|
Automatický hlídač výšky hladiny, 26.1.2013  Ještě doplnění profi výrobkem cca za 2000,- |
 |
Automatický hlídač výšky hladiny, 26.1.2013  Pokusil jste se někdo vyrobit doma automatický hlídač hladiny s dopouštěním vody? Napadlo mě použít mechanismus z WC splachovače, ale to by vyžadovalo napojení na vodovodní řád (nutnost tlakové vody) nebo domácí vodárnu (darling). Chtěl bych k... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Filtrace, 18.1.2013 OK, díky pane Martine za odpovědi... |
 |
Filtrace, 18.1.2013 Ano, už z předchozích Vašich příspěvků jsem vypozoroval, že ponořená forma je lepší. Nechám tedy asi přidělat za tu velkou komoru jednu menší pro čerpadlo (nebo že bych to čerpadlo dal ke stěně poslední komory?). Nechci zužovat tu... celý příspěvek > |
 |
Filtrace, 18.1.2013 Jejda obrázky se nějak přehodily. No nic, jsou popsané u kresby... |
 |
Filtrace, 18.1.2013  Var. B |
 |
Filtrace, 18.1.2013  Zdravím všechny a zvláště pana Hrkala. Mám dilema jak zapojit čerpadlo v zamýšlené sestavě. Obr. A ukazuje průtok komorovým filtrem z vortexu do komory o obsahu 0,3m3 kde by měla být filtrace z kartáčů, v dalších dvou fitr. médium pro obsazení... celý příspěvek > |
 |
Aucuba - nemoc listů(?), 13.1.2013 Právě, že je to jen v létě a jen začátkem. K podzimu to mizí |
 |
Aucuba - nemoc listů(?), 13.1.2013 Zdravím všechny. A mám dotaz k pěstování aukuby japonské. Každoročně se se na mých rostlinách objevují černé skvrny, ostře ohraničené na pohmat suché. Jsou jak na starých tak na nejmladších, sotva rozvinutých listech. Přes vegetační období je mám... celý příspěvek > |
 |
Zazimování jezírka, 13.1.2013 Ještě mám dotaz.: vtok do vortexu je pod kartáči nebo ústí do kartáčů? No ale tak mě napadá, že pokud by to teklo do kartáčů zrušil by se efekt rotace a usazování kalů a princip fungování vortexu by byl narušen. |
 |
|
 |
Zazimování jezírka, 12.1.2013 To vypadá velmi dobře. Dík za inspiraci |
 |
Zazimování jezírka, 11.1.2013 Není problém čistit ty kartáče? Stačí jen odkalovat vortex nebo musíte ty kartáče vyndávat. Někde jsem četl, že se dává na odtok z vortexu síto nebo proděravělá nálevka. Ale tam hrozí ucpání - podle hustoty síta. |
 |
Zazimování jezírka, 11.1.2013 Vortex bude mít průměr 70cm, výšku 100cm, následný 4komorový filtr o objemu 1500 litrů s možností doplnění o dalších 500 l. Obsah jezírka cca 35 m3. Postupně chci ještě vybudovat asi 10m potok s druhým 10 kubíkovým jezírkem - vše... celý příspěvek > |
 |
Zazimování jezírka, 11.1.2013 Díky za odpověď. Tak nějak jste mě potvrdil moje domněnky. Průtok zatím nemám spočítaný - bude záležet na médiích - to nemám ještě srovnáno v hlavě:-) - od toho bude odvislý výběr čerpadla.. |
 |
Zazimování jezírka, 10.1.2013 S tou izolací by to asi šlo. Ten skimer spolu s gulou jde provozovat bez problémů, jen je nutné "ladění" průtoků pomocí šoupat. Tlakové poměry jsou podle mě jiné v gule a jiné ve skimeru. Já počítám s tím, že na podzim (listí)a v létě (období létání... celý příspěvek > |
 |