|
Noční teploty pod 10°C - co rajčata?, 22.5.2013 Inak i na dnes ráno tvrdili +3°C a u nás 20 km východne to bolo o 5.30 9°C, tak neviem. Bajas. |
 |
Pestovanie zemiakov - agrotechnika, 22.5.2013 Ak by to bola moja plocha, buď by som našiel inú plodinu na druhú polovicu, alebo by som nestriedal a jednostranne odoberané živiny sa snažil dodať.Rozmer poľa napr. 20x15 m(3á) by som nedelil. Bajas. |
 |
|
 |
Noční teploty pod 10°C - co rajčata?, 22.5.2013 Na Meteocentru píšu na ráno 3-5 stupňov o 5.00 sú to 3°C. Veriť tomu, či nie? Bajas.
|
 |
Jabloň Jonathan, 22.5.2013 Dobrý deň Ing. Fidla, môžem sa spýtať čo je to "aplikaci Dohnálkova způsobu řezu". Možno som jediný, čo to počuje prvý krát. Bajas.
|
 |
Dosavadní klady a zápory letošní ovocnářské sezóny, 22.5.2013  Prvé dve slniečka na karešovej, tak včera sme si na nich zgustli, od konzumnej zrelosti bola ešte vzdialená no i tak chutila (+tejto sezóny), a (-) živorí mi Rubinola na A2 kvôli hryzcom s minimom slabých lístočkov.Bajas. |
 |
Roubování jabloní v létě, 21.5.2013 Do minulého roku som používal vosk v kelímku, na vydolovanie sa už musel zohrievať, hlavne keď bolo chladno. Tento rok som si kúpil niečo, čo sa nemusí zohrievať v podobnom kelímku , a na tých tohoročných do 40 vrúblikov som minul asi... celý příspěvek > |
 |
Roubování jabloní v létě, 20.5.2013 Ďakujem za obe reakcie, pre 41 143 Forkertovo očkovanie je myslím o spôsobe, ale nie o období. Týmto spôsobom sa môže, myslím, očkovať na bdiace, spiace i bez miazgy.Ak sa mýlim, tak sa vopred ospravedlňujem. Bajas. |
 |
Roubování jabloní v létě, 20.5.2013 Očkování na očko bdící u jabloní: Chcel by som sa pokúsiť o tento spôsob očkovania a mám v tom zopár nejasností. Používajú sa naň výlučne nové očka z tohotoročných letorostov už zdrevnatelých, alebo sa dajú použiť i očka minuloročné... celý příspěvek > |
 |
Roubování, 20.5.2013 Obom vrúbľovancom Topazu, kvety zaschli a následné rašenie lístkov je zatiaľ minimálne, no žijú, aspoň si myslím. Vzbudili sa mi i dva vrúble (1x Wealthy a 1x Hammerstein), oba začínajú ukazovať zelenú farbu v púčikoch. Podľa mňa trocha neskoro, no... celý příspěvek > |
 |
Rez hrušňová - vím jak na ní, 20.5.2013 Zaujímalo by ma, či infekný tlak tejto choroby v tomto roku je aj u Vás tiež výrazne nižší, alebo ako ste na tom s hrdzou hruškovou?Bajas. |
 |
|
 |
Kveten 2013 - kadeřavost broskvoní, 20.5.2013 Kučeravosť listov broskýň sa mi tento rok zatiaľ asi vyhýba. Jeden postrik v neskorej jeseni, pohrabanie lístia a druhý postrik pred jarným rašením. To na moje dve breskyne stačí.Bajas. |
 |
DSR - Dvojstupňový sektorový rez, 20.5.2013 Mohol by som sa spýtať, aké sú to tie dostatočné veľké jednoročné prírastky ? Asi bude závisieť od odrody, dá sa to nejako zovšeobecniť? Bajas. |
 |
DSR - Dvojstupňový sektorový rez, 17.5.2013  Prikladám zopár fotiek k tomuto DSR rezu- strihu. Všetky sú strihnuté na vnútorný púčik, len jeden je strihnutý na vonkajší púčik, no to isté Melrose. Je vidieť markantný rozdiel odklonu prvého vonkajšieho letorasu od hlavnej osy. Bajas.
|
 |
Vadnutí a uschnutí letorostů a plodonošů, 16.5.2013  V posledných dňoch nachádzam na záhrade i takéto končeky letorostov. Väčšinou to zaštipnem a odštipok likvidujem spálením.Jedná sa o posledné 2-3 lístky. Ak by to zostalo na strome, asi by to zoschlo. "Sliz" som nepozoroval na žiadnom odtrhnutom... celý příspěvek > |
 |
Mantet?, 16.5.2013  Dobrý, pane Rosti&Slavík, Mantet na M106 som videl v marci v predaji (i teraz podľa internetu) v Juke Uh. Ostroh.Obrázok je z ich stránky. Bajas. |
 |