspěvek > |  | Ktoré odrody sú vhodné na vypestovanie semenáčov?, 10.5.2013 S tým mrazákom to nebola žiadna sláva, po vysiatí vyrástol len zlomok semiačok, odhadujem tak okolo 10%. To semiačka získané z jabĺk zo zimného uskladnenia (svoje i kúpené), bez stratifikácie semien vyrašila oveľa väčšia časť, skoro by som si... celý příspěvek > |  | Kurací - slepičí hnoj, 10.5.2013 Už som to tu niekde písal.Ja to robím takto : Do 25 L barelu dám do 3/4 slepičí trus zalejem asi 2 vedrami vody a nechám 14 dní v tieni kvasiť. Keď idem okolo, premiešam. Aplikujem jedine do pôdy, a to tak, že emulziu vmiešam do 200 L suda, takže... celý příspěvek > |  | Ví někdo o ryngli/slívě zvané paví oko?, 9.5.2013 Na nete som našiel nie Pávie očko, ale Páví vejce a i tú Lovaňskú. Bajas.
Lovaňská slíva: Horní Maršov
Slíva belgického původu, odolnější k šarce. Plody velké, oválné, s tmavě rudou, světle modře ojíněnou slupkou. Dužnina zlatavě žlutá, sladká,... celý příspěvek > |  | "Rozsypaný mák" na rostlinách, 9.5.2013  Čo to môžu byť za útvary veľkosti maku na listoch jabloní? Možno nielen na listoch jabloní. Ďakujem vopred. Bajas. |  |
|  | Škůdci na jalovci, 6.5.2013  Ospravedlnenie za tú Thuju.Bajas.
Takže, už viem čo ku mne na pozemok nesmie, kvôli hrdzi hruškovej.
|  | Škůdci na jalovci, 6.5.2013 Mne to nepripadá na jalovec, ale skôr na Thuju. Bajas. |  | Roubování, 6.5.2013  Obrázok navrúbľovaného Fuji na odrode Spartan pred rozkvetom. Bajas. |  | Houba - huba pod jabloňou, 6.5.2013  Pečiarka, ľudovo šampión – foto z 03.mája 2013 pod stromčekom jablonky Melrose. Môžu tieto huby predstavovať nejaké nebezpečenstvo pre stromy? I v minulom roku mi ich pod stromami zopár vyrástlo. Bajas. |  | Gala, 6.5.2013 Ja som si ju naočkoval v minulom roku v septembri na dva semenáčiky, jedna má teraz tak 10 cm a druhá tak 5 cm. Takže s hodnotením musím nejaký ten rok počkať. Bajas. |  |
 |
|
|
|